Oliveo 1 | Oliveo wint ook met duidelijke cijfers van combinatieteam TOGB

Nadat TOGB 2 afgelopen zondag niet kwam opdagen voor een oefenwedstrijd tegen Oliveo 2, werd dit selectieteam dinsdag alsnog richting Pijnacker gestuurd. Oliveo 1 zou oefenen tegen TOGB 1, echter kwam het in de voorbereiding van TOGB beter uit om het tweede selectieteam te sturen, aangevuld met een enkele speler van het eerste die verlaat teruggekeerd was van vakantie. Aangezien het tweede selectieteam van TOGB komend seizoen uitkomt in de reserve hoofdklasse was er aan tegenstand geen gebrek. Het werd 5-1 voor Oliveo, een ietwat geflatteerde maar toch mooie uitslag. 

Opstelling Oliveo: Duijvestijn (Ruigrok), Luuk Woutersen, Brouwer (De Jong), van Wichen (Den Hoed), Leon Woutersen, Milolaza, Vloemans (Van Adrichem), Paanakker, Bentvelzen, Hoogland (Van der Pol), Kleij 

De opstelling van Oliveo was weer flink gewijzigd ten opzichte van zaterdag. Dat zal de komende weken nog wel zo blijven gezien het gaan en gelukkig vooral komen van verschillende selectieleden. 

Oliveo kwam timide uit de startblokken en had moeite om de juiste speelwijze te vinden tegen TOGB. Het dynamische team wist via positiespel goed tot het zestienmetergebied van Oliveo te combineren waarna het aanvalsspel vaak stokte. Oliveo moest zich in de beginfase beperken tot verdedigen aangezien het veel te snel de bal kwijt raakte wanneer deze veroverd was. 

Na de rommelige beginfase, waarin Steven Vloemans uit voorzorg naar de kant ging, kwam de wedstrijd in een rustigere fase. Nu wisten zowel TOGB als Oliveo af en toe een mooie aanval te lanceren. Nadat Oliveo TOGB vroeg vast ging zetten kreeg het team van De Mooij meer grip op de Berkelse uitdager. De zebra's namen vlak voor rust zelf een voorsprong door een knappe kopgoal van Niels Bentvelzen (ja u leest het goed). De keeper van TOGB was ver uit zijn goal gekomen om te ruimen, deed dit niet afdoende en zo kon Bentvelzen van ver binnenkoppen.

Oliveo greep de rust aan om veelvuldig te wisselen. Om de arbeids-rust verhouding van de kudde te bewaken en verschillende jongens een kans te geven, wisselde trainer De Mooij flink. Brian Ruigrok, Brian de Jong, Joey den Hoed en Mike van der Pol mochten invallen.

Na de thee kwam TOGB al vrij snel op gelijk hoogte. Een vrije trap werd buiten bereik van keeper Ruigrok in de korte hoek gekruld. Oliveo zat niet bij de pakken neer en scoorde rond de vijftigste minuut een prachtige treffer waardoor het op 2-1 kwam. Paanakker legde de bal panklaar op het hoofd van de ingevallen spits Van der Pol, die de bal bekeken in de lange hoek knikte. 

Dit was het stratsein voor Oliveo oom flink door te drukken. TOGB werd wederom vastgezet en moest zich beperken tot lange ballen. Dit speelde Oliveo in de kaart aangezien de gemiddelde lengte van de verdedigende linie de 1 meter 90 wel aantikte. Alle duels werden netjes gewonnen en de bal was vooral in blauw-wit bezit. Dit uitte zich ook in treffers voor de zebra's. Wederom Van der Pol kon scoren na voorbereidend werk van Luuk Woutersen en Den Hoed. Even later mocht Wessel Kleij aanleggen voor zijn verjaardagscadeau (hij werd 22) door de 4-1 binnen te tikken. Het slotakkoord was voor een ongelukkige verdediger van TOGB die vanaf ongeveer 30 meter zijn eigen keeper verschalkte door hoog uit te verdedigen.

Zo boekt Oliveo wederom een mooie overwinning. Zaterdag mogen de bewoners van sportpark De Groene Wijdte dan eindelijk aantreden voor 'het echie'. Op het onderhand traditonele tijdstip voor zaterdagwedstrijden, namelijk 17:00 uur wordt er afgetrapt. Thuis tegen Semper Altius. Deze zaterdagploeg zit in de competitie bij DSVP, een leuke eerste testcase voor Oliveo. Benieuwd welke opstelling Martin de Mooij nu weer uit den hoge hoed tovert? Komt dat zien!!

P.S. in tegenstelling tot laatste maal klopt de aanvangstijd dit keer wel, waarvoor excuses. 

Overig clubnieuws van Oliveo 1