Visie en beleid

Inleiding

Girls Soccer Nederland (Overkoepelende organisatie voor het meisjesvoetbal), start in samenwerking met Topshelf, Sportsworld en de SNS een Top Sportsworld Academy op de locatie van vv Oliveo (Pijnacker) en Excelsior Maasluis (Maasluis). Daarbij wordt een intensieve samenwerking gezocht met Borussia München Gladbach (Internationale BVO), Excelsior Maassluis (Eredivisie vrouwen) en Eredivisie zaalvoetbalvereniging. De TOP Sportsworld Academy is een meisjesvoetbal Academy die aansluiting met de internationale top in het vrouwenvoetbal aan het voorbereiden is en gaat realiseren. Girls Soccer Nederland is met alle partijen in gesprek om tot een mooie en langdurige samenwerking te komen.

De Top Sportsworld Academy bereidt speelsters voor om op het hoogste vrouwenvoetbalniveau te kunnen spelen en biedt de speelsters daarnaast ook de mogelijkheid tot deelname aan wedstrijden en toernooien op het hoogste vrouwenvoetbal niveau in Europa.

Visie en missie

Visie

Wij vinden dat het meisjes en –vrouwenvoetbal in Nederland te veel gefocust is op het fysieke aspect van het voetbal en willen de focus breder leggen en de nadruk gaan verplaatsen naar meer technisch voetbal met hogere (bal)snelheid en beter positiespel. Uiteraard blijft het fysieke gedeelte altijd een onderdeel van het spel, maar wij vinden dat dit maar 25% hoeft te zijn en de nadruk mag en kan komen te liggen op creatief, attractief, technisch en resultaatgericht voetbal.

Missie

Het aanbieden van creatief, attractief en aanvallend voetbal aan de grootste en snelst groeiende groep meisjesvoetbalsters van Nederland zodat de kwaliteiten van de speelsters in combinatie met spelvreugde optimaal tot z’n recht kunnen komen.

Doelstellingen

De TOP Sportsworld Academy heeft de volgende doelstellingen:

Professionalisering van het vrouwenvoetbal:

Het opzetten en uitbouwen van een meisjesvoetbal Academy welke voldoet aan de hoge standaard van een Betaalde Voetbal Organisatie (BVO)

Talentontwikkeling:

Het aanbieden van een professionele organisatie voorzien van alle voorwaarden om speelsters hun talenten op zowel voetbaltechnisch vlak als op mentaal vlak (persoonlijke groei) maximaal te laten ontwikkelen.

Opleiding tot professioneel voetbalster (professionalisering):

Elke speelster met ambitie en talent wordt opgeleid tot het niveau van professioneel voetbalster.

Door het aanwezige netwerk (Speelsters makelaar) en de aanwezigheid van internationale BVO’s binnen onze samenwerkingsverbanden (o.a. Borussia München Gladbach) zijn de lijnen naar een professionele carrière kort, realistisch en haalbaar.

Prestatief en recreatief:

De Top Sportsworld Academy biedt de mogelijkheid om op zowel prestatief niveau als recreatief niveau te voetballen.

Prestatief voetbal

betekent vier tot vijf keer per week op topniveau spelen en trainen,

Recreatiefvoetbal

betekent twee tot drie keer per week op recreatief niveau spelen en trainen.

Het verschil zit voornamelijk in het aantal activiteiten en het niveau van de activiteiten zelf. De organisatie en overige randvoorwaarden voor zowel prestatief als recreatief zijn gelijk.

Teams:

De Top Sportsworld Academy start in het seizoen 2017-2018 minimaal twee prestatieve teams. Voor de lange termijn een prestatief en een recreatief team per leeftijdscategorie.