Oliveo krijgt DE voetbalwet keihard achter de kiezen

Zoals iedereen DE voetbalwet inmiddels wel kent... als je ze zelf niet maakt, doet de tegenstander dat wel. Eigenlijk ben je met het verstrekken van deze conclusie meteen klaar wat betreft DOSR - Oliveo, een verdere analyse is dan ook niet nodig. Toch nog even terug kijken naar een aantal momenten in deze spraakmakende pot voetbal, waar (dat moet gezegd worden) vele mensen het sportpark van DOSR in Roelofarendsveen wisten te vinden.

Opstelling Oliveo: Brian Ruigrok (Martijn Duijvestijn '45), Wessel Kleij (Dion van Bragt '50), Leon Woutersen, Dewie van Wichen, Ludo van Adrichem, Robbert Brouwer, Mark Milolaza, Jeffrey Paanakker, Leander Loizides, Mark Trieling, Richard Bregman (Szczepan Klamczynski '80)
 
Oliveo, met de prima vertoning van vorige week tegen Full Speed in het achterhoofd (3 - 0 winst), begon furieus aan de wedstrijd. Trainer Slegtenhorst begon met de zelfde 11 namen als vorige week, en dat leek vandaag weer goed uit te gaan pakken. Maar vooral pech, want er werd aardig gevoetbald en er werden genoeg kansen gecreëerd, stond een doelpunt van de blauw-witte zebra's in de weg.

De eerste echte kans van de wedstrijd was voor Richard Bregman die na goed terugleggen van Jeffrey Paanakker vol kon uithalen op het doel van DOSR. Het schot werd knap gekeerd door de doelman van DOSR en in de rebound schoot Leander Loizides hoog over. De tweede goede mogelijkheid voor Oliveo om op voorsprong te komen was ook voor Leander Loizides, maar deze zag zijn inzet na een scrimmage voor de goal van DOSR van een meter of 5 via de lat terug het veld in komen. Vlak voor rust dacht Ludo van Adrichem uit een corner raak te koppen, maar dankzij een katachtige reactie van de uitstekend keepende doelman van DOSR werd de bal ternauwernood van de doellijn getikt. De twee ploegen gingen met een 0-0 gelijke stand de rust in, en het vertoonde voetbal van de eerste helft aan Pijnackerse zijde beloofde wat voor het restant van de wedstrijd.

Oliveo doelman Brian Ruigrok bleef na de thee achter in de kleedkamer vanwege een voetblessure, opgelopen in de eerste helft. Zijn vervanger was tweede doelman Martijn Duijvestijn die later in de wedstrijd nog een aantal zeer fraaie reddingen teweeg bracht. Ook Wessel Kleij werd al vroeg in de tweede helft naar de kant gehaald vanwege een blessure, hij werd vervangen door Dion van Bragt. Oliveo kwam de tweede helft niet veel verder meer dan een aantal plaag stootjes en milde uitvalletjes, en liet DOSR onopgemerkt steeds meer in de wedstrijd komen. Waar de Oliveo defensie vorige week tegen Full Speed, en vandaag de eerste helft tegen DOSR nog een prima indruk maakte werd het in de loop van de tweede helft steeds minder en werd er steeds meer ruimte weggegeven aan de DOSR aanvallers.


Op het moment dat de wedstrijd in het slot leek te vallen, haalde trainer Slegtenhorst met nog 10 minuten op de klok aanvaller Richard Bregman naar de kant om met de snelheid van Szczepan Klamczynski nog wat te breken bij DOSR. Helaas liet Oliveo zich steeds verder terugdringen, en leek DOSR via een poeier van afstand op een 1 - 0 voorsprong te komen. Maar dankzij Martijn Duijvestijn bleef het nog even 0 - 0.

In de 85e minuut was het wel raak voor DOSR. Oliveo verkeek zich op een uitstekend genomen corner van DOSR en notabene de kleinste man van het veld had de bal vrij voor het inkoppen (1 - 0). Oliveo probeerde nog vooruit te voetballen, maar uit een counter maakte DOSR in de 90e minuut een eind aan alle illusies. In eerste instantie bracht de paal nog redding voor Oliveo, maar de inkomende aanvaller van DOSR kon de bal uit de rebound simpel binnen tikken (2 - 0).

Al met al een hele zure nederlaag voor de mannen van trainer Slegtenhorst, één die zeker niet nodig had geweest. Als Oliveo de eerste helft iets meer geluk in de afronding had gehad, had de uitslag op papier er heel anders uit gezien. Maar de bal is en blijft rond en DOSR trok daarom vanmiddag aan het langste eind door met 2 - 0 te winnen van Oliveo. Volgende week mag Oliveo het opnieuw proberen in de uitbeurt tegen Verburch uit Poeldijk, aanvang 14.00uur.