Oliveo verliest in blessuretijd van Wilhelmus

In een wedstrijd met meerdere gezichten won Wilhelmus uiteindelijk fortuinlijk en doet nog steeds mee voor de bovenste plaatsen. Het venijn zat in de staart met een omstreden winnende treffer van Wilhelmus. De assistent scheidsrechter van Oliveo vlagde direct voor buitenspel. Arbiter Sarwan Gajadien bleef echter bij zijn beslissing.

Tekst: Frank Nihof & Jan Wenteler
Foto's: Jan Wenteler & Mike van Rheenen

Foto's Mike van Rheenen

 

Wilhelmus begon furieus en zette direct druk op het doel van Oliveo. Al na vijf minuten stelde Kevin Langeveld, Anwar Beeldstroo in staat om droog de 0–1 aan te tekenen. Er volgde na een kwartier een vrije kans voor één van de voorwaartse van Oliveo, het schot werd door Reinder Pul uit zijn doel geranseld. De gehele eerste helft waren de Voorburgers heer en meester al werden er wel wat kansen gemist. Kevin Langeveld wist in de 19e minuut na twee instanties niet te scoren, maar de afvallende bal werd opnieuw ingebracht waarna Anwar Beeldstroo de bal wist te verlengen en Claudio Sietsma in staat stelde de 0–2 binnen te schieten, met dank aan Oliveo-doelman Marco va Bergen Henegouwen.

 

 
Kopduel tussen Van Rheenen en Langeveld 

Redding van Marco van Bergen Henegouwen

 

Het enige wapenfeit van Oliveo zijde was een vrije trap van Sem Simonis, die de bal rakelings langs de paal van het Wilhelmus-doel plaatste. Wilhelmus vergat de wedstrijd definitief te beslissen wat de Voorburgers in de tweede helft bijna zou opbreken.

In de tweede helft tapte Oliveo uit een ander vaatje en vocht voor de laatste kans om een plaats in de tweede klasse C te behouden. In de zesde minuut was het eerst Sem Simonis die een riante kans miste voor Oliveo. Wilhelmus was gewaarschuwd ! De waarschuwing was niet aan de Voorburgers besteed. Het was geen schim meer van de ploeg die in de eerste helft haar wil oplegde aan Oliveo. De gevaarlijkste man aan Oliveo’s zijde, Tim van Rheenen, bracht zijn ploeg terug in de wedstrijd, in de negende minuut, door goalie Pul te verschalken en kopte de bal over de 1 meter 96 lange goalie heen: 1-2.

 Tim van Rheenen kopt de 1-2 binnen

Druk

Wilhelmus kwam onder druk te staan en het spel golfde op en neer met kleine kansen voor beide doelen. De inzet van beide ploegen was groot wat gepaard ging met veel overtredingen aan beide zijden, waar scheidsrechter Sarwan Gajadien uit Leiden niet altijd raad mee wist! Hij zag een overtreding van Tim van Rheenen op Paul Janssen geheel over het hoofd, waardoor de topscorer van Oliveo een vrij veld kreeg en via een lob de 2–2 binnenschoot. Met nog amper een kwartier te speler was Oliveo inmiddels de bovenliggende partij. Wilhelmus was de weg kwijt en kwam nog nauwelijks aan voetballen toe.

 

 
Mario Mansveld (op de doellijn) protesteert   

 

Waar gaan deze Wilhelmus-spelers heen?

 

De laatste drie minuten waren te bizar voor woorden. In de 44e minuut wist Niels Bentvelzen van Oliveo tot drie keer toe de bal niet in het doel te plaatsen. Keeper Pul was verslagen en de ingevallen verdediger Floris van Aalst wist tot drie keer zijn hoofd koel te houden en redding te brengen op de doellijn. In de daarop volgende aanval schoot Milan van der Veer de bal richting de kruising maar keeper van Oliveo, Marco van Bergen Henegouwen, bracht op magnifieke wijze redding. De ingevallen Pavlos Xanthopoulos mocht de afvallende bal binnenschieten, maar schoot de bal naast het vijandelijke doel.

 Niels Bentvelzen weet tot drie maal niet te scoren

Vrede

Toen een ieder allang vrede had met een gelijkspel, mocht Wilhelmus nog eenmaal een vrije trap nemen in de middencirkel, Anwar Beeldstroo – wel of geen buitenspel – stelde Mathijs Wartna in staat de 2–3 koeltjes binnen te schieten. De teleurstelling aan de zijde van Oliveo was – logisch – groot, Wilhelmus was de gelukkige winnaar!

Felle protesten van Oliveo brachten de arbiter er toe om het verhaal van de vlaggende Oliveo-assistentscheidsrechter, Nico van Rheenen, aan te horen. De leidsman hield echter voet bij stuk en kende het doelpunt toe. ,,Ik weet voor 100 procent zéker dat er een duidelijke buitenspelpositie aan dat doelpunt vooraf ging. Ik vlagde ook. De scheidsrechter hoorde mij wel aan, maar luisterde niet denk ik. Daar ben ik heel teleurgesteld in. Ik vlag naar eer en geweten”, aldus Van Rheenen.