Oliveo 1 | Zevenhuizen blijkt Waterloo voor Oliveo

Oliveo verkeerde tijdens de derde periode van de competitie in hogere sferen door zege na zege te boeken maar werd tijdens de nacompetitie met de beide benen op de grond teruggezet door Groeneweg uit Zevenhuizen. Na de ongelukkige verliespartij van vorige week werd Oliveo nu wederom verslagen door een sterker Groeneweg. De eerste twintig minuten verliepen nog zeer hoopvol voor de equipe van trainer De Mooij. Daar kwam verandering in toen Groeneweg uit de eerste kans een goal maakte. Oliveo zakte weg om niet meer op te krabbelen. Zo kwam er een snel einde aan de promotieplannen van de zebra’s.

Vooraf werd 1 minuut stilte in acht genomen wegens het overlijden van een Oliveaan

De intenties van Oliveo werden vanaf het fluitsignaal duidelijk. Gewoon uitgaan van eigen krachten en ‘alles of niets’ spelen met druk naar voren. Dat leverde een zeer aantrekkelijk begin van de wedstrijd op. Groeneweg werd snel vastgezet en had duidelijk wat zenuwen in de benen. Oliveo combineerde aardig maar kwam niet tot uitgespeelde aanvallen. In de beginfase leek Oliveo zich naar een goede mogelijkheid te combineren. Luscuere werd diep gestuurd en ging alleen op de keeper van Groeneweg af  ware het niet dat de stopper aan de noodrem trok. Een rode kaart had op zijn plaats geweest voor het onreglementair afstoppen van een doorgebroken speler. De leidsman vond het blijkbaar te vroeg om een rode kaart te trekken en hield het bij een gele. Even later werd de paal geraakt uit een voorzet. Nog twee schietkansen ten spijt werd er niet gescoord.

Schot op de buitenkant van de paal in de 2e minuut van Tim Bijnsdorp

Keeper Duijvestijn brengr redding

Vervolgens ging het bij Oliveo wederom fout in de doorgaans zo betrouwbare defensie. Een aanvaller van Groeneweg kon geheel vrij op doelman Martijn Duijvestijn aflopen en wist de 1-0 aan te tekenen. Oliveo moest nu drie maal scoren om op gelijke hoogte qua doelsaldo te komen met Groeneweg. Een hele opgave tegen de degelijke tweedeklasser. Oliveo drong wel aan en probeerde over de grond te blijven voetballen maar had niet meer de dreiging van de eerste twintig minuten. Groeneweg ging een stuk efficiënter met de ruimte en kansen om en wist op slag van rust tot overmaat van ramp ook de 2-0 te scoren. Milolaza werd van de bal gelopen door een Groenweg middenvelder die zijn collega in stelling bracht. Deze schoof de bal in de lange hoek en zo leek het over en sluiten voor de zebra’s. Toch werd er nog gehoopt op een wonder.

Na rust bracht Oliveo wat extra stoorkracht naar het front. Van Wichen werd naast Bijnsdorp geposteerd om ‘oorlog te maken’ achter de vijandelijke linies. Het bleef bij aanvallende intenties, want kansen waren ook gedurende de tweede helft schaars. Groeneweg maakte meer aanspraak op een doelpunt. Die viel na een aantal minuten spelen ook. Een makkelijk gegeven vrije trap werd ingekopt door een wederom volledig vrij gelaten speler van Groeneweg. Oliveo leek dus niets geleerd te hebben van vorige week, toen de bezoekers uit Zevenhuizen ook een aantal maal vrij mochten inkoppen. Na de 3-0 leek leken de Pijnackenaren definitief te beseffen dat het niet meer ging lukken om de schade te repareren.  De ingevallen Hoogland redde nog enige eer door uit een vrije trap de 3-1 te maken. Groeneweg had het laatste woord door te profiteren van de besluiteloosheid van de blauw-witte defensie. 4-1 bleek de eindstand.

De balans na twee duels spreekt niet bepaald in het voordeel van Oliveo en dus is het terecht dat Groeneweg doorgaat naar de finaleronde van de nacompetitie. Helaas kon er tijdens dit tweeluik niet gebracht worden, wat tijdens de rest van het seizoen wel gebracht werd. Zou het dan toch het niveauverschil zijn? Deze vraag zal blijven hangen op sportpark de Groene Wijdte, tot Oliveo volgend jaar weer met frisse moed verder gaat in de dere klasse. Opnieuw zal bewezen moeten worden dat het vlaggenschip promotiewaardig is in de derde klasse.

Ondanks de teleurstelling in de nacompetitie heeft Oliveo een fantastisch seizoen achter de rug. Het positieve gevoel van de tweede plek in de eindrangschikking en de 55 vergaarde punten moeten de boventoon voeren wanneer er teruggekeken wordt op het seizoen 2014-2015. De ploeg heeft een mooie ontwikkeling doorgemaakt na het lastige vorige seizoen. Hopen op een mooie poule voor volgend seizoen. Met enkele Delftse degradanten/niet promovendi lijkt een droomscenario werkelijkheid te kunnen worden waarbij Oliveo terechtkomt in een Delfts getinte competitie met ploegen als Concordia, Full Speed, Den Hoorn, SEP en Wippolder.  Zowel de vele mogelijke streekderby’s als het mogelijke niveau van deze competitie klinken als muziek in de oren bij menig voetbalsupporter uit de regio.  Laten we niet vooruitlopen op de feiten, zodra de indeling voor het nieuwe seizoen bekend is hoort u weer van ons!

Voor nu een fijne (helaas voetballoze) vakantie en hopelijk tot volgend jaar!

Opstelling Oliveo: Duijvestijn, Van Oort, Van Wichen, Brouwer (Van Hagen), Woutersen, Luscuere, Milolaza (Hoogland), Paanakker, Bentvelzen (Van Ruijven), Bijnsdorp, Kleij

Overig clubnieuws van Oliveo 1