Oliveo 1 | Oliveo laat na koppositie te pakken

Afgelopen speelronde gebeurde er veel ‘onverwachts’ in 3C. De volledige top drie liet punten liggen waardoor er in de rangschikking uiteindelijk niets veranderde. Gemiste kansen dus voor Oliveo en Full Speed die nu beiden Laakkwartier bij een eventuele nederlaag van de koppositie af kunnen stoten. De zebra´s waren onmachtig tegen een fysiek Erasmus dat niet van plan was de overwinning cadeau te geven. Na het eerdere gelijke spel in Pijnacker wist Oliveo wederom niet te winnen van de Haagse ploeg. Het werd zelfs 3-0 voor een zeer efficiënt Erasmus.

Oliveo kwam voor niets minder dan een overwinning. Dat het geen ‘walk in the park’ zou worden, was reeds duidelijk nadat Erasmus zich de laatste weken nadrukkelijk op heeft geworpen als mogelijke winnaar van de derde periode. Dit vermoeden werd bevestigd nadat de blauw-witten wat slap aan het duel begonnen en Erasmus profiteerde. Na tien minuten was het al 1-0 voor de Hagenezen. De bal werd uitverdedigd door Van Wichen maar ging via een been van een Haagse aanvaller langs doelman Duijvestijn. De snelle achterstand werd rap gevolgd door een tweede Haagse goal. De aanvoerder van Erasmus mocht van dichtbij aanleggen nadat hij volledig vrijgelaten kon aannemen binnen het zestienmeter gebied. Ook hij wist raak te prikken en zo keek Oliveo tegen een snelle, flinke achterstand aan.

Oliveo speelde Erasmus in de kaart door elke bal hoog richting de voorwaartsen te schieten. De Haagse verdedigers stonden al klaar om de bal weer terug te koppen. Van echt goed veldspel was geen sprake. Tien minuten voor de rust kroop Oliveo eindelijk een beetje uit de schulp en waren er zowaar twee aanvallen te bewonderen. Al met al een ondermaats Oliveo dat zich liet aftroeven op mentaliteit, scherpte en felheid. Tel daar bij de op de ongelukkige tegendoelpunten en je hebt de ideale formule voor een zeer lastige middag.

De tweede helft wilde de equipe van trainer De Mooij snel orde op zaken stellen. Dat plan kon de ijskast in nadat Erasmus al snel de 3-0 maakte. Van Hagen werd van de bal gelopen door een afjagende Haagse spits. Deze kon zijn meegelopen collega zo bedienen waardoor de wedstrijd eigenlijk direct beslist was.

Oliveo kreeg in het vervolg nog wel een handjevol kansen. Bentvelzen schoof van dichtbij naast, Hoogland raakte ook het zijnet en twee andere pogingen werden vakkundig uit de kruising geranseld door de keeper van Erasmus. Dat er verder geen doelpunten meer vielen was opmerkelijk, aangezien de hele organisatie van zowel Erasmus als Oliveo verdwenen was gedurende de laatste twintig minuten van het duel.

Ook Hoogland kon de Haagse muur niet aan het wankelen brengen zondag

Helaas kon Oliveo de meegereisde supporters niet vermaken zondag, Erasmus speelde als collectief dat, geholpen door de vroege voorsprong, knokte voor elke meter. De zebra’s waren niet bij machte om het Haagse collectief te laten wankelen. Een verdiende nederlaag voor Oliveo dus deze week dat geen enkel moment echt in de wedstrijd kwam. Deze nederlaag werd extra zuur toen na afloop bleek dat zowel Laakkwartier (nederlaag) als Full Speed (gelijk spel) punten hadden laten liggen.

Aan de andere kant, nu ontvouwt zich alsnog een spannend slot in de competitie, aangezien Full Speed volgende week aantreed tegen Laakkwartier. De Pijnackenaren reizen af naar Delft om de degens te kruisen met SEP. Bij een overwinning en een gunstig resultaat op de andere velden kan Oliveo alsnog goede zaken doen. Hoop doet leven!

Opstelling Oliveo: Duijvestijn, Woutersen, Van Wichen, Van Hagen, Kleij (De Jong), Van Adrichem, Brouwer, Luscuere, Bentvelzen, Vloemans, Hoogland