Zaterdag 7-6: Finale voor Oliveo B1 in de nacompetitie

Oliveo B1 heeft zaterdag de finale bereikt van de nacompetitie voor promotie naar de 4e divisie. In de eerste wedstrijd tegen Buitenboys in Almere speelde de B1 gelijk en zaterdag won de formatie van coach Willem van der Smit met 3-1. Daarmee werd de finale bereikt. Die is zaterdag tegen DWS uit Amsterdam op het veld van Alphense Boys. De aanvangstijd is 14.30 uur.

In de eerste helft werd er door Oliveo goed voetbal op de kunstgrasmat neergelegd. Dit had tot gevolg dat er behoorlijk wat kansen werden gecreeerd. Echter de voorwaartsen hadden hun vizier nog niet op scherp staan.


Een oude voetbalwet kwam ook nu weer volledig tot zijn recht, want als je zelf niet scoort doet de tegenstander dit wel. En dus ging Buitenboys met 0-1 rusten. In het kleedlokaal van Oliveo werden de puntjes nog even op de i gezet. Oliveo kwam flitsend uit de startblokken. De 1-1 liet daarom niet lang op zich wachten. Niels van der Spek scoorde in korte tijd twee keer en daarmee was de voorsprong een feit. De vele supporters kregen waar voor hun gratis entree, want het werd een echt voetbalgevecht. Oliveo bleef echter goed overeind.

Nadat Lex Visser binnen de beruchte lijnen een zet in zijn rug kreeg, werd de bal door de scheidsrechter op de stip gelegd. Klusje voor Nuri James, de enige exotische parel in het team. Aanloop, schot, bal in het uiterste hoekje. Dolle vreugde en Nuri in de armen van zijn moeder. Buitenboys kreeg nog een enkel klein kansje, maar doelwachter Sandor Boots stond op de juiste plaats om het (kunst)leder op zijn eigen bekende wijze te pakken.


Ook aanstaande zaterdag hoopt de B1 op veel supporters in Alphen!!!

Zaterdag is de finale tegen DWS op neutraal terrein. Dit is alweer de derde tegenstander uit District West 1. De B1 van Oliveo kan dan wederom laten zien dat er met voetballers uit District West 2 niet valt
te sollen.

 

Locatie finale:

Terrein Alphense Boys
Sportpark De Bijlen
Sportlaan 6
2406 LD Alphen aan den Rijn
Telefoon: 0172 -492774