Oliveo 1 | Oliveo ‘ruikt bloed’ na belangrijke overwinning op buur Wippolder

Wippolder – Oliveo was zo’n duel waar veel op het spel stond. Oliveo probeert de hete adem in de nek te houden bij koploper Laakkwartier en Wippolder had sinds november niet meer verloren waardoor zowel een goede eindklassering als de derde periode in het vizier waren. Onder de zon, met twee ploegen in vorm, werd er afgetrapt op sportpark Pauwmolen in Delft.

Opstelling Oliveo: Duijvestijn, Van Oort, Van Hagen, Van Wichen, Woutersen, Van Adrichem, Luscuere, Vloemans, Bentvelzen, Hoogland (Jansen), Kleij.

Oliveo kampte in de aanloop naar het duel helaas met wat personele problemen. Robbert Brouwer nam wel weer plaats op de bank maar was nog niet fit genoeg om te starten. Mark Milolaza was geschorst na zijn gele kaart tegen WIK en Jeffrey Paanakker raakte midweeks geblesseerd aan zijn enkel. Het gemis van deze drie basisspelers kwam als een hard gelag voor trainer De Mooij maar gelukkig stonden er na wat verschuivingen gewoon elf prima basisspelers aan de aftrap.

Oliveo begon met de wind in de rug aan de wedstrijd. Het was duidelijk dat beiden ploegen elkander even aan het aftasten waren want beiden ploegen begonnen teruggetrokken aan de wedstrijd. De eerste kansjes waren voor Wippolder. Twee maal floot de scheidsrechter voor een vrije trap dicht bij het zestienmetergebied van doelman Martijn Duijvestijn. Wippolder schoot slordig om met deze mogelijkheden. Tweemaal werd het vangnet getest op robuustheid doordat de schoten over vlogen. Oliveo stelde daar ook iets tegenover. Gedurende een scrimmage van een aantal minuten werd de bal drie maal op het doel van Wippolder geschoten. Helaas stond er steeds een Delftenaar in de weg waardoor er nog steeds geen doelpunten vielen.

Het spel golfde op en neer maar de meeste aanvallen strandden steeds rond het zestienmetergebied. Beiden ploegen hielden de rijen gesloten. Aangezien de twee ploegen ook tot de minstgepasseerde ploegen van 3C behoren was het niet zo gek dat kansen spaarzaam waren. Net toen menig blauw-witte supporter dacht dat er met een brilstand gerust ging worden, zorgden Luscuere en Hoogland voor een mooi doelpunt. Luscuere slingerde de bal gevoelig voor bij de tweede paal waar Hoogland er als de kippen bij was om binnen te t(o)ikken. Een opsteker vlak voor rust.

Na de thee kwam Oliveo flink onder druk te staan. Wippolder zette ‘hoge’ druk en Oliveo kwam hier maar moeilijk onder uit. Mede dankzij de forse zeewind die over het complex stond. Ondanks de druk van Wippolder waren er eigenlijk geen kansen te noteren voor de thuisploeg. De Delfste ‘schaakborden’ werden wederom alleen gevaarlijk uit toegekende vrije trappen. Eenmaal werd een inzet weggekopt en eenmaal vond deze wederom het vangnet.

Oliveo kreeg gaandeweg de tweede helft weer wat grip op de wedstrijd. Steven Vloemans haalde na ongeveer 60 minuten spelen gevaarlijk uit. De bal ging net over het vijandelijke doel. Ook Hoogland mocht het even later nog eens proberen. Van dichtbij knalde hij de bal op of net over de lat. Weer geen goal voor de zebra’s. Net toen Oliveo de wedstrijd binnen leek te gaan halen scoorde Wippolder. Een lange bal werd opgevangen door Mark de Jongste van Wippolder. Hij tilde het leder precies over de uitstormende Duijvestijn en tekende zo de 1-1 aan. Een tegenvaller voor Oliveo aangezien dit in de 85ste minuut gebeurde en Wippolder verder nog geen kans had gekregen.

Een slotoffensief waarbij Van Wichen in de spits ging lopen zorgde toch nog voor de felbegeerde drie punten. Van Wichen dacht te gaan scoren uit een hoge voorzet. Hij raakte de bal volledig verkeerd waarna deze precies voor de voeten van hoogland belandde. De matchwinner schoof de bal tergend langzaam via de binnenkant van de paal in het doel. De zebra’s vieren het feestje aan de zijlijn samen met Schreur, die zich op dat moment aan het warmlopen was.

Een misschien verdiende maar enigszins fortuinlijke overwinning voor de equipe van trainer De Mooij. Koploper Laakkwartier verspeelde wederom punten door te verliezen van Graaf Willem 2 VAC. Het gedroomde scenario van een kampioenschap lijkt nu toch echt mogelijk te zijn. Natuurlijk moet Oliveo dan wel blijven winnen en met Laakkwartier nog minimaal een keer verliezen. Niets is echter meer onmogelijk.

Komend weekend kruist Oliveo de degens met Graaf Willem 2 VAC, de ploeg die afgelopen weekend dus van koploper Laakkwartier won. Zoals elders op de website beschreven, Oliveo speelt nog vier finales dus komt dat zien!

Overig clubnieuws van Oliveo 1