Oliveo 1 | Oliveo zorgt voor druk op Laakkwartier dankzij overwinning op SEP

In de voorlaatste speelronde trad Oliveo aan tegen angstgegner SEP. Oliveo won de afgelopen vier confrontaties niet van de Delftse ploeg waardoor het predicaat ‘angstgegner’ gerust gebruikt mocht worden. Vorig seizoen werd de derde periode nog verspeeld tegen SEP en ook dit seizoen wist Oliveo vlak voor de winterstop niet te winnen van de Tanthofbewoners (0-0). Daar moest afgelopen zondag maar eens verandering in worden gebracht dan….. Dat was in ieder geval nodig om nog een kleine kans te houden op het kampioenschap. Laakkwartier trad namelijk aan tegen nummer drie Full Speed, alles was nog mogelijk.

Op sportpark Tanthof in Delft werd er omstreeks 14:00 afgetrapt op een onbespeelbaar veld. De beste kansen waren direct voor de Pijnackerse bezoekers. Guy Luscuere was de eerste die alleen af mocht lopen op de Delftse doelwachter. Oog in oog bleek Luscuere de minst koele van de twee. Niet lang daarna mocht Wessel Kleij het tweemaal proberen. Zijn eerste inzet werd door een verdediger van de lijn gehaald en zijn tweede inzet werd onschadelijk gemaakt door de doelman van SEP.

Toen er vlak voor rust wederom twee zeker lijkende doelpunten van Oliveo met kunst en vliegwerk van de lijn werden gehaald door de hard werkende SEP-spelers, leek het scenario van vorig jaar weer op te doemen. Oliveo had vier 100% kansen gehad maar nog geen goal gemaakt. Dat bleek al eerder levensgevaarlijk tegen een counterploeg als SEP.

Toch stelde Oliveo snel na rust orde op zaken. Na tien minuten spelen in de tweede helft brak Jeffrey Paanakker de ban. De Delftse keeper tastte mis bij een hoge voorzet en de middenvelder van Oliveo profiteerde knap van de geboden ruimte door het leder tegen de touwen te prikken. Vlak hiervoor was Steven Vloemans uitgevallen met een hamstring blessure. Oliveo hield weinig aanvallers meer over waardoor een doelpunt meer dan welkom was.

Doelpuntmaker Jeffrey Paanakker was weer eens beslissend voor Oliveo. Hier in actie tijdens SEP - Oliveo in het seizoen 2013-2014 onder beduidend beter weersomstandigheden.

De geel-roden uit Delft moesten nu meer ruimte weggeven om een doelpunt te forceren. Met de ruimte in de rug bleek SEP nog kwetsbaarder en twintig minuten voor tijd moest een verdediger van de Delftse middenmotor dan ook aan de noodrem trekken. De voorstopper van SEP kreeg de rode kaart voorgehouden nadat hij een  Jeffrey van Oort (die verhuisd was naar de spits) naar beneden trok. Als het vizier bij Oliveo hierna (en tijdens de eerste helft) op scherp had gestaan dan was de uitslag veel hoger uitgevallen. Er werden nog minimaal drie open kansen gemist. Wessel Kleij, Niels Bentvelzen en Jeffrey Paanakker vergaten de marge van één te vergroten waardoor het duel tot aan het eind aan toe spannend bleef. De Pijnackerse supporters hielden de adem in toen SEP even voor tijd nog de paal raakte. Gelukkig gaf de verdediging van Oliveo verder geen krimp en bleef het bij deze enige mogelijkheid voor SEP.

Laakkwartier staat nog steeds drie punten voor op Oliveo doordat er met 1-2 gewonnen werd bij Full Speed. Met twee (discutabele) en rake vrije trappen wist de Haagse ploeg een voorschot te nemen op de titel. Nu lijkt Laakkwartier zo aan het einde van het seizoen toch nog het geluk van de kampioen te bezitten. Maar toch, in theorie kan het nog…. Tijdens de laatste speelronde ontvangt de equipe van trainer De Mooij VCS. Laakkwartier moet winnen van Erasmus, de nummer vijf van de competitie om de titel veilig te stellen. Bij een eventuele nederlaag van Laakkwartier en een overwinning van Oliveo zal er een beslissingswedstrijd om het kampioenschap volgen tussen ‘Laakkwa' en de zebra’s.

Opstelling Oliveo: Duijvestijn, Van Oort, Van Adrichem, Brouwer, Woutersen, Milolaza, Luscuere, Paanakker, Bentvelzen, Vloemans (Van Hagen), Kleij

 

Overig clubnieuws van Oliveo 1