Oliveo 1 | Oliveo vergeet te scoren tegen Erasmus

Na een voorbereiding waar Oliveo ogenschijnlijk doorheen ‘freewheelde’ stond vandaag de eerste echte competitiewedstrijd op de planning. Erasmus reisde af naar Pijnacker om het seizoen te openen. Oliveo kan na ongeveer drie wedstrijden in de competitie gelijk zien hoe het er voor staat. Na vandaag Erasmus, worden de degens gekruist met Full Speed en Laakkwartier, in de reporters ogen allen minimaal periodewaardige ploegen in deze poule. De wedstrijd tegen Erasmus werd helaas niet gewonnen. Oliveo bleef wel ongeslagen maar de 0-0 van vandaag deed toch aan als een verlies. Oliveo vergat simpelweg te scoren in een eenzijdige match.

Opstelling Oliveo: Duijvestijn, Oort, Van Wichen, Brouwer, Kleij, Van Adrichem, Paanakker, Luscuere, Vloemans, Bijnsdorp, Hoogland

Beide ploegen gingen zeer timide van start. De kat werd uit de boom gekeken en echte uitbraken waren spaarzaam. De leidsman vertraagde het spel nog eens extra door voor elke lichte overtreding te fluiten. Zo was het schouwspel gedurende de eerste 20 minuten van een bedenkelijk niveau. De mannen van trainer De Mooij twijfelden met doordekken en durfde de belangrijke eind pass niet te geven.
De spanning die gepaard gaat met de eerste competitiewedstrijd werd wat weg gevoetbald en Oliveo liet zich steeds vaker zien voor het vijandelijke doel. Helaas betrof het hier in bijna alle gevallen een corner. Echte wapenfeiten waren er niet te noteren aan beide kanten, gedurende de hele eerste helft. De spannendste momenten waren een schotje van Hoogland en een voorzet die voor de goal langs rolde, precies waar geen enkele Oliveaan te bekennen was. Ineens was de rust al daar. De bloedeloze eerste helft voorspelde weinig goeds.

Oliveo kroop na rust wat meer uit de schulp. De zebra’s waren vastbesloten de eerste competitiezege gelijk vandaag over de streep te trekken. De tweede helft werd Erasmus gelijk vastgezet. Iets waar de hele voorbereiding al op getraind was maar er niet lekker uitkwam gedurende de eerste helft. Nu werd het wel goed uitgevoerd en Erasmus hanteerde enkel nog de lange bal. Waar de voetballeek zal opmerken dat Erasmus er weinig van kan, zal de doorgewinterde voetbalkenner opmerken dat dit ook de verdienste was van het ‘vastzetten’ van Oliveo zijde. Erasmus kwam er bijna niet meer aan te pas en Oliveo voetbalde constant rond het zestienmetergebied van Erasmus.

Luscuere, hier op archiefbeelden, speelde een sterke wedstrijd en was nauwelijks van de bal te krijgen.

In deze fase leek het wachten op een treffer en gebeurde er erg veel. Eerst raakte Brouwer uit een vrije trap de buitenkant van de paal. Even later leek Vloemans te gaan scoren. Echter verkwanselde hij deze kans. Tussendoor counterde Erasmus zich naar een goede kans. Een misverstand achterin leidde ertoe dat doelman Duijvestijn handelend moest optreden. Hij pareerde een inzet van dichtbij knap en hield zo gelukkig de nul. Hierna was het weer Oliveo dat de klok sloeg. Bijnsdorp vergat af te spelen op Kleij, die in kansrijke positie voor het goal stond. Even later vuurde dezelfde Kleij een afstandschot af dat ternauwernood uit de hoek werd geranseld door de keeper. Weer vijf minuten later schoot Van Wichen – geheel vrijstaand - van dichtbij over na een scherp aangesneden corner van Paanakker. Tot slot deed de leidsman ook nog een duit in het zakje, wat betreft de doelpuntendroogte, door minstens één zuivere penalty niet te geven aan de blauw-witten. Een laatste mogelijkheid tot een 100% scoringskans werd niet verzilverd. Een voorzet van Vloemans was net te hard voor Bijnsdorp, die de bal voor open goal had kunnen intikken.

Ondanks het gebrek aan goals was het lekker druk langs de lijn. Het lekkere weerd droeg hier ook aan bij!

Het slotakkoord was weer voor de leidsman, ditmaal in het voordeel van Oliveo. Na wederom een misverstand achterin bij Oliveo, ging Erasmus met twee aanvallers op twee verdedigers van Oliveo af. De scheidsrechter vond het mooi geweest en blies op zijn fluit, dit precies in tijdens de Erasmiaanse aanval. De klachten van Erasmus-zijde waren uiteraard niet van de lucht, de scheidsrechter antwoordde met een gevat: ‘’jullie hebben 90 minuten de tijd gehad om te scoren, tijd is tijd!’’.

Gemengde gevoelens na de eerste competitiewedstrijd. Eén punt voelt als te weinig, Oliveo had gedurende de hele tweede helft een overwicht maar wist dit niet uit te drukken in doelpunten. Wel genoeg aanknopingspunten om de competitie positief voort te zetten. Volgende week is Full Speed de tegenstander in Delft. Een nieuwe testcase voor de equipe van trainer De Mooij!