Oliveo 1 | Oliveo pakt eindelijk volle buit tegen ODB

Na twee gelijke spelen en een nederlaag stonden de zebra’s ergens onderaan de ranglijst. Absoluut geen reden voor paniek nog. Oliveo had namelijk twee van de drie wedstrijden leuk voetbal gespeeld, alleen de beloning liet nog op zich wachten. Tevens zijn Laakkwartier en Full Speed beoogde titelkandidaten in de derde klasse. Die kun je dus alvast maar gehad hebben. Deze zondag was het dan eindelijk raak. Een volle driepunter na een ‘heet’ (letterlijk en figuurlijk) potje in Den Haag.

Opstelling Oliveo: Duijvestijn, Van Oort, Brouwer, Van Wichen, Woutersen, Van Adrichem(Kleij), Luscuere, Paanakker, Vloemans, Bijnsdorp, Bentvelzen(Van der Pol)

Bentvelzen en Van Wichen keerden vandaag terug in de basisopstelling. Bentvelzen keerde terug van een blessure en Van Wichen van een schorsing. Daar tegen over staat het tijddelijk wegvallen van Robin Hoogland, hij verrekte zijn enkelbanden tijdens de vrijdagtraining. Vlak voor de aftrap brak de zon hevig door, ook in Den Haag op het sportpark van Ons Doel Bereikt (ODB) waar sinds 1935! gevoetbald wordt.  Dit zorgde voor zomerse omstandigheden langs en binnen de lijnen. Na een wat lome warming-up begonnen ODB en Oliveo aan de wedstrijd.

Er werd veel gedronken, dat was hard nodig onder de zomerse omstandigheden van zondag.

Oliveo nam gelijk het heft in handen. ODB leek nog niet helemaal wakker en kreeg een spervuur van aanvallen om de oren. Na ongeveer tien minuten spelen wisten Bijnsdorp en Bentvelzen elkaar te vinden. Bentvelzen stak de bal door de verdediging richting Bijnsdorp. Bijnsdorp startte van eigen helft en liep helemaal alleen op de keeper af. Met een droge schuiver verschalkte hij de keeper van ODB. 0-1. ODB liet tussendoor even van zich horen. Een scherp aangesneden voorzet belandde bij een ODB-er nadat Van Adrichem naliet om de bal goed weg te koppen. De nummer elf van ODB zag zijn inzet gekeerd door Duivestijn (net achter of op de lijn?). De scheidsrechter gaf geen doelpunt en zo kwam Oliveo goed weg. Toch werd het redelijk snel 0-2. Bentvelzen rondde een mooie actie af met een plaatsballetje in de hoek. Om zijn goal te vieren hees Bentvelzen zichzelf op de nek van Bijnsdorp, een koddig tafereel.

Trainer De Mooij kijkt toe en ziet dat het goed is.

ODB speelde erg ver vooruit gedurende de eerste helft, dus met ongeveer 35 meter loze ruimte in de rug. Aangezien alle aanvallers van Oliveo sneller waren dan de verdedigers van ODB was het een koud kunstje om kansen te creëren. ODB moest zich beperken tot het maken van flinke charges en veel ‘geouwehoeah’ tegen de scheidsrechter. Vlak voor rust  maakte Paanakker de 0-3 voor Oliveo. Een welkome goal, aangezien 3-0 meestal een breekpunt is voor de tegenpartij.

Van Adrichem werd in de rust gewisseld voor Kleij, hij ondervond te veel hinder van een eerdere blessure. Oliveo kwam fris uit de kleedkamer en het verwachtte offensief van ODB bleef uit. Wederom vielen er vandaag eigenlijk te weinig doelpunten. ODB gaf ook de tweede helft veel ruimte weg, de enige die eigenlijk goed verdedigde was de grensjager. Tot de 75ste minuut gebeurde er weinig noemenswaardig. ODB kreeg in die minuut een strafschop na een overtreding van keeper Duivestijn. Deze werd beheerst binnengeschoten. Gelukkig deed Wessel Kleij nog geen vijf minuten later van zich spreken. Een knappe volley belandde via de twee palen achter de keeper van ODB. Een juweeltje. Zo was de marge van drie goals weer hersteld.

Oliveo vertrok met drie punten uit Den Haag. Helaas ook met evenveel gele kaarten, ODB kreeg er maar twee. Gezien het spelbeeld is dit wel echt ongelofelijk te noemen. ODB tackelde er lustig op los en Oliveo probeerde te voetballen maar kreeg meer gele kaarten. Misschien dat ODB het doel bereikt heeft? Enfin, komende dinsdag staat het trainen van ‘slimmigheidjes’ op het programma voor de equipe van trainer De Mooij.

Toch overheerst het positieve gevoel na de eerste driepunter, hij smaakt naar meer!