Oliveo 1 | Oliveo temt Postduiven van het Oranjeplein

De heerlijke overwinning tegen ODB van vorige week zorgde voor een prima sfeer onder de spelers van het vlaggenschip. Nu was het zaak om de goede lijn door te trekken tegen andermaal een ploeg uit Den Haag. Oranjeplein-Postduiven kwam zondag op bezoek. De club die in 2008 fuseerde had pas vier punten verzameld.  Ook Oliveo bleek ook nog geen hoogvlieger met vijf punten uit vier wedstrijden. Op een wederom druk bezocht sportpark trapten Oliveo en OPPD om 14:00 af. Pupil van de week, Dane Kouwenhoven maakte het eerste doelpunt en dat zou niet de laatste blijken…

De ploegen voor de aftrap, altijd eerst even pascontrole

Opstelling Oliveo: Duijvestijn, Van Oort, Brouwer, Van Wichen, Kleij(Woutersen), Van Adrichem, Luscuere, Paanakker(Roos), Vloemans, Bijnsdorp, Bentvelzen(Schreur)

Oliveo moest de normale speelwijze vandaag iets aanpassen aan de tegenstander. OPPD was de eerste tegenstander die aantrad in een 4-4-2 formatie. Dat betekende dat er bij ‘balbezit tegenstander’ zoals dat zo mooi heet, iets geschoven werd met de poppetjes. Zoals trainer Martin de Mooij opmerkte in de rust pasten de puzzelstukjes precies in elkaar en zo ontspon zich een mooie schaakpartij op het veld voor de kantine.

Oliveo liet OPPD in het begin wat opbouwen om de boel te verkennen. OPPD liet de bal net te langzaam van station naar station gaan om echt kansen te creëren. Oliveo daarentegen kwam wel al snel tweemaal voor het doel van keeper Stolker van Oranjeplein. Bijnsdorp miste net de scherpte om een eerste voorzet goed binnen te werken. Zijn inzet van dichtbij miste doel. Ook Vloemans kreeg al snel een kans. Na een goede actie waarbij hij naar binnen trok, volgde een schot dat niet hard genoeg was en oog nog eens recht op de keeper af ging. Wederom geen goal dus.  OPPD beperkte zich tot tegenhouden. Oliveo was vooraf al gewaarschuwd dat OPPD dat graag doet, om vervolgens via counters te scoren. Opletten geblazen dus voor de zebra’s.
Na ongeveer 25 minuten kreeg ook Bentvelzen een prima kans. Hij sneed door de verdediging van OPPD en ging alleen op de keeper af. Net voordat hij de trekker wilde overhalen tikte verdediger Vreeswijk van OPPD de bal voor zijn voeten weg. Je zag iedereen denken; het zal toch niet weer zo’n wedstrijd worden….

Van Wichen kopt net over

Gelukkig was Bentvelzen even later wel trefzeker. Een scherp aangesneden corner werd verlengd door Van Wichen en nog even beroerd door Bijnsdorp alvorens Bentvelzen zijn plastic kicksen tegen de bal kon kletsen. Zijn inzet verdween hard en hoog in het doel, eindelijk de verdiende voorsprong voor Oliveo. 1-0. Dit was tevens de ruststand, de prima leidende arbiter floot even later namelijk voor rust.

Zonder wijzigingen kwam Oliveo erg sterk uit de kleedlokalen. Oranjeplein werd nu op eigen helft vast gezet en wist er niet meer echt uit te komen. Oliveo vuurde de ene na de andere aanval af op het doel van OPPD. Bentvelzen was bij vlagen ongrijpbaar voor zijn directe bewaker en zorgde ook al snel na rust voor de 2-0 met een bekeken schot. Even later voltooide hij zijn eerste hattrick van het seizoen. Na een prachtige actie schoof hij ook de 3-0 binnen. Hij omspeelde drie verdedigers met enkele prachtige lichaamsschijnbewegingen en drukte af. Hierna kreeg hij een publiekswissel voor zijn bewezen diensten. Met Woutersen voor Kleij, Schreur voor Bentvelzen en Roos voor Paanakker ging Oliveo op zoek naar nog meer doelpunten.

Bentvelzen is content met zijn hattrick

Er vielen er nog twee. Vloemans speelde Bijnsdorp vrij voor het doel, deze had nu minder last van twijfel en haalde de trekker succesvol over. 4-0. Tot slot luisterde Schreur zijn debuut in Oliveo 1 nog op met een goal. Zijn scherpe voorzet werd aangeraakt door een verdediger van Oranjeplein en zo gepromoveerd tot doelpunt. Dit doelpunt kwam op Schreur zijn naam.  Oliveo had legio kansen om de score op te voeren maar leek het wel goed te vinden. OPPD was rond de 70ste minuut al klaar met de wedstrijd en stelde hier weinig meer tegenover. Na precies 90 minuten blies de scheidsrechter voor de laatste maal op zijn instrument. Een prima overwinning voor de blauw-witten ditmaal!

Paanakker en Van Adrichem kijken toe hoe Bentvelzen de bal controleert

Volgende week kruist Oliveo de degens met De Ster. Midweeks wordt er nog geoefend tegen SEV uit Leidschendam. Dit team is koploper in de 3e klasse A van de zaterdagtak, een mooie uitdaging weer dus voor de equipe van trainer De Mooij.

 

N.b. De debutant Rafael Schreur die zich met een goal bij zijn debuut in een illuster rijtje schaart (o.a. Mike van Duinen, Paco van Leusden en Robin 'Probz' Hoogland) stelt zich even aan u voor!

Overig clubnieuws van Oliveo 1