Oliveo 1 | REMO wederom overklast door efficiƫnt(!?) Oliveo

Een weekje rust na het smadelijke gelijkspel bij nummer laatst Hoekpolder zorgde voor een extra lange periode voordat herstel ingezet kon worden. De remise zorgde voor wat scheve gezichten bij Oliveo, niet zo gek ook aangezien Oliveo het duel negen van de tien keer zou moeten winnen. Alleen twee weken geleden dus niet. Afgelopen zondag (inhaal-/bekerweekend) werd er gespind bij Sportcentrum de Viergang en op dinsdag werd er met 4-1 gewonnen van IJVV de Zwervers (het team dat onder leiding staat van oud trainer Peter Huisman). Gelukkig werd er zondag weer gewoon afgetrapt voor een potje competitievoetbal. REMO reisde af naar Pijnacker om te proberen een goed resultaat te behalen op sportpark de Groene Wijdte. Dat is niet veel ploegen gegund dit jaar en ook REMO viste achter het net. Een eclatante 5-0 overwinning voor de zebra’s was het resultaat na 90 minuten voetbal.

Trainer Martin de Mooij vond het wel weer eens tijd voor een overwinning

Opstelling Oliveo: Duijvestijn, Woutersen, Milolaza (De Jong), Van Wichen, Kleij (Jansen), Van Adrichem, Luscuere, Paanakker, Bentvelzen, Vloemans (Van Ruijven), Hoogland

Zeer verassend begon REMO met eenzelfde pressie als dat Oliveo ongeveer een half jaar geleden uit bij REMO op Sportpark de Verademing ook deed. Oliveo werd direct vast gezet door de Hagenezen. Aangezien de Pijnackenaren dit andersom ook bij REMO trachtten was het begin van de wedstrijd zeer rommelig. Tel daar bij op de vele (soms onbewuste) positiewisselingen bij REMO en alle ingrediënten zijn aanwezig voor chaos gedurende de eerste vijftien minuten.
Nadat de Haagse stofwolken een beetje opgetrokken waren en Oliveo concludeerde dat er nog geen kans weggegeven was mocht Robin Hoogland voor het eerst, volledig vrijgelaten ,doorlopen op de doelman van REMO. De keeper maakte zijn hoek goed klein en Hoogland schoof de bal net naast. Hierna was het de beurt aan REMO om twee speldenprikjes uit te delen. Echter van beiden kanten nog niet genoeg voor een doelpunt.

Even later verraste Hoogland vriend en vijand door een ( veel moeilijkere) voorzet van Bentvelzen ineens binnen de tikken. De bal stuiterde wat, kwam tegen de pantoffel van Hoogland en verdween hoog in het doel van de REMOnezen. Zo was het ineens 1-0. Ook Vloemans deed een duit in het zakje. Wederom haperde de afweermachine van REMO. Vloemans drukte zijn naaste tegenstander van zich af in een sprintduel en schoof de bal droog langs de uit stormende lijnwachter van de Haagse ploeg, 2-0 dus. Zowaar zagen de supporters een redelijk efficiënt Oliveo gedurende de eerste helft.  De blauw-witten hielden voor rust netjes het doel schoon. Op twee hachelijke terugspeelmomenten na bleven de verdedigende rijen netjes gesloten.

In de rust werden er wat voetbalclichés uit de kast getrokken, waarvan allen 100% waar waren. Ook een mooi compliment van trainer De Mooij voor zijn spelers die Oliveo ‘’tweedeklasse waardige slimmigheidjes zag gebruiken’’.  De grootste vraag vandaag was; zou het Oliveo lukken om de concentratie vast te houden en eindelijk eens die zo gewenste ‘0’ te houden in een duel dat ook nog eens gewonnen wordt? Die vraag werd in de tweede helft met volle overgave beantwoord!

De equipe van trainer De Mooij kwam namelijk scherp uit de kleedkamer. De eerste aanvallen van REMO werden afgeslagen en via een cadeautje van een Hagenees zelf kwam Oliveo vlak na rust al op 3-0. Hoogland kreeg de bal in de voeten geschoven op ongeveer een meter van het vijandelijke doel, Behind Enemy Lines. Hij wist zich ditmaal wel raad met de geboden mogelijkheid en joeg de bal als een granaat tegen de touwen.

Het verzet leek nu definitief gebroken bij de Sociaal Culturele Sportvereniging Den Haag. Bentvelzen werkte zich knap naar de 4-0. Hij vocht een titanenduel uit en kwam als winnaar uit de strijd. Hierdoor kon hij zijn eerste van de dag langs de doelwachter schuiven. De aanvallers waren in vorm vandaag want even later kon Bentvelzen ook zijn tweede binnen schuiven. Hij werd goed bediend door een middenvelder van Oliveo en liet de keeper kansloos met een weergaloze schijnbeweging.

Na de 5-0 probeerde Oliveo nog wel wat maar de keeper van REMO maakte nog wat knappe reddingen waarna de perfect leidende scheidsrechter het welletjes vond. Zowaar de ‘nul’ gehouden in een prima duel van de zebra’s. Alle omstandigheden waren goed vandaag: het spel was leuk, het weer was goed en zowel de scheidsrechter als de tegenstander participeerden in een leuke wedstrijd. Hoe anders dan twee weken geleden!

Volgende week speelt Oliveo uit bij WIK, daar moeten wederom drie punten gehaald worden om in het spoor van koploper Laakkwartier te blijven en mee te blijven doen om een felbegeerde periode in 3C.

Check de video hieronder voor de doelpunten van Oliveo!

Een jeugdelftal van Oliveo speelde een voorwedstrijd tegen de jeugd van REMO. Ook mochten de mannen penalties nemen tijdens de rust. Zeker sfeerverhogend als je het ons vraagt!

Vloemans was als een plaag voor de defensie van REMO, hij verdubbelde zijn seizoenstotaal!

Duijvestijn heeft zijn banden met de Chinese gokmaffia doorgesneden en is hierdoor vanaf heden zeer gebrand op 'de nul' houden!

 

 

Overig clubnieuws van Oliveo 1