Oliveo 1 | ‘Bambi in de koplampen’ verliest van oerdegelijk Graaf Willem II VAC

De laatste wedstrijd voor de winterstop was een belangrijke voor de equipe van trainer De Mooij. Er kon namelijk afstand worden genomen van nummer drie op de ranglijst, Graaf Willem II VAC (GWV). Oliveo stond knap tweede, op de hielen gezeten door GWV en Full Speed. Uit bij de Wassenaarse vereniging moest  het gebeuren, op een erbarmelijk kunstgrasveld. Oliveo domineerde wel weer maar helaas was GWV uiterst efficiënt en stond Oliveo twee maal niet goed op te letten. De blauw-witten scoorden maar één keer en de groen-gelen twee keer. De winterstop lijkt net te laat gekomen voor de zebra’s aangezien er uit de laatste twee wedstrijden maar één punt gehaald werd.

Opstelling Oliveo: Duijvestijn, Van Oort, Brouwer, Van Wichen, Woutersen, Milolaza, Luscuere, Paanakker, Bentvelzen, Bijnsdorp (Voois), Kleij

Van Oort is er klaar voor

Vloemans en Van Adrichem moesten helaas plaatsnemen langs de zijlijn, beiden waren niet fit genoeg om te spelen. Met Woutersen en Kleij stonden er gelukkig twee meer dan adequate vervangers klaar.
In het begin leek er geen vuiltje aan de lucht voor Oliveo. Er werd met redelijk goed positiespel onder de druk van GWV uit gevoetbald. GWV probeerde druk te zetten via de twee sleurende aanvallers. Wanneer Oliveo onder deze druk vandaan kwam, was er gigantisch veel ruimte voor één van de backs of nummer zes Milolaza om op te bouwen. Helaas werd het spel vaak te weinig verplaatst om GWV echt kapot te spelen.
Toch was daar plots de voorsprong voor Oliveo. Guy Luscuere poogde voor te zetten na een goede actie. Hij zag zijn  inzet zo in het doel verdwijnen doordat de keeper van GWV de bal verkeerd inschatte. Oliveo werd dus mooi in het zadel geholpen door de Haagse keeper.

Helaas was deze voorsprong het startsignaal voor GWV om ‘er een schepje bovenop te doen’. Met het cliché; kom op Graaf Willem VAC, nu wij weer! werd een goede fase van de gastheer ingeluid. Althans, niet qua voetbal, want GWV legde een pover schouwspel neer voor een ploeg die derde staat op de ranglijst. Inzakken en counteren was het devies, eigenlijk een soortgelijke ploeg als SEP maar dan met wat extra kwaliteit voorin.
Het duurde dan ook niet lang voordat de 1-1 gemaakt werd. Een vrije trap werd op het hoofd van de lange (beduidend mindere variant) van Kedira van GWV gelegd. Onnodig en ongelofelijk maar wel gewoon 1-1.  Ongelofelijk omdat er in de kleedkamer nog besproken was hoe de lange speler gedekt zou worden om te voorkomen dat hij een goal zou maken uit een standaardsituatie. Onnodig omdat GWV nog geen enkele mogelijkheid had gehad.

Vervolgens viel ook de 2-1 nog binnen. Het ontbrak GWV bepaald niet aan fortuin bij deze goal. Een wanhopige poging vanaf ongeveer 25 meter caramboleerde via een GWV speler zo voor de voeten van een (zich in buitenspelpositie bevindende) GWV speler. Deze wist alleen voor keeper Duijvestijn wel raad met de geboden mogelijkheid. Grensrechter Van Rheenen gaf aan de situatie niet goed te kunnen beoordelen en de leidsman zag het blijkbaar zelf niet. Oliveo stond erbij en keek ernaar als bambi in de koplampen. De kleedkamers werden opgezocht met deze 2-1 stand. De zebra’s vroegen zich bij de gang naar de kleedkamer waarschijnlijk af hoe deze voorsprong zo eenvoudig uit handen werd gegeven.

Woutersen overpeinst zichzelf onder de prachtige hemel; waar ging het vandaag fout?

Bijnsdorp bleek in de rust niet verder te kunnen en met Bentvelzen in de spits ging Oliveo na rust op zoek naar de gelijkmaker. GWV werd flink heen en weer gespeeld maar bleef verdedigend toch aardig overeind. Oliveo kon geen vuist maken tegen de stugge Haagenaars en het goede aanvalsspel bleef goed tot aan het zestienmetergebied. Daar eenmaal aangekomen wisten de spelers van Oliveo zich geen raad meer met de kleine ruimtes. Zo kon het dat er wederom ongeveer 70% balbezit was maar er veel te weinig kansen gecreëerd werden. Het ontbeerde Oliveo tegen GWV wederom wat aan geluk maar ook zeker aan daadkracht in de aanval.

Brouwer was rond de 65e minuut dichtbij de gelijkmaker. Hij schoot in het zijnet waar afspelen misschien handiger was geweest. Even later werd een handsbal van een GWV-speler niet bestraft door de leidsman. Dit was een handsbal waar second-dribbel nog bijna meer op de plaats was geweest, laten we stellen dat het niet altijd mee kan zitten… (second dribbel is een regel uit het basketbal die het volgende beschrijft: een speler mag niet, na zijn eerste dribbel beëindigd te hebben, voor de tweede keer gaan dribbelen. Dat mag je pas weer als je bal verliest)
De laatste twee kansen van de wedstrijd waren voor een GWV aanvaller en Wesley Voois. Eerst wachtte de aanvaller van de Hagenaars net te lang met schieten waardoor zijn mogelijkheid verloren ging. Vijf minuten later verscheen Voois helemaal vrij voor de keeper, alwaar hij een hoge voorzet trachtte te promoveren tot doelpunt. Zijn inzet landde helaas op het Hockeyveld van HGC en betekende dus ook geen goal.

Oliveo deed zichzelf net als vorige week, veel tekort in deze wedstrijd. Het spel is gewoon goed, alleen er worden te weinig kansen gecreëerd en uitgespeeld. GWV gaf Oliveo een masterclass in effectiviteit, ook een onderdeel van het voetbal. Zij zullen de overwinning dan ook terecht vinden want qua uitgespeelde kansen was de wedstrijd vrij evenwichtig.

En toch, het oog wil ook wat! Oliveo heeft een goede en vermakelijke eerste seizoenshelft op de mat gelegd. Voorafgaand aan het seizoen was er waarschijnlijk getekend voor een derde plek op de ranglijst tijdens de winterstop. Direct na de winterstop kunnen er alsnog goede zaken gedaan worden. Als Oliveo de vorm van eerder dit seizoen ook na de winterstop kan etaleren dan gaan er zeker nog mooie dingen gebeuren op sportpark De Groene Wijdte. 

Overig clubnieuws van Oliveo 1