Oliveo Oliveo 2

Oliveo 2 de mindere in topper, maar wint wel door teamprestatie

Helaas was de verslaggever er vorige week niet, waardoor het verslag tegen SJC 2 uitbleef. Deze wedstrijd werd helaas met 2-1 verloren. Maar goed, vandaag stond de topper tegen Quick 2 op het programma! Van tevoren waren er wederom veel personele problemen voor het tweede. Aangezien het eerste tegelijkertijd speelde als het tweede, konden er geen spelers vanuit 2 naar 1 en waren er wederom spelers geblesseerd, geschorst of naar het buitenland. Toch wisten Dirk en Sem de volgende opstelling te maken: Martijn Duijvestein (C); Luuk Woutersen, Gerald Lagrand (A1), Thierry van Wijk, Max Kouwenhoven; Nuri James, Max Huurman, Ado Murselovic (Nick Toussaint (A1)); Tim Weijgertse (Pjer Bom (A1)), Danny van Ruyven, Jaimy Taal (Bart van der Krogt (A1)).

Vanaf het begin was duidelijk dat Quick de beste ploeg was waar Oliveo 2 dit jaar tegen had gespeeld. De centrale verdedigers hadden alle beide een geweldige pass in de benen, de middenvelders wisselde veel van positie en zorgde voor veel diepgang en de buitenspelers, vooral de nummer 7, waren een plaag voor de verdediging. Dit zorgde ervoor dat Oliveo ver werd teruggedrongen op de eigen helft en sporadisch eruit probeerde te komen.

Ondanks het grote veldoverwicht was de eerste kans voor Oliveo, Murselovic speelde zich goed vrij in de ‘16’, maar zijn schot werd op het laatste moment geblokt. Daarna was het Quick dat vooral met voorzetten van de zijkanten en corners gevaarlijk werd. Hierdoor viel ook de 1-0. Hierna bleef Quick doordrukken en mocht Oliveo blij zijn dat het 1-0 bleef staan. In minuut 40 kreeg Oliveo nog een domper te verwerken, Murselovic kreeg een tik op zijn bovenbeen en moest het veld verlaten. Nick Toussaint was zijn vervanger en zijn optreden was erg sterk. Oliveo wist te voorkomen dat Quick verder uitliep en ging met een 1-0 achterstand rusten.

Toen iedereen aan de thee zat, werd er benadrukt dat Oliveo compact moest blijven staan en moest hopen op een snelle uitbraak. Na de rust nam Quick wederom het initiatief, maar beet Oliveo beter van zich af. Het stond beter en aanvallender werd Oliveo gevaarlijker. Dit begon met een vrije trap van Kouwenhoven die van een meter of twintig over werd getikt door de doelman van Quick. Vervolgens kreeg Quick enorm veel corners, maar werd het hier niet gevaarlijk uit.

Toen Oliveo een corner kreeg, was het direct raak. Kouwenhoven slingerde de bal voor de goal en deze werd knap gepromoveerd tot doelpunt door Van Wijk. Van Wijk bekroonde hiermee een ijzersterke tweede helft met een doelpunt, 1-1! Voor Oliveo leek dit het maximaal haalbare, dus werd er nog scherper verdedigd. Dit kwam Woutersen op een gele kaart te staan, die de allerbeste speler van Quick ook tegenover zich had. Vervolgens probeerde heel Quick Woutersen een tweede gele kaart aan te naaien, gelukkig speelde Woutersen de wedstrijd sterk uit.

10 minuten na de 1-1 kreeg Oliveo wederom een corner. Wederom slingerde Kouwenhoven de bal voor de goal, maar nu was James die de voorzet promoveerde tot doelpunt. Ook hij bekroonde zijn zeer goede wedstrijd met een goal, 1-2! Was er een stunt in de maak?

Dat nu het mooiste nog moet komen, wisten de spelers van Oliveo helaas nog niet. Bij elk schot van Quick lagen er 1, 2 of 3 spelers van Oliveo voor en zo niet, wist gelegenheidsaanvoerder en sluitpost Duijvestein uit het goal te houden.

10 minuten voor tijd onderschepte Van Ruyven rond de middenlijn aan de rechterkant van het veld. Hij wist James te bereiken die de bal inspeelde op spits Toussaint. Toen ging het razendsnel, in één keer tikte Toussaint de bal door naar de ingevallen Bom. Bom legde de bal weer in één keer met zeer veel gevoel terug op de doorgelopen Toussaint. Toussaint wist hier wel raad mee en sloot de prachtige aanval af met een droge knal in de korte hoek, 1-3!

Quick bleef na de 1-3 aandringen en toen Kouwenhoven in de 88e minuut op onhandige manier de bal op zijn eigen doelpaal gleed, wist iedereen bij Oliveo zeker dat de bal er niet meer inging voor Quick. Oliveo trok de wedstrijd over de streep en behaalde een prachtig resultaat bij koploper Quick. Een heel groot compliment voor de manier waarop Oliveo de 2e helft is ingegaan en als collectief heeft gestreden!

Daarbij ook onze complimenten naar Quick, een zeer goed voetballende ploeg met uitstekende spelers. Helaas voor hun wint niet altijd de beste ploeg in het veld.

Oliveo klimt hierdoor over Quick heen. Helaas wist Westlandia met 7-0 te winnen van Laakkwartier, waardoor de koppositie op 2 doelpunten gemist wordt. Toch staat Oliveo er uitstekend voor en is er een compliment waard door de fantastische teamprestatie in de tweede helft, waarbij onze dank uit gaat naar de A-spelers, die niet alleen bereid waren beschikbaar te zijn, maar ook één voor één zeer goed speelde.

Tot volgende week, Laakkwartier thuis, 11:00 uur op de Groene Wijdte.

Eerdere nieuwsitems

Oliveo 2 wint wederom, maar komt net tekort voor de periodetitel
Oliveo reageert goed op zweperd in Roelofarendsveen
Oliveo komt niet verder dan een gelijkspel tegen HBS
Oliveo 2 wint ook van Foreholte
Oliveo 2 wint van gehavend DHC
Oliveo 2 verliest van Haagse opponent
Wederom gelijkspel voor tweede equipe
OLIVEO 2 deelt punten in vermakelijk duel
OLIVEO 2 wint weer eens
Oliveo 2 ook ‘winterkampioen’ na nieuw huzarenstukje
Oliveo 2 blijft vriend en vijand verbazen en herovert koppositie
Oliveo 2 houdt ex-nationaal kampioen reserve klasse op gelijkspel
Oliveo 2 komt tekort tegen Olympia
Oliveo 2 herovert koppositie op VOC
Oliveo 2 grijpt net naast periodetitel na volgende overwinning
Oliveo 2 strand(t) in Noordwijk
Oliveo 2 verliest ongeslagen status en koppositie
Oliveo 2 ondanks puntverlies nog steeds koploper
Oliveo 2 heeft het hoogst haalbare bereikt!
Oliveo 2 verslaat tegenstander opnieuw in 1e helft.
Oliveo 2 domineert 1e helft en pakt opnieuw volle buit
Oliveo 2 zegeviert in streekderby
Oliveo 2 begint bij debuut in de Res Hoofdklasse met een 0-0 gelijkspel tegen SJC 2
Oliveo sluit seizoen af met gelijkspel tegen SJZ
Foreholte zorgt voor einde van een meer dan een jaar durende ongeslagen status
Oliveo 2 maakt het onnodig spannend, maar pakt de 2e titel in 2 jaar tijd
Oliveo wint eindelijk van ‘angstgegner’ RKDEO en heeft titel binnen handbereik
Oliveo domineert, maar wint niet
Oliveo stoot zich wederom aan “dezelfde steen”
Oliveo 2 wint overtuigend en vergroot gat naar 5 punten
Oliveo 2 wint weer eens en loopt uit op concurrent
Oliveo speelt opnieuw gelijk en ziet voorsprong verkleinen naar 1 punt.
Oliveo 2 laat onnodig steek vallen tegen HVV
Houdt Braef Stant uiteindelijk toch door de knieën
Oliveo ontwaakt uitgerust uit winterslaap
Oliveo 2 behoudt 5 punten voorsprong op runner-up ondanks arbitrale blunders..
Oliveo 2 is “herbstmeister” en klaar voor de topper na winst op Foreholte
Oliveo 2 pakt de draad weer op tegen SJZ en zet de goede lijn voort
Oliveo 2 overtuigt niet, maar wint wel en blijft koploper.
Oliveo 2 wint ondanks vroege tegentreffer
Oliveo 2 wint topper en periodetitel!
Oliveo wint van de “ kappers” uit Laakkwartier
Oliveo 2 loopt tegen eerste puntverlies aan
Oliveo 2 wint topper overtuigend en is als enige nog zonder puntverlies
Oliveo 2 maakt in de 1e helft het verschil
Oliveo 2 ook te sterk voor HBS.
Oliveo 2 behoudt koppositie na zwaarbevochten zege
Oliveo 2 terug in de 1e klasse met klinkende overwinning