Oliveo is 7 gediplomeerde pupillen scheidsrechters rijker

Afgelopen donderdagavond startte de cursus voor Pupillenscheidrechters, georganiseerd door Nico van Rheenen in samenwerking met de KNVB. Een groep van 15 enthousiaste mensen (11 jeugd spelers en 4 volwassenen) van Oliveo, DSVP, RKAVV, TOGB en Berkel kregen uitleg van KNVB-docent Louis Duarte over de spelregels van het E- en F-spel.

Niet alleen de theorie werd behandeld maar ook een wandeling over het veld, met uitleg over allerlei spelsituaties, maakte deel uit van de cursus.

Afgelopen zaterdagochtend werd de cursus weer vervolgd. Natuurlijk eerst een korte herhaling van de theorie, en daarna het veld op om alles in de praktijk te brengen. Om half 9 stonden vijf E- en F-teams van Oliveo en RKAVV te trappelen om een leuke oefenwedstrijd tegen elkaar te spelen.

De scheidrechters in spé waren de begeleiders van deze wedstrijden. Ieder heeft een deel van de wedstrijd gefloten en werd daarbij beoordeeld door een ervaren Coach.

Na afloop kreeg iedere dursist te horen wat hij/zij goed had gedaan, en wat een volgende keer beter kan. Het was nog even spannend, maar uiteindelijk vertelde Louis dat iedereen geslaagd is. Alle deelnemers ontvangen een diploma en KNVB-badge (voor op hun shirt), zodat iedereen kan zien dat ze gediplomeerde pupillen scheidsrechters zijn.

Namens Oliveo feliciteren we Yasien Abdelaal , Jesper van Es, Hanno Verloove, Jules Immerzeel, Rodney van der Meer, Kevin Rip en Peter Bennebroek met hun diploma… dat ze maar veel E- en F-wedstrijden mogen fluiten bij Oliveo.

 


Docent Louis Duarte feliciteert Rodney en wijst Jesper waar hij zijn diploma moet tekenen.