Oliveo 1 | Oliveo is koploper Laakkwartier de baas in Den Haag

Het was alweer drie wedstrijden geleden dat Oliveo de smaak van een driepunter had geproefd. Vorige week werd er onfortuinlijk verloren van Full Speed en voor de winterstop werd er ook al niet gewonnen van SEP en Graaf Willem 2 VAC. Gezegd mag worden, Oliveo trad aan tegen de gehele top drie, toch een overwinning was wel weer eens nodig. Met het duel tegen Laakkwartier op het programma leek dat nog even uitgesteld te gaan worden. De koploper in 3C had namelijk pas één maal verloren dit seizoen en thuis zelfs nog helemaal niet. Op een zompige toendra trad Oliveo aan tegen Laakkwartier. De sfeer zat er goed in dankzij de tifosi van de Hagenezen.

Opstelling Oliveo: Duijvestijn, Van Oort (Van der Pol), Van Wichen, Brouwer, Van Adrichem, Milolaza, Luscuere, Paanakker, Kleij, Hoogland (Van Hagen), Bentvelzen.

Een zompig veld en een fikse zeewind waren verzachtende omstandigheden voor de matige eerste helft van Oliveo. Laakkwartier ging een stuk beter met de elementen om en kreeg tijdens de eerste twintig minuten enkele goede kansen. Eerst blokte Brouwer een inzet van de Haagse Linksbuiten. Even later mikte de spits van Laakkwartier net naast. Oliveo stelde hier de eerste fase weinig tegenover en stond flink onder druk. Na twintig minuten ging de Haagse storm wat liggen en scoorde Oliveo direct via een fantastisch afstandsschot van Robin Hoogland. Zijn inzet zeilde over de keeper heen en daalde net snel genoeg om doel te treffen. 0-1 tegen de verhoudingen in.

Het werd al redelijk snel 1-1. Een foute inspeelpass van de verder oerdegelijk Duijvestijn belandde in de voeten van de linksbuiten van Laakkwartier. Deze verzilverde dit buitenkansje met gemak. Zonde want Oliveo leek net grip te krijgen op het vlugge Haagse aanvalsspel. Op wat kleine mogelijkheden voor Oliveo en Laakkwartier na gebeurde er verder weinig meer in de eerste helft.

Brouwer schopte het zelfs tot het elftal van de week in het AD!

Na rust kwam Oliveo sterk uit de kleedkamer. Met de wind nu in de rug werd Laakkwartier de eerste tien minuten teruggedrongen. Dit leverde nog geen echte kansen op. Pas toen Laakkwartier weer wat beter in de wedstrijd kwam kreeg Oliveo goede kansen. Eerst scoorde Laakkwartier nog uit het niets de 2-1 maar deze werd afgekeurd door buitenspel.
De ruimte die ontstond door het aanvallende spel van de Hagenezen werd goed benut door de ingevallen Van der Pol. Hij verving Jeffrey van Oort al in de eerste helft. Van Oort moest naar de kant met een vervelende hamstringblessure.

Van der Pol was zijn tegenstander al een aantal maal de baas geweest en was ijverig met afjagen. Nadat zijn directe tegenstander eerst al geel had gepakt was hij hem rond de 65ste minuut wederom te vlug af. Hij ving een hoge bal van Bentvelzen op en liet de linksback zijn hielen zien. Zijn inzet in de korte hoek was de doelman van Laakkwartier te machtig en betekende de 1-2. Op dat moment niet eens tegen de verhoudingen in.

Vreugde bij Oliveo na de 1-2

Laakkwartier ging nu va-banque spelen. Vier aanvallers en wat vers bloed moesten de kostbare punten voor ‘Laak’ veilig stellen. Oliveo hield knap stand en Laakkwartier kwam er niet meer doorheen. De spaarzame mogelijkheden werden vakkundig uit het doel geranseld door Duijvestijn die zich uitstekend herstelde van zijn fout in de eerste helft.

Niels Bentvelzen gooide de wedstrijd uiteindelijk in het slot door uit een counter de 1-3 te maken. Laakkwartier nam het verlies als een aanstaande kampioen, het seizoen is echter nog lang. Wie weet wat er nog kan gebeuren! Voor nu in ieder geval een knappe overwinning voor de equipe van trainer De Mooij waarmee aansluiting gehouden wordt bij de top drie. Benieuwd of Oliveo de komende weken aansluiting kan houden bij de top? Kom dan kijken. Aanstaande zondag speelt Oliveo op sportpark De Groene Wijdte tegen ODB. Komt dat zien.

Voor een herhaling van de overwinning, scrol nog even naar beneden! De zeer sfeervolle beelden zijn wederom mogelijk gemaakt door David Dilling die ook in Den Haag een speciaal plekje kreeg.

Luscuere krijgt kramp aan het einde van de wedstrijd.