Oliveo verliest van GDA en ziet degradatiespook naderen

Oliveo heeft het de laatste tijd erg lastig in de 2e klasse C. Tijdens het paasweekend had het vlaggenschip goede zaken kunnen doen, maar verloor het beide wedstrijden nipt met 2-3. Met nog een paar finales voor de boeg was het eerst GDA wat op bezoek kwam. De uitwedstrijd werd gewonnen door Oliveo op basis van een fantastische 1e helft. Vandaag dus de return op een zonnig sportpark De Groene Wijdte waar een hoop toeschouwers op af waren gekomen. Kijken of het 1e, in navolging van het 2e  eerder die dag, ook de punten in Pijnacker kan houden.

 

Doelman Bergen Henegouwen pakt de bal klem

Foto’s: Haaglandenvoetbal.nl

Foto's Van Rheenen

Met nagenoeg dezelfde opstelling als vorige week, met uitzondering van Bentvelzen voor Jansen, begon Oliveo onder een heerlijk zonnetje aan de wedstrijd. Na afloop van vorige week werd geconcludeerd dat met dezelfde speelwijze als in de 2e helft er voor Oliveo altijd wat te winnen valt. Oliveo had zodoende in het begin het meeste balbezit maar wist niet gevaarlijk te worden. GDA werd voornamelijk gevaarlijk door hun spits Rutten waar De Jong zijn handen vol aan had gedurende de hele wedstrijd. Hierna werd GDA gevaarlijker en het aandringen zorgde voor een achterstand voor Oliveo. Doelman Bergen Henegouwen kon een stuiterend schot in combinatie met het veld niet klem pakken. De rebound was een prooi voor de eerdergenoemde spits van GDA. Even leek Oliveo de wedstrijd, zoals voorgaande wedstrijden, in 10 minuten te vergooien. Voor open goal wisten de GDA-spelers de bal er gelukkig niet in te krijgen.

Simonis in een duel om de bal

Hierna drong Oliveo meer en meer aan en dit eiste zijn tol voor Brouwer. Na een stevig duel op het middenveld ging hij ongelukkig op een voet staan waarna zijn enkel dubbel klapte. Hij leek nog even door te kunnen gaan maar moest toch gewisseld worden voor Jansen. Ook Trieling was zichtbaar vermoeid aan het raken en werd in de rust gewisseld voor Paanakker. Voordat de spelers aan de thee konden gaan moest er nog een corner genomen door Oliveo. Vanwege het slechte veld kon Van Rheenen het GDA goed lastig maken bij de achterlijn en kreeg dus een corner mee. De afgeslagen corner werd uit het niets op de pantoffel genomen door Pels. Een heerlijke volley van de linksachter van Oliveo belandde in het goal. 1-1! De wedstrijd was weer helemaal open.

Brouwer moest met een pijnlijke enkel het veld verlaten

In de tweede helft leek dan eindelijk het vooraf geplande strijdplan uitgevoerd te worden. Oliveo werd keer op keer gevaarlijk via Van Rheenen. Eerst bleef de bal te veel onder hem hangen en kon hij niet meer schieten, daarna dacht hij in zijn eentje te zijn maar een GDA speler kon de 1-op-1 situatie onschadelijk maken. Kort daarna wederom een grote kans die op de lat eindigden, maar het zat de, altijd hard werkende , aanvoerder van Oliveo niet mee. Na zijn indrukwekkende reeks van doelpunten de laatste wedstrijden kwam helaas een einde. Ook Milolaza probeerde het nog, en met een geweldige solo van achteruit wist hij 4 man te passeren. Helaas stranden zijn actie op de 16 meter. Het zat Oliveo wederom niet mee en het aantal kansen was niet meer op 2 handen te tellen.De wedstrijd kantelde uit het niets een kwartier voor het einde. Pels liep zijn tegenstander omver waarna GDA een vrije trap mocht nemen. De ingebrachte lange nummer 14 van GDA wist met zijn rug/nek/hoofd de bal ongeveer op de doellijn het goal in te krijgen. Niet veel daar later was het een afgeslagen corner wat een prooi werd voor de bezoekers. Met een bekeken schot over doelman Bergen Henegouwen maakte zij de bevrijdende 1-3 en stond Oliveo uit het niets op een achterstand. De wedstrijd was zo’n beetje gespeeld en veel spannends gebeurde er niet meer. Het verhaal dit seizoen vertolkte zich ook deze wedstrijd weer. De kansen worden te moeilijk benut (Oliveo had al 2-1, 3-1, 4-1 voor moeten staan) en binnen een paar minuten wordt de wedstrijd weggegeven.

 

Aanvoerder Van Rheenen zoals altijd voorop in de strijd

Door het verlies is degradatie nagenoeg een feit voor het team van trainer Slegtenhorst. Met nog 4 wedstrijden te gaan staat Oliveo laatste met 12 punten. Nummer 12 (voor nacompetitie) staat 10 punten voor met een wedstrijd minder gespeeld. Het mag een wonder genoemd worden als Oliveo rechtstreekse degradatie ontloopt. Met nog 2 uitwedstrijden en 3 thuiswedstrijden (er moet nog 1 helft tegen Delft worden uitgespeeld) moet 1e elftal vol aan de bak!