Verlaat: Oliveo 1 verliest bij DONK

Waar Oliveo de punten keihard nodig hadden lieten zij deze in Gouda op het winderige sportpark van Donk achter. Zij verloren de strijd met een geflatteerde 4-1.
De ruststand was 2-1. De eindstand kwam tot stand in blessuretijd.

Oliveo wist dat het punten moest pakken om uit de gevarenzone te komen.Zeker tegen Donk dat met even veel punten onder in bengelt. In de 5e minuut was er een snelle aanval van Oliveo die eindigde in een schot op doel met wind in de rug. Wind stond er overigens genoeg op het kale sportpark. Met zoveel wind in de rug of vol in het gezicht was het moeilijk voetballen.

Klik hier voor het foto collage van Nico van Rheenen


Marco biedt redding

Ballen wind mee vlogen ver over de aanvallers en doel heen. Donk (tegen de wind in) wist zich beter aan te passen dan Oliveo. De snelle aanvallers van Donk mochten via de zijkanten ballen voor het doel gooien waar doelman van Bergen- Henegouwen het team op de been hield. Toch was het al met tien minuten raak voor Donk.  Een snelle aanval via de linkerkant werd door de verdediging van Oliveo gemist en mocht de spits de schoen vol onder de bal zetten 1-0. Twee minuten later was het de Oliveo doelman die zijn ploeg op de been hield. Een prachtige aanval van Donk (veel kopbewegingen) op de rand van het zestien metergebied kwam voor de voeten van de spits van Donk die hard uithaalde maar de Oliveo doelman op zijn  weg vond.

Pas in de 22e minuut leek Oliveo iets terug te doen, maar het schot van M. Janssen ging voor het doel langs. Vier minuten later was het van Rheenen  die uit een vrijetrap vanaf twintig meter langs de muur schoot maar de vingertoppen van de doelman op zijn weg vond waardoor de bal op de lat verdween.
Oliveo voelde dat er met de wind in de rug meer te halen was. Dit gebeurde in de 33e minuut. Het was van der Elst die werd weggestuurd door Trieling en de bal in het doel liet verdwijnen. 1-1. Direct na de aftrap van Donk lag de bal weer in het mandje van Oliveo.
Wederom een snelle aanval via de linkerkant waar de bal hoog voor komt bij de tweede paal waar de bal in de kruising werd gekopt buiten bereik van doelman van Bergen-Henegouwen.2-1.
In de 41e minuut een uittrap van van Bergen Henegouwen die door de wind werd meegenomen en over de doelman  van Donk dreigde te verdwijnen in zijn doel, maar wist weer zijn vingertoppen tegen de bal te krijgen waardoor deze net over zijn doel verdween.

Jordi speelde weer een goede wedstrijd en scoorde!

Vlak voor rust leek Oliveo toch nog op gelijke hoogte te komen maar het schot van van Rheenen  verdween net over de lat in het vangnet achter het doel. In de 51e minuut was het Bentvelzen die nu tegen de wind in een kans creeerde maar zijn inzet eerst gepareerd zag en zijn tweede inzet naast het doel zag verdwijnen. Oliveo leek beter tot voetballen in staat tegen de wind in dan de wind in de rug.In de 72e minuut leek dit zijn vruchten af te werpen. Een vrijetrap op van Rheenen werd van zijn voet vanaf de achterlijn hoog voor gegeven op de vrij opkomende Milolaza die de bal voor het in knikken had maar de bal over de doellat kopte. Vijf minuten later was het Trieling die nu op het doel af mocht maar zijn inzet over het doel zag verdwijnen. De genadeklap voor Oliveo kwam in de 92e minuut. De nummer tien van Donk mocht om een aantal spelers van Oliveo heen slalommen en de bal in het doel schuiven. In de 94e minuut viel de 4-1 door een schitterend doelpunt uit een vrijetrap waar de bal vol op de slof werd genomen en in de touwen verdween.

De concurrentie wist gelukkig niet te profiteren van deze misstap van Oliveo waardoor de mannen uit Pijnacker nog steeds de nacompetitie kunnen ontlopen. Dan moet er alleen wel gewonen worden...

Volgende week i s Oliveo vrij. 6 mei spelen zij thuis tegen UDO.  Aanvang 14.00 uur
Opstelling Oliveo: van Bergen-Henegouwen, Rodenburg,  van Wichen, K. Jansen, Kleij (77e Arkesteijn), Milolaza,  Trieling,  van der Elst, Bentvelzen,  van Rheenen, M. Janssen.