Oliveo 1 | Degelijk Oliveo wint met twee of drie goals verschil van BSC’ 68

Na de eerste overwinning op zondag jl. stond dinsdag gelijk de tweede oefenwedstrijd op het programma voor Oliveo. Zondag kwamen twee verschillende groepen in actie tegen ADS. Deze wedstrijd werd met 9-0 gewonnen, een klinkende overwinning tegen een zeer matige tegenstander. Dinsdag speelde ‘het eerste’ tegen BSC 1 en ‘het tweede’ tegen BSC 2. De teams tussen aanhalingstekens omdat er in de voorbereiding nog nauwelijks van een eerste en een tweede te spreken valt. Ditmaal twee goede overwinningen voor Oliveo. (2)3-0 bij het eerste en 1-0 bij het tweede.  

Opstelling Oliveo: Ruigrok(Duijvestijn), Van Adrichem(Oort), Brouwer, Van Wichen, Paanakker(Voois), Luscuere, Milolaza, Van Duinen, Van der Pol, Van Ruijven  

Oliveo begon wat onwennig aan de wedstrijd. Nieuwe trainer Martin de Mooij heeft net wat andere accenten gelegd bij zowel balbezit als bij balbezit tegenstander. Tezamen met afwezigheid van vaste krachten en het inpassen van nieuwe gezichten (en oude gezichten met nieuwe kansen) levert dit elke week weer een mooie puzzel op. Na ongeveer vijftien minuten stond het prima bij Oliveo. Via de nieuwe manier van druk zetten werd BSC´ 68 bij tijd en wijlen in het nauw gedreven. De eerste kans was voor spits Mike van der Pol. Een goede voorzet van Links van Dion van Bragt werd helaas naast geschoten door de lange aanvalsleider.   

Paanakker was de eerste die de keeper echte testte. Een heerlijk schot van ongeveer 25 meter zeilde over de keeper heen, tegen het net(en er doorheen). Waar zijn medespelers hem feliciteerden met de goal, keurde de scheidsrechter de goal af en gaf een corner. De grensrechter van BSC’68 liet na zijn goede fatsoen te tonen en beaamde ook een corner geconstateerd te hebben.(het is geen CL finale meneer) 

Oliveo gooide de schroom nog meer van zich af en stichtte gevaar met geduldig aanvalsspel via de inschuivende centrale verdedigers en uitzakkende middenvelders. Een mooie crosspass van Dewie van Wichen leidde tot de officiële 1-0. Van Wichen legde de bal panklaar neer bij de tweede paal waar goudhaantje Niels van Duinen er als de kippen bij was en de 1-0 aantekende met zijn snavel. Een mooie treffer van de bonkige spits. Nog een kans van Van der Pol leidde niet tot de 2-0 en keeper Ruigrok hoefde niet één maal in te grijpen. Zo werd de rust in gegaan met een 1-0 stand.  

Trainer de Mooij bracht wat frisse gezichten binnen de lijnen en na wat verschuivingen tijdens de rust werd de tweede helft begonnen. BSC’68 wist zich gedurende de tweede helft nog steeds geen raad met de opkomende backs van Oliveo waardoor er steeds ergens iemand vrij kwam. Milolaza profiteerde al snel van de geboden vrijheid. Wederom Van Wichen plaatste een prachtige pass in de loop van Milolaza. Deze nam de bal één keer mee alvorens de keeper met een droge knal te passeren.   

Tijdens het laatste bedrijf van de wedstrijd kreeg Oliveo nog twee noemenswaardige kansen. Voois beproefde zijn geluk door alleen voor de keeper een stiftbal uit de hoge hoed te toveren. Deze miste helaas richting en de juiste hoogte. Van Duinen kopte, uit een fantastische voorzet van Van Ruiven,  nog één maal op doel, na een fantastische air-time. Helaas belandde de bal tegen de binnenkant van de paal.  

Wederom een mooie overwinning voor Oliveo, of het nu 2-0 of 3-0 was. Gezegd mag worden dat alle spelers een goed niveau halen in de voorbereiding. Keep up the good work! 

   Van Wichen, hier op archiefbeelden, was man of the match!

Overig clubnieuws van Oliveo 1