Oliveo Voetbalquiz, na acht jaar al een mooie traditie

Een paar miljard knarsende hersencellen. 90 voetbalvragen. 62 lachende deelnemers. 40 fotovragen. Twee bierpompen. Twee serveersters. Een Rad van Fortuin. En … presentatrice Astrid Toussaint die het hele gebeuren presenteert alsof ze haar hele leven als voetbalquizen aan elkaar praat. De Oliveo Voetbalquiz beleefde vrijdag 11 januari een prima zesde editie met, voor de verandering, een nieuwe winnaar: In The Winning Mood.

Onze kantine staat niet in de top 100 van gezelligste voetbalkantines van Nederland. Versier je de ruimte met een veertigtal blauwwit gestreepte voetbalshirts en een zestigtal vrolijk gestemde kwisliefhebbers, dan is er plotseling geen mooier plekje op aarde dan onze eigen kantine. Bijna dan … maar gezellig was het zeker. En spannend! Want aan het eind van de avond waren er maar liefst
twee barrages. Allereerst om derde en vierde plek. De teams Niels van Duinen Betaalt Het Bier bestaande uit Michael Termoshuizen en Stefan Boon en het team De Gebroeders K van de heren Robin en Eelko Kluiters moesten in 90 seconden zoveel mogelijk Oranje-internationals opnoemen met de voornaam Peter. Het team van Duinen Betaalt Het Bier wist er vier en werd hiermee derde.

Ook voor de eerste plek was een baragevraag nodig en moesten twee teams anderhalve minuut hun stinkende best doen. De teams In The Winning Mood van Leo Suiker en Leon Woutersen en Pin, Bibi Pin dat bestaat uit Gerben Pels en Wouter van der Zanden kregen hier de opdracht zoveel mogelijk Nederlandse clubs op te noemen die ooit Europees voetbal hadden gespeeld. In the Winning Mood wist er in 90 seconden 17 op te hoesten. De winnaars Leo Suiker en Leon Woutersen gingen beiden naar huis met elk vijf kilo voetballeesvoer. Jaja, het is oneerlijk verdeeld in de wereld. Weten ze het meest, winnen ze ook nog het dikste voetbalboek. Weten ze volgend jaar nog meer!

Want dat we begin volgend jaar wederom een Oliveo Voetbalquiz gaan beleven, is geen vraag. Dat gaat zeker gebeuren. Van een  twee-jaarlijkse traditie is de Oliveo voetbalquiz uitgegroeid tot jaarlijkse, prima start van de tweede seizoenhelft. Dus volgend jaar: zelfde plek, zelfde tijd, zelfde tweede vrijdag van het jaar, zelfde gezelligheid en dezelfde presentatrice. Alleen de vragen zijn anders….

De eindstand is helaas verloren gegaan. De vragen met antwoorden gelukkig niet. Die vind je hier.