Oliveo 1 | Oliveo ontdoet zich pas in slotminuten van Moerkapelle

Dinsdag 19 augustus stond de eerste bekerronde op het programma voor de blauw-witte zebra’s. Er werd afgereisd naar Moerkapelle alwaar er gespeeld werd tegen de gelijknamige dorpsvereniging. Waar Oliveo eerder deze voorbereiding ADS (ook uit de 4e klasse) met 9-0 aan de kant schoof ging het vandaag een stuk moeizamer. Moerkapelle zakte ver in en had zich voorgenomen de huid zo duur mogelijk te verkopen. Oliveo had in tegenstelling tot eerdere wedstrijden meer moeite om het spel te maken en geduld te houden. Dit leverde een rommelig duel op waarin Oliveo - meer dan verdiend - uiteindelijk aan het langste eind trok.

Opstelling Oliveo: Duijvestijn, Oort, Van Wichen(Woutersen), Brouwer, Van Adrichem(Kleij), Milolaza, Paanakker, Vloemans(Luscuere), Bentvelzen, Van der Pol, Van Duinen

Het complex van Moerkapelle wordt zwaar onder handen genomen. Door de bouwput die rond het nog deels oude complex ligt, deed de entree van het complex wat mistroostig aan. Dit was helaas een voorbode voor het niveau van de wedstrijd.

Status complex: under construction

Mandekker Woutersen deed een alternatieve warming-up, een potje ping-pong in de kantine van Moerkapelle

Oliveo probeerde vanaf minuut één het spel te maken en een gaatje te vinden in de muur die Moerkapelle rond het zestien-meter gebied had opgetrokken. Moerkapelle leek in een 5-3-1-1 opstelling te verdedigen en Oliveo had hier duidelijk moeite mee. De bal ging net te traag van voet naar voet, middenvelders kwamen vandaag niet los van de tegenstander en de aanvallers waren onbereikbaar. Misschien een compliment waard voor Moerkapelle, inzakken kunnen ze daar wel. Tijdens de spaarzame momenten dat Oliveo de muur wist te slechten was de voorzet net niet goed of schortte er iets aan de afwerking. Waarschijnlijk een combinatie van pech en scherpte.

Toch wist Oliveo voor rust de 0-1 op het scorebord te werken. Niels Bentvelzen die zijn eerste minuten weer maakte was de gelukkige. Een scherp aangesneden corner van Jeffrey Paanakker werd door Bentvelzen binnengeknikt vanaf een kansloos lijkende positie.  Bentvelzen bevond zich reeds voorbij de eerste paal toen hij het leer beroerde, hij plaatste de bal prachtig in de korte hoek met een touché-kopbal.
Moerkapelle deed ook van zich spreken. De ploeg werd vooral gevaarlijk via de lange/hoge bal. Van Adrichem had wat moeite met de rappe rechtsbuiten en Van Wichen en Brouwer waren wat slordig in het centrum waardoor keeper Duijvestijn twee maal moest optreden. Moerkapelle kreeg één echt uitgespeelde kans. Gelukkig verprutste de linksbuiten van Moerkapelle deze goede mogelijkheid vakkundig.

Bentvelzen, hier op archiefbeelden, was belangrijk met een treffer.

In de rust werd Vloemans gewisseld voor Luscuere, verder geen wijzigingen. Trainer de Mooij drong er op aan om nog iets meer rust in het spel te houden en meer de zijkanten te gebruiken. Na rust helaas een zelfde spelbeeld. Moerkapelle zakte in, Oliveo probeerde een gaatje te vinden. De wedstrijd leek dood te gaan bloeden tot Moerkapelle via een klutsgoal na een vrije trap weer op gelijke hoogte met Oliveo kwam. De vrije trap werd laag de zestien ingeschoten alwaar hij als laatste beroerd werd door een Oliveo-speler. Duijvestijn kon geen redding meer brengen en de bal rolde pardoes de hoek in.

Een gelijkspel zou toch wel een heel sneu resultaat zijn tegen deze ploeg en gelukkig rechtte Oliveo nog één maal de rug. Bentvelzen stichtte – de tweede helft vanaf links acterend – het meeste gevaar. Zijn acties kwamen net niet helemaal lekker uit de verf maar toch ging er veel dreiging van hem uit. De enige goede voorzet van zijn kant werd net niet verzilverd. Gezegd mag worden; Oliveo had na rust wel enkele goede mogelijkheden maar het geluk stond niet aan Pijnackerse zijde. 
Uiteindelijk leverde een rake vrije trap van Brouwer alsnog de volle buit op. De keeper van Moerkapelle plaatste de muur net te ver naar links. Zo’n buitenkansje moet je het Zuid-Afrikaanse kanon niet geven, bleek ook vandaag weer. De bal verdween met een mooie streep in de lange hoek, de keeper verbaasd achterlatend.

Een moeizame overwinning, maar toch een overwinning. Zo blijkt maar weer hoe lastig het is om tegen een ploeg te spelen die gedisciplineerd verdedigd en ver inzakt.

Komende zaterdag staat de eerste kraker tegen DSVP op het programma, waarna dinsdag de volgende wedstrijd van het tweeluik is. Zaterdag gaat het om een oefenwedstrijd tegen de naaste buur en dinsdag wordt er een heuse beker-kraker gespeeld op het terrein van Oliveo. Komt dat zien!