Oliveo 1 | Weer gelijkspel voor Oliveo na wedstrijd met twee gezichten

Met het gelijke spel van vorige week nog in het achterhoofd stapten de Oliveanen zondag met een goeie spirit het veld op bij Full Speed. Vorige week werden de punten dan wel gedeeld, Oliveo had recht op meer gehad. Enkel het veldspel moest nog beter en vóóral het maken van kansen. Full Speed had tijdens de eerste wedstrijd ternauwernood een punt uit het vuur kunnen slepen tegen Wippolder. Met de wedstrijden van vorig jaar nog in het achterhoofd, hoopte menig supporter vandaag waarschijnlijk weer op vuurwerk. Vorig jaar werd er zowel uit als thuis een zeer boeiend duel uitgevochten door Oliveo en Full Speed. Dat was vandaag niet anders!

Opstelling Oliveo: Duijvestijn, Van Oort, Brouwer, Van Wichen, Woutersen, Van Adrichem, Luscuere, Paanakker(Kleij), Hoogland, Bijnsdorp, Vloemans

Nadat alle spelerskaarten en bijpassende hoofden van spelers weer grondig gecontroleerd waren, kon de wedstrijd aanvangen op een zonovergoten sportpark Kerkpolder in Delft. De massaal opgekomen supporters zagen Oliveo beter starten. Met geduldig aanvalsspel drong Oliveo Full Speed al snel terug op eigen helft. Full Speed kwam er niet echt gevaarlijk uit en Oliveo wachtte geduldig op de eerste efficiënte aanval. Na ongeveer 15 minuten was het al raak. Robin Hoogland trok met één van zijn kenmerkende dribbelacties naar binnen. Bijnsdorp was inmiddels los van zijn tegenstander en werd bediend via een steekpass van dezelfde Hoogland. De bal werd netjes onder de Delftse keeper doorgeschoven door de lange spits en zo stond het 0-1 voor de zebra’s.
Bijnsdorp wist nog geen vijf minuten later ook gelijk zijn tweede goal te maken. Jeffrey Paanakker gaf een hoge voorzet die zomaar op het hoofd van de goaltjesdief viel. De keeper van Full Speed had wederom het nakijken. 2-0, een ongekende weelde zo vroeg in de wedstrijd.

Bijnsdorp tekent de 2-0 aan

Oliveo vergat de wedstrijd in de eerste helft al over de streep te trekken. Paanakker en Luscuere waren als een plaag voor de defensie van de Delftenaren. Steven Vloemans werd in de 30ste minuut vrij voor de goal gezet nadat Paanakker zijn tegenstander omspeelde met een weergaloze Zidane-roulette. De rechtsbuiten schrok van zoveel vrijheid en na zijn aanname werd de bal helaas net een paar centimeter te hoog op de lat geknald. Ook Luscuere en Hoogland mochten nog een keer uithalen op goal. Beide ballen werden van de lijn gehaald. Uiteindelijk stond de veilig ogende ruststand van 0-2 op het scorebord in Pijnackers voordeel. Vorig jaar stond Oliveo 0-1 voor bij rust. Toen boog Full Speed deze stand om in een 2-1 overwinning. Helaas ontrok zich een bijna zelfde scenario, deze zondag.

Na rust werd Oliveo gelijk onder druk gezet door Full Speed, met de in het veld gekomen Van der Zwan gingen de rood-witten  op zoek naar de aansluitingstreffer. Deze kwam er al snel. Van Eden van Full Speed werd diep gestuurd. Hij bevond zich weliswaar in buitenspelpositie maar dit werd niet geconstateerd door de leidsman. Van Eden bediende Ouled Haddou die de 1-2 binnen kon tikken. Oliveo kwam niet verder dan het spelen van de lange bal gedurende deze fase. Full Speed overigens ook niet maar dit was dan ook hun beoogde tactiek.
De 2-2 hing in de lucht. Een lange bal van de Kerkpolderbewoners werd verkeerd ingeschat door Van Wichen. De bal belandde bij Van der Zwan in de voeten die de uitkomende keeper van Oliveo het nakijken gaf met een rollertje. Zo werd het dus 2-2

Duijvestijn red op een inzet van dichtbij

De tweede helft was er één waarin van alles gebeurde. Na de 2-2 ging Oliveo op zoek naar de 2-3. Bij een uitbraak met Bijnsdorp in de hoofdrol kreeg een verdediger van Full Speed de rode kaart voorgehouden. Helaas floot de scheidsrechter net te vroeg af want Bijnsdorp liep alleen op de keeper af. Na de rode kaart aan Delftse zijde nam Oliveo het heft weer in handen. Twee of drie mogelijkheden werden niet tot doelpunt gepromoveerd. Het leek een kwestie van tijd voordat de 2-3 ging vallen, ware het niet dat Oliveo even later ook een rode kaart incasseerde. Van Wichen moest herstellen na balverlies en plaatste een (al dan niet correcte) sliding. De leidsman vond dit eveneens rood en zo was het ineens 10 vs. 10.

In de laatste fase van de wedstrijd werd Oliveo zwaar teruggedrongen op eigen helft. Full Speed raakte éénmaal de lat en er werden nog twee (zeker lijkende) goals verijdeld door inglijdende verdedigers van Oliveo en goed werk van doelman Duijvestijn. Net als vorige week deed Oliveo zichzelf in de beginfase tekort maar mocht de equipe van trainer De Mooij uiteindelijk blij zijn dat er nog een punt werd overgehouden aan het duel.
Zo kwam er een eind aan het roerige duel met twee koppen. Een spannende en leuke wedstrijd voor zowel de neutrale als de niet-neutrale supporter. En van die tweede categorie stonden er nogal wat luidruchtige exemplaren langs de lijn aan Full Speed zijde.
Midweeks wordt er geoefend tegen VUC uit Den Haag. Een pittige test aangezien VUC afgelopen zondag met 8-1 wist te winnen van buur RKDEO. Aanstaande zondag treed Oliveo thuis aan tegen Laakkwartier.