Oliveo lijdt onverdiende nederlaag....

Oliveo wilde na de onnodige nederlaag vorige week het blazoen oppoetsen tegen Wilhelmus.In de eerste twintig minuten was het een redelijk gelijk opgaande wedstrijd zonder echt grote kansen aan beide zijde. Toch liep Oliveo tegen een domper aan in de 20e minuut...

Klik hier voor de foto's van Nico van Rheenen.

Een fout in de achterhoede leidde tot de 1-0 voor Wilhelmus. Het schot eindigde onderkant lat, net achter de doellijn.

Oliveo wilde van geen wijken weten en dat munde in de 22e minuut uit tot de 1-1. Een makkelijk gegeven vrijetrap, op de rand van het zestien meter gebied, werd door van Rheenen om de muur bij de eerste paal binnen geschoten. Even later leek Oliveo op voorsprong te komen. Een pass van achter op de weglopende van Rheenen kwam prima uit voor zijn voeten . De uit zijn doel gekomen doelman werd door een lob verschalkt. Echter ging de vlag van de assistent scheidsrechter omhoog en werd de treffer afgekeurd wegens buitenspel. Na een halfuur spelen kwam Oliveo op een 2-1 achterstand. Wederom een fout in de achterhoede lag hier aan ten grondslag.

In de 37e minuut was er een gemene tackel (gestrekt been over de bal) op de benen van Pels die even later het veld moest verlaten. Hier had een rode kaart niet misstaan, echter een gele kaart viel de man uit Voorburg slechts ten deel. Vlak voor het eindsignaal voor de eerste helft is Oliveo in de aanval. Het is Arkesteijn die aan de rechterkant ontsnapt aan zijn belager en de bal voor het doel geeft waar de doelman de bal alleen kan pareren.
De terugspringende bal kan nog net weggewerkt worden voor de aanstormende aanvallers van Oliveo.

Na de rust kwam Oliveo de kleedkamer uit om de wedstrijd naar zich toe te trekken.
In de 47e minuut resulteerde dit in een hoekschop.

Van Rheenen tornde hoog boven de verdediging van Wilhelmus uit maar zag zijn kopbal door de doelman over het doel getikt worden. Twee minuten later is het 2-2 door een doelpunt van invaller M. Janssen. Een crosspas op Janssen kwam keurig voor zijn voeten. Hij  aarzelde niet en schoot de bal hoog in de korte hoek. In de 55e minuut een mogelijkheid voor Oliveo.  Van Rheenen werd weggestuurd aan de zijlijn en schoot de bal strak voor het doel waar Bijnsdorp de bal in wilde schieten maar de doelman op zijn weg vond. Twee minuten later  was het doelman van Driel die Oliveo in de wedstrijd hield door na een kort genomen vrije trap met een ferme duik de bal uit zijn doel ranselde. In de eerste 23 minuten was het Oliveo dat Wilhelmus redelijk onder controle had.

Doelman van Driel nam in de 75e minuut een risico door een bal die hij pareerde nog voor de lijn van het zestien meter gebied binnen te houden maar de scheidsrechter constateerde dat de bal buiten het gebied werd gepakt, hands dus. De vrijetrap werd na een klein tikje opzij bij de tweede paal binnen geschoten 3-2. Oliveo probeerde  nog wel bij het doel van Wilhelmus te komen maar er zat weinig overtuiging meer in, hetgeen resulteerde in een teleurstellende nederlaag..

Komend weekend komt TOGB thuis op bezoek. Dat betekent dus een leuke derby met na afloop de derde helft
Opstelling Oliveo: van Driel, Kleij, Woutersen, Wichen, Pels (35e K.Jansen), Milolaza, Simonis, van Rheenen, Arkesteijn (73e Lescuere), Bijnsdorp, Bentvelzen (46e M.Janssen).