Opheffing A2

Tot onze grote spijt heeft het bestuur van Oliveo besloten om de A2 uit de competitie van de KNVB te halen en de spelersgroep op te heffen. Een zware beslissing maar op deze manier doorgaan heeft geen zin.

Oliveo is een vereniging die in alle geledingen groeit en bloeit. Zo konden wij 2 jaar geleden 4 A-teams inschrijven en hadden we de afgelopen twee seizoenen twee teams in de A-categorie. Een ongekende luxe in de geschiedenis van Oliveo. Een A-team vraagt wel om een minimale bezetting van 16 spelers omdat de blessurekansen en schorsingen in deze leeftijdsgroep toeneemt. Jaarlijkse opzeggingen, doorschuivingen naar de senioren bepalen ieder jaar weer hoeveel teams we kunnen inschrijven, zo ook voor dit seizoen. We hadden de keuze uit 3 kleinere teams (13/14 spelers per team) of 2 grote teams. De A1 en de A2 spelen in de A-categorie en dat betekent slecht 5 wissels per wedstrijd en niet doorwisselen; de A3 is een vriendenteam die de 1e klasse niet aankan (zelfs de A2 heeft menig wedstrijd met grote cijfers verloren). Met 2 grote teams zouden elke week een aantal spelers niet kunnen spelen. Er is bewust gekozen voor 3 kleinere teams met risico's van het niet kunnen opstellen van spelers als gevolg van schorsingen (kansen op gele kaarten in de A-categorie ligt veel hoger) of blessures. De A2 heeft noodgedwongen een paar wedstrijden moeten verplaatsen naar doordeweeks. Deze situatie is niet meer vol te houden ook al werden B-spelers ingezet, hoe jammer dat ook is
 
Een aantal spelers schuiven door naar de A1 en met de overige spelers gaan we binnenkort in overleg wat zij willen: naar de A3, naar een zaterdag- of zondagseniorenteam of stoppen.

Namens het bestuur

Marcel Buzing
secretaris v.v. Oliveo