Oliveo 1 | Oliveo in tweede helft naar ruime overwinning

Met nog vier wedstrijden te gaan, spant het erom in 3C. Laakkwartier, Oliveo en Full Speed kunnen nog kampioen worden. Voorlopig staat Laakkwartier nog aan kop met respectievelijk drie en vier punten voorsprong op de Pijnackenaren en hun Delftse collega’s. Oliveo wist dus wat het te doen stond; winnen van nummer vijf Graaf Willem-II VAC (GWV). De uitwedstrijd ging nog onfortuinlijk verloren  tegen de stugge Haagse ploeg. Toentertijd nam een volwassen GWV de tweede plaats over van Oliveo. Oliveo werd door de verslaggever van GWV geclassificeerd als een ‘leuk jong ploegje’ dat de bal wel rondspeelde tot aan het zestienmetergebied maar niet verder kwam.
Hoe anders staat het er nu voor? Oliveo staat tweede en is nog in de race voor het kampioenschap. GWV lijkt bijna uitgespeeld, de ploeg heeft nog geen periode en na de winterstop zit de klad er flink in. Toch waren de Hagenaars gebrand op een goed resultaat tegen de zebra’s.

Er kwam veel plubliek op het duel af, mede door de derde helft die na afloop georganiseerd was

Pupil van de week Yari Goeman gaf het goede voorbeeld door via een rush vanaf de middenlijn ineens te scoren. Hopen dat Oliveo zijn goede voorbeeld kon volgen!

Op een zonovergoten sportpark de Groene Wijdte zag een groot aantal supporters hoe Oliveo ongeconcentreerd begon. De zomerse temperatuur leek ervoor te zorgen dat zowel Oliveo als GWV in een zomers tempo aan de wedstrijd begonnen. De Pijnackerse equipe nam wel gelijk het heft in handen door veel balbezit te hebben. Ook was de eerste kans voor de nummer twee van de competitie. Wessel Kleij dribbelde richting het zestienmetergebied van GWV en haalde uit. De Haagse keeper moest zich strekken en ranselde het leer, via de lat, uit de kruising. De kansen waren spaarzaam gedurende het eerste bedrijf. De Haagse bezoekers werden het gevaarlijkst uit vrije trappen en Oliveo stelde daar maar twee a drie uitgespeelde aanvallen tegenover.

De eerste helft liet zich verder kenmerken door een laag tempo. Dit was niet alleen te wijten aan de zomerse temperatuur maar ook aan het flink aantal fluitsignalen van de leidsman. Het spel lag veel stil waardoor de Pijnackerse ploeg niet echt tempo kon maken. Er kam uiteindelijk een einde aan het eerste bedrijf bij een stand van 0-0. De kansen waren spaarzaam en het publiek was nog niet echt van de bank opgeveerd.

Gelukkig bood de tweede helft uitkomst. Oliveo schoot uit de startblokken en kreeg aardig wat kansen. In de 50ste minuut ontfermde Robin Hoogland zich over een vrije trap. Hij tilde de bal over de muur heen, pardoes in de hoek. Eindelijk 1-0 en de wedstrijd kwam nu los. De Haagse bezoekers moesten nu iets meer uit de schulp kruipen om nog aanspraak te maken op een resultaat. Dat leverde een aantrekkelijke tweede helft op.

Eerst kreeg GWV een goede mogelijkheid. Een middenvelder van de runner-up draaide weg bij Woutersen waarna hij Duijvestijn passeerde. Kleij bracht redding in de doelmond door de bal weg te trappen. Oliveo kreeg via Bentvelzen een prima mogelijkheid op de 2-0. Hij lobde de bal echter net naast. Even later mocht Hoogland alleen op het doel van GWV af stomen, hij kreeg de bal niet lekker mee en schoot ook nog eens naast. Gelukkig had Vloemans zijn vizier vandaag op scherp staan. Rond de 65ste minuut ging hij aan de wandel, passeerde zijn directe tegenstander en schoot raak. Een lage schuiver was te machtig voor de Haagse keeper.

Van Wichen was weer schrier onpasseerbaar

Hoogland legt de bal klaar voor de 1-0

Vloemans bekroonde één van zijn beste wedstrijden van het seizoen met zijn tweede en Oliveo’s derde treffer van de dag rond de 80ste minuut. Een miscommunicatie tussen een verdediger en de doelman van GWV zorgde voor een mogelijkheid. Vloemans was er als de kippen bij om de 3-0 binnen te koppen.

Laakkwartier, Full Speed en Wippolder wonnen helaas ook. De zebra’s zijn wel zo goed als zeker van een periode maar bij een misstap van Laakkwartier zit Oliveo op het vinkentouw om de koppositie over te nemen. Nog drie finales, volgende week begint de finaleronde met een uitwedstrijd bij Erasmus. Komt dat zien!

Opstelling Oliveo: Duijvestijn, Woutersen, Van Wichen, Van Hagen, Kleij, Van Adrichem, Milolaza (Brouwer), Luscuere, Bentvelzen, Hoogland (Voois), Vloemans

Overig clubnieuws van Oliveo 1