Alcohol pas op je 18de.

1 januari is traditioneel een datum dat er nieuwe regels gelanceerd worden.

Een nieuwe regel vanuit de KNVB is dat de spelerspassen tegenwoordig bij alle teams op het veld dient plaats te vinden. Leuk of niet, we hebben er mee te maken. Dus gaan we het doen. En met een glimlach op het gezicht is een onnodige regel misschien toch wel leuk in te vullen. Elders op de site staat precies wat er moet gebeuren.

Een tweede regel waar we als OLIVEO mee te maken krijgen is het verscherpte alcohol beleid van de landelijke overheid.

Dit is een vervelende!

Steeds meer kroegen en disco's sluiten hun deuren voor jongeren die jonger zijn dan 18. Slim en simpel. Wie er niet is kan de regel niet overtreden.

Bij een Sportkantine ligt dit anders. Hier is iedereen wel welkom.

Dat houdt in dat de barmedewerkers scherp moeten opletten of iemand wel of niet 18 is. Deze controle wordt dus uitgevoerd door vrijwilligers. Maar daarvoor hebben wij wel de medewerking nodig van u allen.

Wanneer je nog geen 18 bent wordt er in de kantine geen alcohol gekocht en genuttigd.

En de overheid gaat handhaven. (wat moet je anders als je weet dat je een wet aanneemt die door een brede laag van de bevolking niet gedragen wordt). Het is ook bij OLIVEO al eerder gebeurd dat een controleur een minderjarig kind naar binnen stuurt om te kijken of deze met alcohol naar buiten komt. Uitlokking noemen we dat. Maar we hebben er mee mee maken.

De boetes liegen er niet om. Voor OLIVEO begint het met € 1300,--! Voor de drinker zelf staat ook een boete gepland.

Wij vragen aan alle jongeren en hun ouders dit alcoholverhaal niet een probleem voor OLIVEO en zijn vrijwilligers te laten zijn.

Bijvoorbaat dank voor de medewerking.

Walter van den Bogaerdt