Oliveo 1 | Lastige uitgangspositie Oliveo na thuisnederlaag tegen Groeneweg

In de eerste ronde van de nacompetitie voor promotie/lijfsbehoud 2e klasse, afgelopen zondag, trad Oliveo aan tegen tweedeklasser Groeneweg. Oliveo won de derde periode in 3C en Groeneweg werd elfde in 2D. Nadat de ploegen eerder dit seizoen al tweemaal oefenden tegen elkaar, stond er nu dus echt iets op het spel. Deze wedstrijden werden beiden niet gewonnen door Oliveo dus de zebra’s waren gewaarschuwd voor de bezoekers uit Zevenhuizen. Het was erg druk en gezellig op de club dankzij het Millennium Toernooi dat dit weekend plaatsvond. De ambiance en het weer waren uitstekend en uitnodigend om er een feestje van te maken. Helaas liep het net even anders...

Groeneweg nam het heft in handen vanaf het beginsignaal. Oliveo trok zich terug tot het eigen zestienmetergebied en hield daar de schade beperkt door de rijen gesloten te houden. Toch moest Oliveo wat kansen weggeven tijdens de beginfase. Eerst schoot een aanvaller van Groeneweg tegen de paal waarna met wat kunst en vliegwerk het leder werd weggewerkt.
Een moment later wist de centrale verdediger te ontkomen aan zijn bewaker en kopte geheel vrijstaand op de voeten van Martijn Duijvestijn. Zo was Oliveo fortuinlijk tijdens de beginfase.

Na twintig minuten spelen kwamen de zebra’s wat beter in het spel. Er werd ook direct gescoord, iets wat niet vaak gebeurt bij de eerste echte kans van Oliveo. Niels Bentvelzen gaf voor op Guy Luscuere die de bal knap binnen volleerde.  Na de 1-0 leek er wat meer vertrouwen te komen bij Oliveo. Groeneweg werd nu meer en meer tot de lange bal gedwongen waar dat in de beginfase vooral was weggelegd voor Oliveo. Ondanks wat speldenprikjes waren er weinig echte kansen te aanschouwen, zo vlak voor rust op sportpark De Groene Wijdte.

Na de theepauze leek er niets aan de hand voor Oliveo. Groeneweg drong wel aan maar kwam tot weinig echt uitgespeelde mogelijkheden. Helaas hielpen de Pijnackenaren de tegenstander behoorlijk in het zadel. Eerst mochten twee aanvallers zo doorlopen op doelman Duijvestijn na balverlies in de achterste linie bvij de thuisploeg. Dit buitenkansje werd verzilverd door de Zevenhuizenaren.
Toen de zelfde centrale verdediger als in de eerste helft even later wederom mocht inkoppen bij een corner voor de bezoekers, waren de rapen gaar voor Oliveo. Hij wist nu namelijk wel het net te vinden en zo was het plots 1-2.

De 'muur' van Oliveo vertoonde de tweede helft helaas wat haarscheurtjes

Na deze dompers kreeg Oliveo genoeg ruimte om wat terug te doen. Het veld lag ‘compleet open’ zoals dat in vakjargon heet. Toch was de equipe van trainer De Mooij aanvallend onmachtig gedurende de tweede helft. Alleen Bijnsdorp kreeg nog een grote mogelijkheid. Vanaf vijf meter schoot hij rakelings over.  De wedstrijd leek op een overbrugbare 1-2 af te steven ware het niet dat de leidsman in de ‘dying seconds’ een strafschop gaf aan Groeneweg.  Deze werd ondanks verwoedde pogingen van Duijvestijn om de bal te keren, laag in de hoek geschoten en betekende dus de 1-3.  

Een lastige uitgangspositie voor Oliveo maar zeker geen onmogelijke. Er zal volgende week maandag op tweede pinksterdag wel uit een ander vaatje getapt moeten worden om met minimaal twee doelpunten verschil te winnen van het degelijke Groeneweg. Met enig fortuin en een flinke dosis power gaat Oliveo gewoon proberen om de volgende ronde van de nacompetitie te bereiken!

Opstelling Oliveo: Duijvestijn, Van Adrichem, Brouwer (Van Oort), Van Wichen, Woutersen, Milolaza, Luscuere, Paanakker (Paanakker), Bentvelzen, Bijnsdorp (Van Ruijven), Kleij

Overig clubnieuws van Oliveo 1