Oliveo 1 | Oliveo rijgt ook WIK aan de overwinningsprikker

De zondvloed van vorige week zondag had het veld van WIK geen goed gedaan. Na enkele minuten (wik)ken en wegen besloot de scheidsrechter het duel te verplaatsen naar tweede paasdag. En zo geschiedde. Gelukkig steeg het k(wik) maandag tweede paasdag wel naar een acceptabel niveau in tegenstelling tot vorige week. Niks leek een leuk duel nog in de weg te staan. Hoewel, misschien de ouderwetse knollentuin die als hoofdveld door moest gaan. Afijn, omstreeks 14:30 begon het duel. Verassend veel supporters hadden het sfeervolle complex in het Zuiderpark gevonden waarvoor dank!

Onder de rook van De Aftrap (het trainingscomplex van ADO) en braakliggende terrein waar ooit het roemruchte stadion van ADO stond, schoot Oliveo uit de startblokken. Uit één van de eerste aanvallen raakte Hoogland met een prachtig gekruld schot de lat. Goed en wel bekomen van de schrik was WIK ook wakker. De eerste fase van de wedstrijd was duidelijk voor Oliveo. De Hagenezen hadden handen en voeten nodig om Bentvelzen, Vloemans en Hoogland af te stoppen. Dit resulteerde al snel in wat flinke charges. Bij vlagen leek het duel meer op een atletiekwedstrijd (onderdeel hordelopen) dan op een voetbalwedstrijd.

Oliveo wist als eerste te scoren. Bentvelzen verlengde een vrije trap van Van Wichen en liet de keeper kansloos. Helaas bleek Bentvelzen zich in buitenspelpositie te bevinden waardoor het doelpunt geannuleerd werd. Oliveo bleef aandringen en kreeg de beste kansen, WIK was alleen gevaarlijk via de counter. Na ongeveer 25 minuten scoorde Bentvelzen alsnog. De rechtsbuiten schatte een steekbal  van Hoogland op waarde en lobde de bal zo over de uitstormende doelman van WIK heen. Na dit doelpunt nam de Pijnackerse equipe wat gas terug. Ineens was het rust. Tijd voor een verk(wik)kend bakkie thee!

Geen inge(wik)keld strijdplan in de rust, het devies bleek; gewoon heel blijven en de punten mee naar huis nemen. Klinkt makkelijker dan het is, uit bij WIK!

Na rust gingen de zebra’s vrolijk verder. Met gedoseerd aanvalsspel werd WIK langzaam maar zeker achteruit gedrongen. Conditioneel stond het op klappen bij de Hagenzen en rond de 55ste minuut was het Paanakker die profiteerde van de geboden vrijheid. Hij schoof de bal vakkundig tussen de keeper en de toendra door en zo was het  0-2.

Zonder echte kansen weg te geven speelde Oliveo de wedstrijd netjes uit. Er werd zelfs nog éénmaal gescoord. Niels Bentvelzen ont(wik)kelde zich tot de held van de dag door ook de derde treffer voor zijn rekening te nemen. Na een mooie actie kapte hij de keeper uit alvorens de bal tegen het net te schuiven. Oliveo ging wisselen om alle spelers fit te houden. De ruimbezette bank liep langzaam leeg, een luxe voor Oliveo aangezien de titelstrijd geen sprint maar een marathon blijkt te zijn.

Aangezien VCS vorige week (onder luid gejuich van enkele bezoekende Oliveo supporters) twee punten afsnoepte bij koploper Laakkwartier, komt Oliveo op maar zes punten van de eerste plek. Alles is nog mogelijk voor de zebra’s maar voorlopig moet er eerst maar eens een periode gescoord worden. Oliveo is namelijk nog niet in het bezit van een startbewijs voor de nacompetitie. Volgende week tegen Wippolder in Delfgauw moet een flinke stap gezet worden richting de nacompetitie. Komt dat zien!

Opstelling Oliveo: Duijvestijn, Woutersen, Van Wichen, Milolaza, Van Oort (Jansen) Van Adrichem, Paanakker, Luscuere (Van Hagen), Hoogland, Vloemans (Remmerswaal)

Bentvelzen omspeelt de linksback

De oogst van afgelopen zondag, drie punten en wat knollen!

Overig clubnieuws van Oliveo 1