Oliveo 2 KAMPIOEN!!!

Wonderen bestaan!
Afgelopen zondag is dat maar weer eens bewezen met het kampioenschap van Oliveo 2. Het technisch duo en de aanvoerder van het selectieteam waren zondag al naar HVV, de mogelijke eerste tegenstander in de nacompetitie, afgereisd. Daaruit bleek dat ook zij na de deceptie drie weken geleden (2-3 verlies van RKDEO na een 2-0 voorsprong) weinig vertrouwen meer hadden in het kampioenschap. Na één helft HVV te hebben aanschouwd was er enige overredingskracht van zowel de aanvoerder als de assistent nodig om trainer Paanakker mee te krijgen naar het terrein van RKDEO. Eenmaal daar gebeurde het onverwachte toch!

Via onze spion ter plaatse Brian de Jong wisten we dat het bij rust nog steeds 0-0 stond. Koud en wel gearriveerd gebeurde het ongelofelijke, ASW wist rond de 70e mintuut de 0-1 binnen te schieten en deze stand tot het laatste fluitsignaal vast te houden. Mag gezegd worden, dit gebeurde met enig fortuin en wat kunst en vliegwerk. ASW handhaafde zichzelf door deze overwinning in de reserve 2e klasse en Oliveo bleek dus de terechte KAMPIOEN. Op het terrein van RKDEO waren er langs de lijn een paar hele uitbundig Oliveanen die, door de in grote getale aanwezige RKDEO toeschouwers, vreemd aangekeken werden. Uiteindelijk blijkt toch de beste, of degene met de minste verliespunten ,er met de prijs van door te gaan. 

Na de degradatie van vorige seizoen is het een prestatie van formaat dat het team direct in het eerste jaar door het kampioenschap in de 2e klasse terug promoveert naar de 1e klasse. Het seizoen werd direct goed begonnen met het winnen van de eerste periode. In het restant van het seizoen wisselden goede, minder goede en soms slechte wedstrijden elkaar af. Toch werden de broodnodige punten behaald en bleef Oliveo lang aan kop. In het zicht van de haven leek Oliveo alsnog te stranden door een nederlaag in de directe wedstrijd tegen RKDEO. Nu werd Oliveo toch nog kampioen doordat het de langste adem bleek te hebben. Een seizoen is tenslotte een marathon en geen sprint!

Medische staf, invallers van de A1, bestuur, sponsor Van Koppen & Van Eijk, ondersteunende vrijwilligers en alle anderen die hebben bijgedragen aan dit mooie kampioensjaar, bedankt voor jullie bijdrage! Ten slotte wensen wij Oliveo 1, 3 en 4 succes met het restant van de competitie en/of nacompetitie. Hopen dat er nog meer promoties in het verschiet liggen. Volgend seizoen zullen wij in ieder geval laten zien dat we een volwaardige eersteklasser zijn! 

Peter, Ramon en Peter