Oliveo 1 | Voormalig competitiegenoot DHL wordt door blauw-witte gehaktmolen gehaald

De laatste en beslissende wedstrijd in de bekerpoule van Oliveo stond zaterdag op het programma. DHL en Oliveo maakten beiden nog kans op een plaats in de volgende ronde. DHL alleen als het zou winnen, Oliveo al bij een gelijk spel. Oliveo wilde graag een nog openstaande rekening vereffenen met DHL. Vorig jaar ging de uitwedstrijd in de competitie namelijk nog smadelijk verloren. Een zeer teleurstellende nederlaag vlak voor de winterstop zorgde er destijds voor dat de noodklok geluid werd. Hoe anders de match vandaag liep zou al na dertig minuten blijken. De wedstrijd was tegen die tijd al beslist in het voordeel van de blauw-witte dierentuinbewoners (zebra’s).

Opstelling Oliveo: Duijvestijn, Van Adrichem(van Oort), Brouwer, Van Wichen, Kleij(Woutersen), Milolaza, Luscuere, Paanakker, Vloemans, Bijnsdorp, Hoogland

Oliveo schoot uit de startblokken tegen DHL. Op de Brasserskade werd DHL gelijk met de rug tegen de muur gezet. De Delftse formatie wist zich geen raad met de opkomende backs van Oliveo en probeerde, wanneer in balbezit, op te bouwen. Dit lukte echter telkens niet en zo waren de eerste kansjes voor Oliveo te noteren, na wat knullig balverlies van DHL. Het zoveelste balverlies van DHL luidde na ongeveer twintig minuten ook de eerste Pijnackerse treffer in. Bijnsdorp was alert door druk te zetten en veroverde de bal. Met een verdediger in zijn rug liep hij op de keeper van DHL af. Deze passeerde hij vakkundig met een lage schuiver. Zo stond de 0-1 al snel op het scorebord.

De wissels en de staf kijken geanimeerd toe hoe Oliveo de volgende aanval plaatst

Oliveo ging vervolgens verder waar het gebleven was. Er hoefde niet eens veel inspanning geleverd te worden om de bal constant in het bezit te hebben en houden. Via geduldig (soms te traag) aanvalsspel werd DHL teruggedrongen in de eigen zestien. Het duurde tot de 31ste minuut tot DHL definitief brak. Robbert Brouwer legde aan vanaf ongeveer 20 meter. Zijn inzet werd onderweg aangeraakt en binnengetikt door linksbuiten Robin Hoogland. De 0-2 was een feit. Nog voor rust werd het ook 0-3. Bijnsdorp veroverde de bal na een slechte kaats van de Delftse linksbuiten. Op zijn beurt bediende hij de opstomende Van Adrichem die als een volleerd spits de keeper omspeelde en de bal in de korte hoek plaatste. Hierna werden de kleedlokalen opgezocht.

Leider Ruben (alias Cas) is in zijn nopjes met de eerste helft en laat dat blijken met één van zijn modelglimlachjes!

Met van Oort en Woutersen voor Kleij en Van Adrichem werd de tweede helft aangevangen. DHL oogde zelfs aan het begin van de tweede helft vermoeid en Oliveo combineerde er lustig op los. De volgende goal liet dan ook niet lang op zich wachten. Vloemans – die in de tweede helft in de spits acteerde – verschalkte de DHL doelman met een prachtige lob. Dit al na drie minuten van af de rust. Bij de 0-5 van Jeffrey Paanakker ging de goalie van DHL niet geheel vrijuit. De inzet van de kleine technische middenvelder belandde pardoes in het goal nadat de bal door iedereen gemist werd, inclusief keeper dus. Vloemans en andermaal Bijnsdorp zorgden er nog voor de het publiek tweemaal kon opveren en zo stond er een 0-7 op het scorebord. DHL deed vlak voor tijd iets terug via een vrije trap. De bal werd op kunstige wijze in de bovenhoek gedraaid. De leidsman vond 1-7 een mooie uitslag en blies na 91 minuten voor de laatste maal op zijn hulpstuk.

Het scorebord kon het verloop van de wedstrijd maar net bijbenen

Zo nam Oliveo mooi revanche voor het echec van vorig jaar. En nog veel leuker, voor het eerst in jaren mag er gedroomd worden van een bekerwinst….. Spits Bijnsdorp had zijn archief nog doorgespit om op te zoeken wanneer hij voor het laatst door was naar de tweede ronde van de beker. Dit zonder resultaat, kunt u nagaan!

Met deze goede wedstrijd tegen een matige tegenstander sloot Oliveo de prima voorbereiding af. Volgende week staat gelijk de kraker tegen Erasmus van de Erasmusweg in Den Haag op het programma. Om twee uur wordt er afgetrapt op sportpark De Groene Wijdte. Bent u benieuwd of Oliveo de goede lijn door kan zetten, kom dan kijken!

Overig clubnieuws van Oliveo 1