Oliveo 1 | Runner-up REMO wordt onder de voet gelopen door Oliveo

Midweeks werd er geoefend tegen KSD Marine, deze oefenpartij eindigde vroegtijdig in 1-1. Oliveo had tijdens deze wedstrijd wel wat extra vertrouwen getankt want het veldspel zag er prima uit. Dit vertrouwen werd zondag meegenomen naar de Asmansweg nummer 104 in Den Haag. Daar was REMO de tegenstander van de zebra’s. Zo grauw als het complex aandoet, zo vrolijk is de club met al zijn leden zelf. Onder de rook van de diverse Haagse monumentale bedrijfspanden (o.a. de voormalige hoofdcentrale van de Haagse Gemeentelijke Telefoondienst uit 1951-1955 naar ontwerp van architecten van Gemeentewerken) werd er omstreeks 14:45 afgetrapt.

Onder de rook van...... Letterlijk en figuurlijk vandaag

Opstelling Oliveo: Duijvestijn, Van Oort, Van Wichen, Brouwer, Kleij (Woutersen), Van Adrichem (Voois), Paanakker, Luscuere, Vloemans, Bijnsdorp, Bentvelzen

De omstandigheden waren ditmaal wat minder. De trouwe aanhang van Oliveo moest flink zoeken naar een windloze plaats. Die was er niet te vinden in ‘ de zilveren kooi’ bij REMO en dus werd de wind maar getrotseerd. Dat gold ook voor de Oliveanen in het veld. Elke hoge bal waaide direct uit. Iets waar ook de keeper van REMO over mee kon praten. ;)

'De kooi' bij REMO oogt wat onvriendelijk maar eenmaal binnen is het best gezellig!

Oliveo zette namelijk weer direct druk vanaf de aftrap. REMO werd gelijk ver teruggedrongen. Hierdoor volgden er veel achterballen voor de club uit Den Haag. De linksbenige keeper van REMO wist tijdens de eerste twintig minuten minimaal vijf achterballen met grote precisie over de zijlijn te ‘juinen’. Waar REMO zich moest beperken tot de lange bal deed Oliveo het iets beter. Het duurde wel even voordat ook Oliveo had geconstateerd dat de hoge bal er vandaag niet in zat. Daarna ging de bal netjes over de grond van voet naar voet. Na ongeveer twintig minuten aandringen kreeg Oliveo wat kleine mogelijkheden. Luscuere kreeg een mogelijkheid maar wist de keeper niet te passeren. Paanakker raakte even later de paal uit een vrije trap. Ook Bentvelzen wist een kans voor zichzelf te creëren. Hij vond echter ironisch genoeg een teammaat op zijn pad en wist dus ook niet te scoren.

Het speelbeeld bleef eenzijdig. Oliveo had balbezit, REMO verdedigde en beperkte zich tot enkele counters. De enige noemenswaardige kans van REMO voor rust werd verkwanseld door hun linksbuiten. Hij kon de bal meenemen maar vond Martijn Duijvestijn op zijn weg. Deze ranselde de bal uit de korte hoek met een prima reflex. Vlak voor rust was het dan eindelijk raak voor de geduldige blauw-witte zebra’s. Niels Bentvelzen kreeg een afgeslagen bal voor zijn voeten en twijfelde geen moment. Zo maakte hij de 1-0. Dit was tevens de ruststand.

Ongewijzigd kwam Oliveo de kleedlokalen uit voor de tweede helft. REMO ging een beetje ‘alles of niets’ spelen. De nummer tien ging ongeveer naast de spits staan en er kwam een extra middenvelder bij. Oliveo profiteerde al snel van de aanvallende speelwijze van REMO. Paanakker kon op goal schieten na een mooie aanval van Oliveo. Zijn inzet werd onderweg getoucheerd door een REMOnees en verdween zo in de korte hoek. 2-0, een geruststellende tussenstand. REMO kreeg vlak na deze 2-0 een kans op de 2-1. Van Adrichem was zijn directe tegenstander even kwijt maar gelukkig lag Duijvestijn wederom netjes in de weg. Zo bleef het 2-0.

Oliveo wisselde, Woutersen en Voois zorgden voor wat vers bloed in de ploeg van trainer de Mooij. Met de twee invallers ging Oliveo gretig op zoek naar de 3-0, die kwam er na ongeveer 70 minuten dan ook. Bentvelzen speelde zichzelf prima vrij en leek de keeper van REMO te omspelen. Deze greep fors in binnen het zestienmetergebied. De verder zeer strenge arbiter (Bentvelzen kreeg bijvoorbeeld geel voor het roepen van ‘auw’ en trainer De Mooij ontving bijna een kaart ware het niet dat de leidsman hier echt geen aanleiding toe kon bedenken) gaf de doelwachter van REMO slechts geel maar Oliveo kreeg gelukkig wel de bijbehorende strafschop. Deze werd zonder enige twijfel verzilverd door Jeffrey Paanakker.
REMO leek het hierna wel te geloven. De ploeg die tot zondag derde stond in de 3e klasse C deed er weinig meer aan om de ommekeer teweeg te brengen. Toch werden ze nog even in het zadel geholpen door de dienstdoende arbiter. Hij gaf een vrije trap recht voor het doel van keeper Duijvestijn. Deze werd gepasseerd middels een mooie vrije trap. Zo maakten de Hagenezen toch nog de eretreffer.

Oliveo scoorde nog één keer. Bentvelzen bereidde de goal voor en Bijnsdorp tekende nog een goaltje aan. Verschillende spelers van REMO gaven hierna aan geen zin meer te hebben en lieten dit ook zien in woord en gebaar. De linksback was er zelfs zo klaar mee dat hij een hoge bal gewoon wegsmashte in plaats van weg schoot. Dit was gelukkig verder de enige niet-sportieve actie gedurende de hele wedstrijd.

De smash van de linksback van REMO in slomo

Gezegd mag worden, verder een hele leuke en sportieve wedstrijd waarin Oliveo eindelijk eens 90 minuten lang redelijk voetbal liet zien. Ditmaal minder gehinderd door de tegenstander maar des te meer door het weer. De mooie overwinning brengt Oliveo op de derde plaats. De Pijnackenaren nemen deze plaats over van REMO. Volgende week mag Oliveo proberen om de derde plek te behouden. Dit moet thuis gebeuren tegen WIK. 

Overig clubnieuws van Oliveo 1