Oliveo 1 | Oliveo verliest in turbulent duel met De Ster

Na twee mooie overwinningen moest Oliveo afgelopen zondag zijn meerdere erkennen in De Ster uit Den Haag. Een wedstrijd waarin alle elementen van het voetbal verwikkeld zaten, eindigde uiteindelijk in een 3-2 overwinning voor de thuisploeg. De uitslag had evenwel andersom kunnen zijn maar Oliveo liet na te scoren. De Ster kan vertrouwen op een aanval die elke wedstrijd meerder goals maakt. Zo ook zondag. Drie onoplettendheden en een orde kaart in de defensie van Oliveo werden de Oliveanen fataal.

Opstelling Oliveo: Duijvestijn, Van Oort, Brouwer, Van Wichen, Kleij, Van Adrichem, J. Paanakker (M. Paanakker), Luscuere, Van Ruijven (Woutersen), Bijnsdorp, Vloemans

De Ster beschikt over twee grasvelden, geen kunstgras dus. Oliveo had midweeks al geoefend op een ouderwetse grasmat en vrijdag werd er ook bij Oliveo op het kunstgras getraind. Aan de voorbereiding kon het niet liggen dus. Aangekomen bij De Ster werd geconstateerd dat het grasveld na een dag regen er nog redelijk uitzag. De enige vlakken die echt onbespeelbaar waren, lagen vlak langs de zijlijnen. De schaatsen werden omgebonden en de wedstrijd kon beginnen.

Helaas viel Niels Bentvelzen tijdens de warming-up al uit. De uitblinker tijdens de duels van de afgelopen weken kreeg weer last van zijn hamstring. Deze blessure had hem al eerder aan de kant gehouden. Danny van Ruijven mocht zijn trainingspak uitdoen en beginnen in de basis. De wisseling van ondergrond afgelopen weken zal niet geholpen hebben. De mannen van trainer De Mooij moeten daar fysiek maar aan wennen. Het is namelijk niet de laatste maal dat Oliveo op gras speelt tijdens een uitduel.

De mannen van De Ster startte fel en waren duidelijk gebrand op een zege. Het aanstekelijke enthousiasme van de ploeg vormt voor hen zowel een valkuil als een wapen. Toen Oliveo bekomen was van de schrik werd het eigenlijk heel snel 0-1. Paanakker legde vanaf 25 meter aan voor een vrije trap. Zijn voorzet werd op waarde geschat door Van Adrichem die zowel de verdediging als de keeper verraste met zijn achterwaartse kopbal. De keeper van de Ster raakte ook nog eens geblesseerd bij het doelpunt van de aanvoerder. Deze werd vervangen door de (beduidend mindere) reserve doelman. De Ster liet zich niet van de wijs brengen door het tegendoelpunt en ging op zoek naar de aansluitingstreffer. Nadat Van Oliveo al eenmaal goed was weggekomen doordat een overtreding van Van Oort in het zestienmetergebied niet werd bestraft was het na vijftien minuten toch raak voor De Ster. Een voorzet op maat van de nummer tien werd binnengekopt door de spits van De Ster. Tweemaal werd er net te veel ruimte gegeven, iets wat Oliveo zich bij De Ster niet kon permitteren.

Van Adrichem, hier op archiefbeelden, was voor de verandering eens trefzeker

Oliveo en De Ster probeerden beiden de opbouw van de elkander te onderbreken door vroeg druk te zetten. Hierdoor waren beiden ploegen genoodzaakt de lange bal richting de spitsen te hanteren. Oliveo kreeg een gigantische mogelijkheid op de 1-2. Bijnsdorp kon geheel vrij op de keeper van De Ster aflopen. Hij zag zijn slappe inzet gekeerd door de doelman van De Ster. Ongeveer vijf minuten later was het wel raak, alleen aan de andere kant. Duijvestijn stompte een inzet van een Hagenaar tegen de buikspieren van Wessel Kleij aan. Deze kon de bal niet meer ontwijken en zo verdween het leder tergend langzaam in het eigen doel. 2-1.
De Ster zocht constant de rappe buitenspelers en werd zo nog twee maal gevaarlijk. Vlak voor rust maakte Oliveo uit een tegenaanval toch de 2-2. Paanakker schoot de 2-2 tegen de touwen nadat hij even daarvoor de paal al had geraakt.

Vlak na rust ging de wedstrijd verder in het moordende tempo dat ook voor rust gehanteerd werd. Al na ongeveer tien minuten spelen kwam Oliveo met tien man te staan. Door gebrek aan communicatie in het centrum van de defensie belandde de bal precies voor de voeten van de spits van De Ster. Van Wichen zag zich genoodzaakt om aan de noodrem te trekken op de rand van het zestienmetergebied. Een rode kaart en een vrije trap voor De Ster waren het gevolg. Ooit vertelde een wijze voetballegende dat het beter is om op de keeper te vertrouwen dan rood te pakken in zo’n situatie, een mooie oneliner waar Oliveo nu dus verder even niets aan heeft. De vrije trap werd overgeschoten en zo bleef het 2-2.

In ondertal kwam Oliveo er alleen nog via counters uit. Met enkele wissels probeerde De Mooij het tij nog te keren. Woutersen kwam er in voor Van Ruijven en ook Mitchel Paanakker viel in. Deze verse krachten konden niet voorkomen dat De Ster het overwicht even later toch in een doelpunt uitdrukte. De spits van De Ster werd weer teveel ruimte gegund. Hij controleerde de bal met zijn hoofd waarna hij de bal in het dak van het doel joeg. Wederom stond Oliveo erbij en keek ernaar. Na deze domper kreeg Oliveo nog twee a drie goede mogelijkheden om te scoren. Een terugspeelbal binnen de zestien, opgepakt door de keeper resulteerde in een vrije trap voor Oliveo. Deze werd in de muur geschoten door Brouwer. Ook Bijnsdorp kreeg een gigantische mogelijkheid op de gelijkmaker. Van dichtbij kopte hij de bal op goal. Zijn inzet haalde echter maar net de doellijn waar de keeper al klaar stond om de bal op te pakken.

Duijvestijn (ook op archiefbeelden) wist tijdens de tweede helft met goed keeperswerk Oliveo in de race te houden voor minimaal één punt

Ook het slotoffensief van Oliveo leverde geen doelpunten meer op en De Ster wist niet meer te scoren doordat doelman Duijvestijn aardig wat ballen van de lijn ramde. Helaas geen punten voor Oliveo na deze aantrekkelijke wedstrijd waarin een hoop beleving tentoon werd gespreid. Geen schande om van De Ster te verliezen, dit is een ploeg die vooral voorin overloopt van de kwaliteitsspelers. Toch had er meer ingezeten voor de zebra’s. Iets meer scherpte en volwassenheid in het spel en de wereld ziet er heel anders uit.

Volgende week staat er een bekerwedstrijd op het programma. Uit in Leiden wordt er een duel uitgevochten met V.v. GOL Sport. 

Overig clubnieuws van Oliveo 1