Winst OLIVEO na spectaculaire middag op Madestein


Oliveo nam de verdiende punten mee naar huis na een spectakelstuk met negen doelpunten.Op een zompig veld nam Oliveo binnen 19 minuten een 3-0 voorsprong .Nog voor rust werd de aansluiting gevonden door GDA (wat zijn derde nederlaag op rij moest incasseren)door eerst uit een penalty en een velddoelpunt te scoren. Direct na rust werd het 3-3 doordat de bal vlak voor het Oliveo doel in de modder bleef steken en een aanvaller van GDA reageerde sneller dan de Oliveo verdediging.  Oliveo trok uiteindelijk toch nog aan het langste eind.....
VOOR ALLE FOTO'S KLIK HIER

Eerste twintig minuten schoolvoetbal van de eerste orde van Oliveo.
Binnen een kwartier stond Oliveo al verrassend op een 2-0 voorsprong.
GDA wist geen raad met het vroege storen en de snelle aanvallen van Oliveo.

Het was Trieling die voor de 1-0 zorgde via een snelle aanval en het omspelen van zijn directe tegenstander 0-1.  Binnen 12 minuten werd het 0-2 door een schitterende volley vanaf 20 meter van Arkesteijn die als een granaat in het doel sloeg. Nog voordat de klok twintig minuten aanwees werd het zelfs 0-3 door een schitterend doelpunt van Milolaza. Deze omspeelde zijn tegenstander nabij de achterlijn  en schoot de bal snoeihard diagonaal in het dak van het doel. Door het natte veld waren er wat glijpartijen. De doelman van GDA raakte hierdoor geblesseerd door met volle vaart tegen de reclameborden aan te knallen. Gelukkig kon hij de wedstrijd hervatten na de behandeling. Nog voor rust werd het 1-3 door een strafschop voor het onderuit halen van een tegenstander binnen de zestien meter lijnen. Het werd nog erger voor Oliveo doordat er een snelle aanval was waar de verdediging niet goed op anticipeerde en e bal keurig langs de Oliveo doelman werd binnen gewerkt.

Met nog 5 minuten te gaan tot de rust wist Oliveo deze voorsprong vast te houden. In de tweede helft werd er door GDA afgetrapt en de bal direct naar voren geschoten op de buiten speler. Deze had een schot op doel waar de bal voor het doel langs rolde. De bal bleef echter steken in een modderpoel waar de aanvaller van DGA eerde bij was bal de verdediging van Oliveo. Wouters deed er nog alles aan om een doelpunt te voorkomen door zich voor de bal te werpen maar de bal werd over hem heen in het doel gelobd. Al binnen 30 seconden was de stand al gelijk getrokken.

Oliveo wist zich te herpakken en probeerde weer grip op de wedstrijd te krijgen. Na een kwart in de tweede helft was het Arkesteijn die een te zachte terugspeelbal wist te onderscheppen maar de doelman van GDA op zijn pad vond. Even later was er een snelle counter van Oliveo waar de doelman de bal probeerde te onderscheppen. Milolaza was echter iets eerder bij de bal waardoor de doelman met een sliding erger probeerde te voorkomen. De doelman raakte echter de bal met zijn hand/arm waardoor deze het veld moest verlaten. In de 65eminuut was er een mogelijkheid voor GDA om op voorsprong te komen. Uit een vrijetrap vanaf de rechter kant werd de bal voor het doel geslingerd waar een aanvaller de bal net naast het doel kopte. Drie minuten later was het wel raak voor Oliveo het was van der Elst die de bal binnen schoot en de stand op 3-4 bracht. Een minuut later had Oliveo het geluk dat een voorzet van GDA in de modderpoel bleef hangen voor het Oliveo doel waar de verdediging nu wel alert was en de bal vlak voor de voeten van de tegenstander weg schoot. De 3-5 op het scorebord werd door Milolaza gerealiseerd. Milolaza werd op rechts weggestuurd omspeelde zijn tegenstander en schoot de bal in de korte hoek. In de 40e minuut een ontrecht penalty voor GDA. De uitglijdende verdediger de Jong trok zelf zijn benen nog in om zijn tegenstander niet te raken. Deze ging toch liggen met gevolg een tweede gele kaart voor de Jong en een strafschop voor GDA.

De toegekende strafschop werd onberispelijk binnen geschoten waardoor het nog 4-5 werd.In de resterende tijd was er nog een kans voor de ingevallen Bentvelzen die alleen op de doelman mocht afstevenen (na een overtreding waar de scheidsrechter terecht voordeel gaf) maar de bal met een slap schot ruim naast schoot. Oliveo nam de drie punten terecht mee naar Pijnacker.

Volgende week speelt Oliveo Thuis op sportpark de Groene Weijdte tegen Vredenburch dat een punt voor staat op Oliveo. Bij winst schuift Oliveo dan zeker een plaats naar boven op uit de gevaren zone.

Opstelling Oliveo: van Bergen-henegouwen, Kleij, de Jong, Woutersen, Pels, Milolaza, Simonis, van der Elst, Arkesteijn, Trieling, Janssen.