Oliveo 1 | Oliveo kampioen van Pijnacker door overwinning in vriendschappelijke derby

Eens per jaar kruisen de twee voetbalverenigingen uit Pijnacker hun degens. Omdat Oliveo uitkomt in de standaard zondag derde klasse en DSVP uitkomt in de standaard zaterdag derde klasse zijn wedstrijden in competitieverband helaas uitgesloten. Dus moeten de supporters genoegen nemen met een vriendschappelijke dorpsderby... De wedstrijd tussen Oliveo en goede buur DSVP was niet altijd even goed maar toch zeker vermakelijk voor het in grote getalen aanwezige publiek. Oliveo speelde degelijk en won met 2-0 waardoor het zichzelf weer een jaar kampioen van Pijnacker mag noemen!

Opstelling Oliveo: Duijvestijn, Luuk Woutersen, Van Hagen, Leon Woutersen, Kleij (Van Rest), Milolaza (Van Adrichem), Luscuere, Paanakker, Bentvelzen (Schreur), Vloemans, Zandbergen (Van Ruijven)

Het betrof zeker niet de eerste oefenwedstrijd voor Oliveo. De eerste wedstrijd ging met 5-0 verloren tegen een sterker Den Hoorn. De zebra's herpakten zich tijdens de tweede oefenwedstrijd van het prille seizoen door met 3-1 te winnen van zaterdag tweedeklasser Be Fair. Deze lijn werd nu dus doorgetrokken tegen DSVP.

Beiden ploegen begonnen aftastend aan de wedstrijd. Ook al betreft het een vriendschappelijk duel, beide verenigingen verliezen niet graag van elkaar. Een overwinning tijdens de dorpsderby maakt een bezoekje aan de Guyter toch net iets gemakkelijker....

Oliveo kreeg de eerste kans via Vloemans. Een hoge voorzet van Luuk Woutersen (de jonge kopie van vaste kracht Leon Woutersen) werd door Vloemans met de kin aangenomen waarna hij te lang nodig had om tot een doelpoging te komen. Even later was het weer Oliveo dat aan de poort rammelde. Een lage inzet werd door de DSVP-goalie uit de hoek getikt. Dit was tot dan toe de beste kans van de wedstrijd.

DSVP deed even later iets terug via Ado Murselovic. Zijn inzet met het hoofd raakte de paal en had dus net niet genoeg richting om doeltreffend te zijn. De bal op de paal leek het maximaal haalbare en was een kunststukje opzich. Ook Nieuwkomer Ari Lima Dias kopte gevaarlijk. Zijn kopbal scheerde langs de tweede paal waarna doelman Duijvestijn van Oliveo opgelucht adem kon halen.
Waar de supporters al dachten aan een brilstand tijdens de rust zorgde Bentvelzen plots voor de voorsprong. Een miscommunicatie in de defensie van DSVP zorgde voor een vrije doortocht van de rechtsbuiten. Hij pikte de bal op, omspeelde de uitstormende doelman en schoof binnen. Zo ging Oliveo toch nog rusten met een voorsprong.

Na rust nam Oliveo de overhand. Echte uitgespeelde kansen leverde dit niet op. De tweede helft ging eigenlijk meer om het 'niet verliezen van het duel' dan om het 'winnen van het duel'. Hoe paradoxaal dat ook klinkt, Cruijf komt daar ok altijd mee weg. Dit tezamen met het veelvuldig wisselen aan beide kanten kwam het schouwspel niet ten goede. Ach, tijdens de dorpsderby is een overwinning belangrijker dan truucjes en tierelantijntjes!

Oliveo scoorde nogmaals. Wederom stond Bentvelzen aan de wieg van dit doelpunt. Hij wilde een hoge bal controleren maar werd van de sokken gelopen door Van Rossum. Kleij ontfermde zich met verve over de toegekende strafschop door het leder hoog tegen het (nieuwe en prachtig diep ogende) net aan te schieten. Deze 2-0 was het laatste noemenswaardige wapenfeit van zowel Oliveo als DSVP en dat betekende dat er niets meer veranderde aan de stand.

Overigens werd het duel voorafgegaan door Oliveo meisjes C1 - DSVP meisjes C1. Deze wedstrijd werd wel beslecht in het voordeel van DSVP. Doet niets af een het heuchelijke nieuws dat Oliveo voor het eerst sinds jaren weer een meisjesteam in competitief verband heeft rondlopen!

Dinsdag oefent Oliveo tegen het uit de eerste klasse gedegradeerde TOGB uit Berkel. De wedstrijd vangt aan om 19:00 uur op sportpark de Groene Wijdte. Benieuwd of Oliveo weer kan stunten tegen een tweedeklasser? Komt dat zien!

Overig clubnieuws van Oliveo 1