Oliveo 1 | Oliveo heeft aan één goede helft genoeg tegen Hoekpolder

Na twee weekeinden waarin een matig resultaat werd geboekt was het vandaag wel weer eens tijd voor een klinkende overwinning. Dat de praktijk vaak weerbarstiger is dan de theorie bleek tegen Hoekpolder. Oliveo worstelde gedurende de eerste helft met zichzelf en met een fel strijdend Hoekpolder. Na rust werd er een tandje bij geschakeld en deden de mannen van trainer De Mooij wat er gedaan moest worden. Uiteindelijk stond er een mooie 6-1 op het wedstrijdformulier (vanaf de volgende thuiswedstrijd waarschijnlijk ook op het scorebord). Daar zag het de eerste helft echter nog niet naar uit…..

De twee teams betreden het strijtoneel

Opstelling Oliveo: Duijvestijn, Van Oort, Van Adrichem, Woutersen, Kleij, Luscuere (Van Hagen), Vloemans, Paanakker, Van der Pol (Remmerswaal), Bijnsdorp, Bentvelzen (Van Duinen)

Brouwer had vrijdag last gekregen van een onwillende kui(j)tspier. Hij moest tijdens de warming-up helaas afhaken. Van der Pol verving Brouwer, Vloemans schoof een linie naar achter en dat gold ook voor Van Adrichem die zo op de plek van Brouwer te spelen kwam. De verwachting is dat Oliveo rond de winterstop weer op volle oorlogssterkte is. De zieken/schorsingboeg loopt gestaag leeg. Hopelijk keren Mark Milolaza, Robbert Brouwer, Robin Hoogland, Mark Trieling en Dewie van Wichen (schorgsing) de komende weken terug om de concurrentiestrijd scherp te houden!

Oliveo startte prima tegen Hoekpolder. Wie anders dan Niels Bentvelzen wist als eerst het net te vinden. De linksbuiten pikte de bal op, op de helft van Hoekpolder. Hij kapte een speler uit alvorens hij de bal droog langs de verbouwereerde keeper schoof. Een snelle 1-0 voorsprong dus. Vervolgens schakelde Oliveo een tandje terug. Hoekpolder kwam iets beter in de wedstrijd. Beter gezegd, de degradatiekandidaat vocht zich in de wedstrijd. Toch was het Oliveo dat de mogelijkheden kreeg. Bijnsdorp stuitte van dichtbij op de keeper en even later kopte hij ook nog van dichtbij over. Ook Paanakker kreeg nog een kans op vergroting van de marge.
Een slordigheid in de defensie van Oliveo hielp Hoekpolder volledig terug in de wedstrijd. Een foute breedtepass belandde zo in de voeten van de spits van Hoekpolder. Deze wist wel raad met het geboden buitenkansje en maakte de 1-1. De angst voor het shockeffect bij Hoekpolder was blijkbaar gegrond. De club die in degradatie- en financiële nood verkeert trok deze week namelijk trainer Dick Jol aan om de ommekeer te brengen.
Toch herpakte Oliveo zich nog voor rust. Enkele kansen voor Oliveo ten spijt gingen de ploegen toch richting de catacomben met een 1-1 tussenstand.

Bentvelzen is zijn tegenstander niet voor het laatst te snel af

 

De spits van Hoekpolder tekent de 1-1 aan, Duijvestijn kan nog bijna redding brengen.

Tijdens de rust predikte trainer De Mooij om wat extra rust te houden, geen overbodige luxe gezien enkele ‘hotseklotse begoniavoetbal’ fases in de eerste helft.

Oliveo kwam goed uit de kleedkamer en drukte Hoekpolder nu met goed voetbal tegen de muur. Van der Pol, die vlak na rust het veld moest verlaten door een blessure, werd vervangen voor Remmerswaal. Hierna zette Oliveo het overwicht om in goals. Wederom Bentvelzen ontglipte rond de 55ste minuut aan zijn directe bewaker met een weergaloze kap. Hij zette Paanakker vrij voor de goal die nu wel raak wist te prikken. Zo was de 2-1 al snel een feit. Remmerswaal zorgde hierna voor gevaar door een aantal goede voorzetten te geven. Bij de tweede goede voorzet was het raak. Bijnsdorp wist van dichtbij binnen te tikken. 3-1 dus.

De frustratie nam toe bij Hoekpolder. Het uitzicht op wederom nul punten werd de linksback iets te veel. Hij pakte zijn tweede gele kaart na een domme handsbal. Hierna was het verzet definitief gebroken. Vloemans bediende Bijnsdorp nogmaals, deze maakte zijn tweede van de middag. Vervolgens gaf Kleij een goede voorzet op Bentvelzen die ook zijn tweede van de middag binnen prikte. Het slotakkoord was voor Paanakker. Hij krulde een toegekende vrije trap in de kruising. Een prachtgoal en dus ook een dubbele 'grandslam' voor de regionale tennisprof (aldus hijzelf in de blauw-witte supporter). De 6-1 einduitslag was zeker niet geflatteerd. Oliveo speelde Hoekpolder de tweede helft van het kastje naar de muur. Ook hadden de zebra’s nog minimaal twee penalty’s moeten krijgen en miste Vloemans vlak voor tijd nog een gigantisch kans.

Toch een prima overwinning na een stroeve start. De tweede helft hebben de blauw-witten laten zien wat zij in hun mars hebben. Nu wordt het zaak om het goede spel eens twee helften lang op de mat te leggen. Dan kan er nog veel moois gebeuren! Volgende week reist Oliveo af naar Den Haag. Daar worden de degens gekruist met REMO.

Hieronder nog de begleidende beelden die evenals de foto's gemaakt zijn door David Dilling!

Overig clubnieuws van Oliveo 1