Oliveo verliest van Voorschoten 97

Oliveo was duidelijk in de winning mood nadat het de afgelopen 2 wedstrijden winnend afsloot. Vandaag stond de uitwedstrijden tegen Voorschoten '97, die qua punten aantal gelijk staan, op het programma. Winnen van deze directe concurrent zou Oliveo weer een plaats doen stijgen op de ranglijst.

Link naar foto's fam. van Rheenen

Oliveo begon met hetzelfde elftal als vorige week, dat met 1-0 van Vredenburch wist te winnen. De wedstrijd had een merkwaardig begin omdat de leidsman de presentatie van de teams niet richting de supporters hield. Oliveo was hier niet van onder de indruk en begon goed aan de wedstrijd. Binnen 2 minuten had Oliveo via Trieling al een kans om de score te openen, maar zijn geschot werd gestopt. Niet veel later slalomde Van de Elst langs 3 man en wist met buitenkant voet bijna Arkesteijn te bereiken. Voorschoten '97 kwam de eerste 25 minuten nauwelijks voor de goal van Oliveo. En als dat al zo was, wist Bergen Henegouwen wel raad met de diepe ballen van Voorschoten '97. Uiteindelijk kwam Oliveo toch onverwachts op achterstand. Het middenveld zat niet kort genoeg op de man waardoor er vrij gecombineerd kon worden tot aan de ‘16'. Met een bekeken schot werd de doelman van Oliveo verschalkt.

Oliveo probeerde het weer op te pakken maar het ging moeizaam. Het was vaak net dat laatste balletje wat niet goed was. Aanvoerder Milolaza probeerde het nog met een schot van afstand en ook een prachtige combinatie met Jansen, Luscuere en Trieling leverde niets op. Voorschoten '97 daarentegen creëerde niet veel kansen maar had wel een overwicht, met name op het middenveld. Zodoende werd er gerust met een 1-0 achterstand. Den Boon mocht van trainer Slegtenhorst gaan warmlopen.De tweede helft was nog maar net aan de gang toen Oliveo een grote kans kreeg om de gelijkmaker te maken. Voorschoten '97 had een simpele terugspeelbal naar de keeper in gedachten maar aanvaller Janssen zat daar al op te wachten. Janssen wist de bal voorbij de keeper te krijgen maar helaas niet tussen de palen. Aan de andere kant van het veld was het opnieuw Bergen Henegouwen die goed zijn goal uitkwam en Oliveo in de wedstrijd hield. In de 50e minuut was daar dan het debuut van Den Boon, welk voor Luscuere het veld in kwam. Oliveo ging meer vooruit voetballen maar tot echt grote kansen leidde dit niet. Ook Voorschoten '97, overigens fanatiek aangemoedigd door één trouwe supporter, ging op zoek naar een doelpunt. Enkele rommelige situaties voor de goal zorgde hier bijna voor. Met de laatste wissel voor Oliveo, Bentvelzen voor Janssen, zocht men opnieuw de aanval. Het mocht allemaal niet baten. De voorzetten kwamen net niet aan, de schoten gingen over of de keeper had ze eenvoudigweg. Even dacht Oliveo iets terug te kunnen doen toen zowel Van de Elst en Arkesteijn werden neergehaald in het strafschopgebied. De scheidsrechter zag dit echter anders. Ook was er opmerkelijk genoeg geen extra tijd meer om nog de gelijkmaker te maken. Zodoende verliest Oliveo onnodig met 1-0 van Voorschoten '97. Het is jammer dat de gecreëerde kansen niet benut werden, anders had hier vandaag gewonnen kunnen worden.

Volgende week is het 1e elftal van Oliveo vrij.