Oliveo 1 | Oliveo lijdt jammerlijke nederlaag in Leiden

Helaas komt het zo’n twee a drie maal voor per seizoen. Zo’n wedstrijd die je liever snel vergeet. Voor Oliveo was dit er zondag zo-een. Er werd met 5-2 verloren van GOL sport uit Leiden. Op basis van het vertoonde spel een terechte nederlaag. Oliveo was ongeïnspireerd en afwezig op wederom beslissende momenten, GOL Sport was scherp een efficiënt.

Opstelling Oliveo: Duijvestijn, Remmerswaal (M. Paanakker), Brouwer, Woutersen, Kleij (Van Hagen), Van Adrichem, J. Paanakker, Luscuere, Van Ruijven (Van Duinen), Bijnsdorp, Vloemans

De omstandigheden waren prima, een lekkere grasmat, lekker voetbalweer en een leuke tegenstander uit een andere derde klasse.  Oliveo probeerde vanaf minuut één druk te zetten. Doordat er op verschillende plaatsen mensen te laat kwamen, leverde dit al snel gevaarlijke momenten op voor het doel van Martijn Duijvestijn. Na ongeveer 15 minuten was het raak voor GOL Sport. De nummer acht van GOL Sport was blijven hangen bij een aanval van Oliveo. Oliveo leed balverlies en de Leidenaren counterden snel via deze vrijstaande middenvelder. Hij bracht een aanvaller van de groen-witten in stelling die nog twee man omspeelde en binnenschoot.

Gelukkig deed Oliveo snel wat terug. Een mooie lange pass van Brouwer belandde bij Kleij. Hij gaf goed voor op Bijnsdorp die net iets eerder bij de bal was dan de uistormende keeper. 1-1. Daarna liet Oliveo vooral verdedigend wat steken vallen. De thuisploeg maakte  redelijk snel 2-1. Remmerswaal kon een rare harde voorzet niet goed verwerken. De bal viel pardoes voor de voeten van een Leidenaar en deze joeg de bal hard in het doel. Ook bij de 3-1 van GOL Sport ging er van alles mis. Een middenvelder  kon vrij voorgeven waarna de behendige nummer zeven van GOL Sport ongehinderd (via een prachtige voetbeweging, dat mag gezegd worden) binnen kon schieten.

Tijdens rust werd er nog hoop uitgesproken in een goede afloop. GOL Sport stond dan wel voor maar vooral op voetbaltactisch gebied lagen er voldoende kansen. Door de aanvallende speelwijze van de Leidenaren zouden er zeker kansen komen. Dat klopte in ieder geval….

Vlak na rust was de wedstrijd eigenlijk gelijk al gespeeld. Van Hagen die tijdens de eerste helft in het veld was gekomen voor Kleij, werd afgetroefd door de spits van GOL Sport. De leidsman liet wel veel toe bij dit doelpunt. Zo gaf de spits eerst een slim duwtje aan Van Hagen, waarna hij de bal ook nog met zijn hand meenam. Helaas keurde de scheidsrechter het doelpunt toch goed, dus 4-1. Oliveo liep vervolgens totaal achter de feiten aan. De middenvelders gingen niet goed om met de gigantische ruimte, de aanval was bepaald niet efficiënt in het afronden en de verdediging had inmiddels al wat schade geleden. Toch kwam Oliveo via een cadeautje op 4-2. Van Ruijven kreeg een penalty mee, Paanakker schoot op Neeskens-achtige wijze raak. 4-2, het kon dus toch nog?

Jeffrey Paanakker scoorde uit een strafschop

Oliveo kreeg legio kansen op de 4-3 en de eventuele gelijkmaker. Helaas stond het vizier 180 graden de verkeerde kant op. Alle goede kansen werden verprutst. Zo bleef de 4-2 op het scorebord tot de 85ste minuut. Toen was het slotakkoord namelijk voor GOL Sport. De linksback kwam mee op, ging een combinatie aan met de linksbuiten en gaf een artistieke voorzet. De spits waagde zijn leven door zich tegen de bal te gooien met zijn hoofd. 5-2, in deze actie werd de wedstrijd misschien wel het meest treffend samengevat. Oliveo kwam net een stapje te laat, GOL Sport was efficiënter en wilde veel liever winnen dan Oliveo, kosten wat het koste mogen.

Jammer dat Oliveo al in de eerste ronde van de knockout fase van het bekertoernooi strandt. Deze wedstrijd mag snel vergeten worden, volgende week gaat het weer om de punten tegen Hoekpolder. Om 14:00 wordt er afgetrapt op sportpark De Groene Wijdte. Kom kijken of de zebra’s zich dan kunnen revancheren!

Overig clubnieuws van Oliveo 1