Oliveo doet zichzelf weer tekort!

Oliveo moet het de laatste weken veelvuldig stellen met een andere samenstelling van het 1e en 2e elftal. De oorzaak zit hem in oa schorsingen, maar metname in langdurige blessures. Peter Huisman en Fred van Rossum moeten dan ook wekelijks alle zeilen bij zetten om complete elftallen op te kunnen stellen. Afgelopen zondag tegen Wilhelmus was dit niet anders, maar dit hoeft niet te betekenen dat er geen wedstrijden gewonnen kunnen worden. 

Eerder die dag....
Oliveo 2 begon om 11.00 haar wedstrijd tegen Wilhelmus, waarna om 14.00 de eerste elftallen tegen elkaar aan zouden treden. Fred van Rossum, met een aantal van slechts 6 spelers van zijn eigen tweede, werd bij gestaan door welwillende spelers van de A1. Dat deze jongens niet onder hoeven te doen voor de senioren bleek wel aan het resultaat.
Met een bijdrage van maarliefst 4 van de 5 doelpunten mag je wel stellen dat de zege te danken is aan de steun van de mannen van trainer Gerard Gronsveld (A1). De wedstrijd eindigde overigens in een 4-5 overwinning voor Oliveo 2, nadat zij de eerste helft met 0-3 voor stonden. De punten gingen uiteindelijk mee naar Pijnacker en dat is wat telt.

Oliveo 1 had in de aanloop naar de wedstrijd flink wat tegenslagen te verwerken.
Tim van Rheenen bleek helaas voor 6 weken niet inzetbaar, Wouter vd Zanden was nog niet fit genoeg om te spelen, Guy Luscuere zit in het gips en ook keeper Timo Haak wordt met een gebroken duim gemist. Zelfs kort voor aanvang van de wedstrijd was het nog onzeker of Mark Trieling, toch 1 van de spelmakers, wel fit genoeg en dus inzetbaar was. Trainer Huisman nam het risico en liet hem starten.

Oliveo speelde tegen Wilhelmus weer erg gegroepeerd en de tegenstander had duidelijk moeite om het spel te maken. Er werd veelvuldig voor de lange bal gekozen, maar de verdediging van Oliveo hield eenvoudig stand.
In de eerste helft was het eigenlijk Oliveo dat recht had om te gaan rusten met een voorsprong, maar meerdere kansen werden helaas vakkundig om zeep geholpen. Marc Jansen was nog het dichts bij een treffer. Slordig balverlies van de Voorburgse spelers leverde een snelle counter op. Jansen slaagde er helaas niet in om de keeper te verslaan.
Enkele minuten daarna was er wederom een onderschepping door Oliveo in de achterhoede van Wilhelumus. Ook nu slaagden de blauw-witten er niet om de goedspelende keeper te verschalken.
Zo moest er gerust worden met een stand van 0-0, maar waar Oliveo de smaak naar meer te pakken had.

Na de rust bleef Mark Trieling in de kleedkamer, maar verving Tim van Elleswijk hem op scherpe wijze. Al in de 47e minuut van de 2e helft kon hij de score al openen, maar verzuimde helaas 1-op-1 met de keeper de bal tegen de touwen te werken. Wilhelmus had duidelijk moeite met ruimte achter de verdediging, maar wist zo nu en dan toch wat kansjes te creeren. De scheidsrechter besloot nog een helpende hand te bieden door 3 omstreden vrije trappen te geven op de rand van de 16. Van Bergen-Henegouwen bood echter iedere keer prima redding.
Oliveo kwam nog een aantal keer vrij voor de goal van Wilhelmus, door oa Bentvelzen, maar wist niet te scoren. De wanhoop was Oliveo dan ook nabij toen de club uit Voorburg toch op voorsprong kwam. De Pijnackernaren knokten door, maar kregen niet lang daarna ook de 2-0 nog om de oren.
Oliveo bleef door drukken en kwam nog op 2-1 door een benutte strafschop van Milolaza, gegeven na een overtreding op Jansen.

Helaas bleek dit het laatste wapenfeit en moest Oliveo wederom concluderen dat het zichzelf tekort heeft gedaan. De wedstrijden om de plaatsen die recht geven op uitsluiting voor nacompetitie voetbal komen er nu aan en moeten gewoon gewonnen kunnen worden. Het spel en de kansen bieden hoop,.... Nu alleen nog scoren.

Een foto collage van Nico van Rheenen;

Meer foto's...