Oliveo 1 krijgt te weinig!

Oliveo verloor gisteren drie punten waar een gelijkspel minstens op zijn plaats zou zijn geweest. Nieuwkoop –de nummer drie van de ranglijst- had optisch meer kansen maar Oliveo gezien de hele wedstrijd de betere. Oliveo kwam in de eerste helft op voorsprong door Marc Jansen. Nieuwkoop was in de tweede helft de gelukkigste en won met 1-2.

De eerste kans van de middag was voor Oliveo. Een vrijetrap op ongeveer 20 meter van het doel van Nieuwkoop werd door van Rheenen langs de muur maar langs het doel geschoten. Hierna werd het Nieuwkoop wat een aantal mogelijkheden creëerde. Twee minuten later -we tekende de7e minuut - kwam de spits van Nieuwkoop vrij voor doelman Haak. Het vizier stond deze middag niet echt scherp. Dit was misschien ook wel de verdienste van Oliveo door kort op de bal te zitten en de gelederen strak op elkaar te houden waardoor er weinig ruimte ontstond voor voetbal van Nieuwkoop kant. Vier minuten later was het Nieuwkoop dat op de helft van Oliveo een vrijetrap mocht nemen. Ook nu stond de voorhoede van Nieuwkoop niet op scherp en kopte de bal over het doel. Na 22 minuten spelen werd het snel voetballende Nieuwkoop opnieuw gevaarlijk voor het doel van Oliveo maar nu ging het schot ruim voor het doel langs waar niemand de bal beroerde. Twee minuten later weer een snelle uitbraak van Nieuwkoop. De bal werd via de linkerkant tot op de achterlijn opgebracht, de doelpoging stranden op doelman Haak bij de eerste paal. Voordat Nieuwkoop het in de gaten had lag in de 27e minuut de bal er aan de andere kant wel in het doel. De enkele kans die Oliveo creeerde was het Marc Janssen die de bal in de kruising schoot. Na appelleren voor buitenspel -scheidsrechter Ekelenburg had het goed gezien en liet Janssen door gaan - was het van der Zanden die in buitenspel positie zich niet met het spel bemoeide en Janssen achter zijn man vandaan kwam. Janssen mocht recht op de doelman afstevenen en deze kansloos passeren 1-0. In de 31e minuut was het van Elleswijk die na een counter alleen op de doelman af mocht maar deze niet wist te verschalken. De uit zijn doel gekomen doelman verwerkte de actie tot hoekschop.

Uit deze hoekschop kwam de volgende mogelijkheid, van der Zanden nam de hoekschop en van Rheenen toornde boven de verdedigers uit maar kopte de bal over het doel. Even later was het wederom van Elleswijk die door mocht lopen maar wederom mocht zijn schot geen doel treffen. Hierdoor was de ruststand 1-0. Na de rust was er wat onzekerheid in de achterhoede bij Oliveo.  Dit resulteerde in de 52e minuut in de gelijkmaker. Een aanval via de linkerkant en van deze kant ook werd voor gegeven en snoei hard werd binnen gekopt. Er waren wel twee doelpalen voor nodig en de hand van doelman Haak eer de bal achter hem in het net verdween. Het spel werd hierna hoofdzakelijk op het middenveld gestreden maar in de 66e minuut was er een aanval van Nieuwkoop waar doelman Haak de bal weg wilde stompen maar deze verkeerd raakte waardoor de bal tegen de doellat terug het veld in stuiterde.

Drie minuten later was het wel raak. Door miscommunicatie werd er slecht verdedigd en het schot op doel werd nog gepareerd door Haak. Dit was niet voldoende omdat de bal bleef hangen en de snelle nummer elf de bal in het lege doel mocht schieten 1-2 Oliveo ging niet bij de pakken neer zitten en herpakte zich. In de 86e minuut was het van Rheenen die op aangeven van Termoshuizen alleen op de doelman kon afstevenen maar zijn lob over de doelman kwam op de lat terecht. In de 90e+2 minuten was het weer van Rheenen die een doelpoging waagde en weer stond er een stuk metaal in de weg. Een halve omhaal op het doel van Nieuwkoop werd nog net door de doelman met de toppen van zijn handschoen geraakt waardoor de bal via de paal voor het doel langs ging. Oliveo liep zeer teleurgesteld van het veld omdat er volgens hen meer in had gezeten dan een punt, maar met lege handen bleef.

Opstelling Oliveo: Timo Haak, Marc Milolaza (81e Michael Termoshuizen), Leon Woutersen, Wessel v/d Kleij, Guy Lescuere, Kevin Jansen, Tim van Rheenen, Marc Trieling, Wouter van der Zanden, Tim van Elleswijk, Marc Janssen (87e Wesley Voois)

Volgende week is het beker/inhaal weekend. Oliveo heeft niets in te halen of te bekeren.Voor zondag 2C is de winterstop ingetreden.