HVV - Oliveo onbeslist!

Het is pas de tweede wedstrijd voor Oliveo in het nieuwe jaar. Door alle sneeuw van de afgelopen tijd kon er weinig gevoetbald worden. Het zonnetje heeft de afgelopen dagen goed zijn beste gedaan en ook vandaag zorgde die voor heerlijk voetbalweer. Tegenstander Kon. HVV was de gastheer op een sfeervol complex Het Diepput. Dit duel werd in de onderste regionen afgespeeld en voor beide teams zijn de punten erg belangrijk.

Link naar Foto's Fam v Rheenen

Oliveo kenden geen verassingen in de basisopstelling. Ook doelman Haak stond weer op de goal na de nog geldende schorsing van Berge-Henegouwen. Pels verving Jansen die teveel hinder ondervond van zijn rug. Met een laagstaande zon, een op het oog prachtig veld en een prachtige entourage kon Oliveo van start. In de 2e minuut was het linksbuiten Janssen die gelijk gevaarlijk werd nadat hij zijn vaste bewaker te slim af was. Daar tegenover werd ook HVV gevaarlijk met Van der Gun die doelman Haak testen. Het spel was vanaf het begin af aan hard aan beide kanten en dat moest aanvoerder Van Rheenen met geel bekopen. Oliveo kreeg uiteindelijk de meeste kansen in het begin. Zo kon Trieling bijna scoren na een prima steekbal vanuit het middenveld. Helaas stond de doelman van HVV vaak in de weg.

Arkesteijn is zijn tegenstander meerdere malen te vlug af! 

Oliveo bleef druk houden op HVV en dit resulteerde in een aantal halve kansen. Echter ontbrak het een beetje aan geluk voor Oliveo maar de doelman van HVV pakte er ook een aantal zeer goed! HVV begon eindelijk de schroom van zich af te gooien en werd gevaarlijk via de spitsen. Zo kon Haak ternauwernood redding brengen op een kopbal. Het spel ging op en neer en zowel Oliveo als HVV bleven kansen creëren. Met Brouwer en Woutersen vanuit de standaardsituaties hoopte Oliveo voor rust te scoren. Dit bleef helaas uit. Ook Trieling zag een inglijdende bal vanaf de achterlijn nog door de doelman gepakt worden. Even werd Oliveo op het verkeerde been gezet, evenals het publiek van HVV. De vrijstaande nummer 10 schoot de bal hard via de paal in het net. Later bleek dat de bal een paal achter het goal raakten. Zo werd er gerust met 0-0.

De tweede helft werd gestart met dezelfde 11 als aan het begin van de wedstrijd. HVV starten feller en zodoende moest de Oliveo goalie gelijk in actie komen op een steekbal. Niet laat daarna moest doelman Voskamp van HVV zich strekken op een kopbal van Trieling. HVV drukte Oliveo steeds meer naar achter en begon verzorgder voetbal te spelen dan in de 1e helft. Oliveo probeerde via Arkesteijn op rechtsbuiten voor het nodige gevaar te zorgen. In de 62e minuut was dan eindelijk de ban gebroken. HVV tekende de 1-0 aan. Hieraan ging een opmerkelijk incident vooraf. Een speler van HVV mocht van de leidsman de bal met de hand vastpakken en richting een inkomende HVV-er gooien. Daarna was het voor hem een eenvoudig klusje. Trainer Slegtenhorst bracht Van Adrichem en Bijnsdorp in het veld om nog iets te forceren. Eerstgenoemde beleefde uiteindelijk een uitstekende invalbeurt. Nadat Oliveo de laatste 10 minuten alles naar voren roste versierde het een vrije trap na duwen in de rug. Het daarop volgende schot kon niet klem gepakt worden en Van Adrichem was er snel bij om met links de bal in de touwen te schieten. Naar verluidt gaat het hem dit, volgens de nieuwe regels binnen de selectie, de nodige sportdrank kosten.

Oliveo komt hier met 1-0 achter. 

Uiteindelijk lieten Oliveo en HVV het bij 1-1. In de laatste minuten werd door beide teams alles vakkundig naar voren geschoten waardoor het niet meer gevaarlijk werd. Wat verder opviel waren de ruime uitloopstroken rondom het veld van HVV, die blijkbaar bestemt zijn voor het zomerse cricket. Dit zorgde vaak voor lange wachttijden bij een ingooi. Simonis vroeg zich dan ook hardop af of er geen ballenjongens aanwezig waren? Ten slotte hoort dat toch een beetje bij een club die met een kampioensster mag spelen. HVV en Oliveo zullen de komende wedstrijden de punten hard nodig hebben om van de onderste plaatsen af te komen. Volgende week speelt Oliveo uit tegen Meerburg. Om 14.00 staat de aftrap gepland op sportpark Meerburg.

Opstelling Oliveo: Haak, Pels (Van Adrichem 69e min), Woutersen (De Jong, 60e min), Milolaza, Kleij, Brouwer, Simonis, Janssen (Bijnsdorp 78e min.), Trieling, van Rheenen, Arkesteijn. Wissels: Duijvesteijn, van Adrichem, De Jong, Bijnsdorp.