Oliveo wint dik verdiend van Voorschoten '97

Op een zonovergoten sportpark de Groene Wijdte trad Oliveo aan tegen Voorschoten ’97. De lente lijkt eindelijk aangebroken in Nederland en dat lokte menig supporter om naar het vlaggenschip van Oliveo te gaan kijken. Alle ingrediënten waren dus aanwezig om vandaag de 3 punten in Pijnacker te behouden. Midweeks werden al knap 3 punten tegen Delft behaald. Wil Oliveo nog kans maken op de nacompetitie dan is winnen van Voorschoten noodzakelijk.

Opstelling Oliveo: Marco Bergen Henegouwen, Wessel Kleij, Mark Milolaza, Brian de Jong, Gerben Pels, Ludo van Adrichem, Sem Simonis, Jeffrey Paanakker, Tim van Rheenen, Niels Bentvelzen, Marc Janssen.

Wissels: Mark Trieling, Leon Woutersen, Dion van Bragt, Aaron Droogh, Martijn Duijvestijn.

Link foto's Van Rheenen

Nadat pupil van de week Lorenzo al het goede signaal afgaf door de keeper van Voorschoten kansloos te laten ging Oliveo goed van start. Met name via Janssen was het aan de rechterkant gevaarlijk. Hij glipte enkele keren handig langs zijn directe tegenstander maar de voorzetten miste wat precisie. Na een minuut of 10 was het Voorschoten dat wat meer dreiging richting de goal. Oliveo moest scherp blijven verdedigen tegen de handige aanvallers die in een 4-4-2 opstelling speelde. Met Milolaza als controleur achter De Jong en Kleij bleef het lang 0-0.

Nico van Rheenen kijkt of het buitenspel is.

Oliveo drong echter meer en meer aan. Via een corner was het bijna Pels die Oliveo op een voorsprong bracht. Zijn inzet ging naast. Het was uiteindelijk Voorschoten wat toesloeg uit een corner. Hun nummer 10 liep handig weg uit de rug van, de verder uitstekend spelende, Van Adrichem. De goed aangesneden voorzet belandde op het hoofd en via de onderkant van de lat was het 0-1. Oliveo liet het er niet bij zitten en ging op zoek naar de gelijkmaker. Een goede voorzet op links over de keeper leek voor de 1-1 te zorgen. Aanvoerder Van Rheenen kopte de bal hard in de hoek maar daar stond ook Janssen op de doellijn. Tot ieders verbazing verdween de bal via de rechtsbuiten van Oliveo naast het goal. In 1 actie illustreert dit het verhaal van het hele seizoen. Zo werd de rust ingegaan met een 0-1 achterstand.

Het begin van de tweede helft waren beide teams ongewijzigd uit de kleedkamers gekomen. In het begin was het aftasten wat beide teams gingen doen. Voorschoten vond de 0-1 wel prima, Oliveo uiteraard niet. Via een mooie aanval over meerdere schijven kwam Oliveo dicht bij de goal. De keeper stond helaas nog in de weg. Het enige wapenfeit van Voorschoten kwam in de 55e minuut. Milolaza verdedigde uit maar schoot tegen de hand aan van de Voorschotense spits. Deze nam de bal mee, legde breed en tot ieders verbazing schot de rechtsbuiten, oog in oog met Bergen Henegouwen, over het vangnet. Dit was het sein voor trainer Slegtenhorst om de moegestreden Van Adrichem te wisselen voor de meer aanvallend ingestelde Trieling. Hij moest zich dichtbij Van Rheenen nestelen in de spits.

Bentvelzen zet druk naar voren.

De laatste 20 minuten was het alle hens aan dek voor Voorschoten achterin. Oliveo creëerde kans na kans maar het ontbrak een beetje aan geluk. Trieling zijn omhaal ging rakelings naast en ook een voorzet van Bentvelzen verdween vlak langs het houtwerk. Nadat opnieuw een voorzet vlak voor het doelgebied tot corner werd verwerkt ging Oliveo met man en macht mee naar voren. De afgeslagen corner belandt voor de voeten van Milolaza die knap op de doelman schiet. Deze kon de bal in eerste instantie nog pareren maar aanvoerder Van Rheenen was er snel bij om de 1-1 binnen te schieten. Met nog 2 minuten en wat blessuretijd ging Oliveo nu vol voor de winst. Opnieuw ging iedereen naar voren. Janssen ging op avontuur en werd neergehaald op 17 meter van de goal.

Alle hens aan dek voor de verdediging van Voorschoten. Oliveo vol op de aanval.

Simonis was al enkele malen gevaarlijk geweest via vrije trappen dit seizoen en legde aan. Snoeihard en laag werd de verre hoek gezocht, maar met een uiterste krachtsinspanning kon de doelman de bal weg stompen. Gelukkig voor Oliveo recht in de voeten van Kleij. Hij hoefde niet na te denken en schoot de bal hard in de hoek, buiten bereik van de opgekrabbelde goalie van Voorschoten. Een enorme ontlading bij Oliveo zo in de 90e minuut. 2-1 winst op Voorschoten dus. Na afloop werd duidelijk dat concurrent HVV verloren had waardoor het theoretisch nog mogelijk is om nacompetitie te behalen voor Oliveo.