Oliveo 1 | Oliveo geeft overwinning uit handen tegen 2e-klasser Groeneweg

Nu onderhand de meeste spelers (op een enkeling na) zijn teruggekeerd van hun vakantie naar verre oorden, gaat de voorbereiding echt beginnen.  Met enkele drukke voetbalweken op het programma begint het seizoen 2014-2015 in volle vaart. Oliveo speelde afgelopen zondag tegen 2e-klasser Groeneweg, waarmee deze drukke weken afgetrapt werden. Na negentig minuten stond er een verdienstelijke 2-2 op het scorebord, toch had Oliveo verdiend om te winnen. De omstandigheden (wind, regen en 15 graden Celsius) waren verschrikkelijk langs de Knibbel(knabbel, knuisje )weg in Zevenhuizen. Gelukkig was het spel bij vlagen om warm van te worden.

Opstelling Oliveo: Duijvestijn(Ruigrok), Van Adrichem, Brouwer(Woutersen), Van Wichen, Oort, Luscuere, Paanakker, Milolaza(Vloemans), Van Duinen, Van der Pol, Van Ruijven(Van Bragt)

Er zit een mooie opbouw in de voorbereiding van Oliveo. Vorige week werd 4e-klasser ADS aan de kant geschoven en op dinsdag was het de beurt aan BSC’68 om stof te happen. Vandaag kreeg Oliveo het lastiger, de degens werden namelijk gekruist met een 2e-klasser. Een mooie testcase voor de ploeg van trainer Martin de Mooij om te kunnen zien waar de ploeg op dit moment staat.

Oliveo begon geduldig aan het duel, er werd ingezakt tot rond de middencirkel en de bal werd aan Groeneweg gelaten. Groeneweg wist zich geen raad met de geboden vrijheid op de eigen helft en speelde de bal op een te laag tempo heen en weer. Oliveo wachtte tot Groeneweg de bal het middenveld in speelde en zette dan gelijk flink druk. Dit leverde steeds balbezit op voor Oliveo en vaak direct uit de tegenaanval werd de goal van Groeneweg gezocht. De schoonheid zat hem vaak niet in het veldspel maar meer in de scherpte van de tegenaanval.

Oliveo was ook de eerste ploeg die scoorde. Een verkregen corner werd hard tegen de touwen gekopt door centrale verdediger Van Wichen. Paanakker plaatste de bal precies op Van Wichen zijn voorhoofd, een hele kunst gezien het winderige sportpark in Zevenhuizen.
Groeneweg drong wel aan en probeerde via de twee (veelbewegende) spitsen en lange ballen doelman Duijvestijn te bereiken. Echter, geen enkele pass van achteruit kwam aan, meestal waaide het leer netjes over de achterlijn waarna Oliveo weer kon gaan opbouwen. Oliveo maakte nog voor rust ook een tweede goal. Wederom was Van Wichen de doelpuntmaker. Van Wichen zette goed druk en een slechte kaats van een Zevenhuizenaar  viel precies voor zijn voeten. Als een volleerd spits plaatste hij de bal langs de verbouwereerde keeper. De eerste helft was duidelijk voor Oliveo.

Duijvestijn wist, in tegenstelling tot zijn haar, zijn goal droog te houden tijdens de eerste helft

Tijdens de rust werd er door trainer De Mooij enkele malen gewisseld. Helaas was Bentvelzen (net terug van vakantie) niet fit genoeg om in te vallen. Er moet dus nog even gewacht worden op de eerste minuten van de publiekslieveling. Met de inbreng van Ruigrok, Vloemans en Van Bragt probeerde Oliveo de 0-2 voorsprong te verdedigen.

Groeneweg hanteerde een iets aangepaste tactiek na rust. Met een valse rechtsbuiten werd geprobeerd de verdediging van Oliveo uit zijn verband te trekken. De eerste twintig minuten na rust lukte dit niet, de wedstrijd werd wat rommeliger van twee kanten maar echte kansen waren er niet te noteren. Na nog wat wisselingen binnen het veld en de toenemende vermoeidheid kreeg Groeneweg meer vat op het spel en bijbehorende kansen. Een mooie aanval over rechts van Groeneweg luidde de 1-2 in. Oliveo was op drie posities net een stap te laat om de tegenstander een hak te zetten. Een eerste poging werd nog gepareerd door Ruigrok, de rebound belandde echter precies voor de voeten van een meegelopen aanvaller en deze tekende de 1-2 aan.
Terwijl Oliveo nog een tandje lager schakelde, deed Groeneweg er eentje bij. De kwaliteiten van de nummer vijf uit de 2e-klasse van afgelopen jaar werden nu duidelijker zichtbaar. Oliveo had twee goede countermogelijkheden om de score uit te breiden. Helaas ontbrak het Oliveo in deze fase van de wedstrijd aan kracht en stootkracht om nog een goal te maken. Waarschijnlijk een conditionele aangelegenheid en zeker geen schande tegen Groeneweg.
Groeneweg wist nog wel een keer te scoren. Ditmaal een combinatie over links leidde tot een voorzet rond het zestienmetergebied. Hier stonden diverse spelers vrij om in te schieten. Ruigrok kon geen redding meer brengen en zo moest Oliveo ook de 2-2 slikken.

Een nuttige oefenwedstrijd die uiteindelijk eindigde in een gelijkspel. Toch kan Oliveo tevreden zijn over het vertoonde spel en het feit dat er partij geboden kan worden tegen een runner-up uit de 2e-klasse. Komende dinsdag staat de volgende wedstrijd alweer op het programma. Dit maal een bekerwedstrijd tegen 4e-klasser Moerkapelle. Een volgende test voor de squadra van trainer De Mooij.

Woutersen maakte zijn rentree na zijn korte vakantie aan de franse Riviera

Overig clubnieuws van Oliveo 1