Oliveo JO15-6 | teleurstellend seizoenseinde voor JO15-6

Teleurstellend seizoensslot voor JO15-6

Zaterdag 26 mei 2018; Uit tegen SEP.

Met het succesje van vorige week nog vers in het geheugen werd vol goede moed afgereisd naar Delft zuid. Eigenlijk was het te heet om te voetballen, maar we moesten het doen met het feit dat er op een veld gespeeld moest worden waar het dak niet van dicht kon.

Opstelling: Morris keep, Jan laatste man, Sam Roan en Joshua in de verdediging, Lennert, Joep en Chris op het middenveld, Daan en Mike op de vleugels en Wilbert in de spits. Luuk, Finn en Valentijn begonnen op de bank. Afwezig waren Thijs, Tim en de scheidsrechter. Nadat er voor de laatste van genoemde afwezigen een invaller was geregeld kon met enige vertraging worden afgetrapt.

Het te bestrijden team bleek volledig uit tweedejaars te bestaan, wat in deze leeftijdscategorie beslist als een groot nadeel gezien mag worden. Door hun fysieke overwicht speelde de wedstrijd zich vooral op onze helft af, hoewel het SEP in de beginfase nauwelijks lukte om echt gevaarlijk te worden. Toen wij eindelijk eens tot een aanval kwamen, na een door Jan netjes voor het doel afgeleverde bal, maaide Daan over de bal heen en kon SEP het heft weer in handen nemen. De geel-rode rechtshalf liep in zijn eentje Daan, Lennert en Sam voorbij en kon slechts ten koste van een corner van een voorzet afgehouden worden. De hoog voor de pot gegooide hoekschop zorgde voor chaos in onze verdediging, maar eindigde tenslotte klemvast in de handen van onze Morris.

Na diens uittrap leek het er even op dat onze jongens heel vlug het veld konden oversteken, ware het niet dat er rond de cirkel hardhandig ingegrepen werd. De op zijn Joeps genomen vrije trap van Jan eindigde in de handen van de Delftse keeper.

De daarop volgende aanval van SEP liep verkeerd af. Joshua maakte zich zo breed mogelijk om de bal af te schermen en Morris de gelegenheid te geven hem op te rapen, maar het mocht niet baten. Joshua was te smal of de Delftse spits te slim; wat het ook was, de bal lag in het doel; 1-0.

Oliveo gaf de moed nog niet op en met het combinatiespel van vorige week in gedachten werd de bal rondgespeeld. Jan op Lennert, door naar Sam, via Daan naar Mike. Deze moest schouder aan heup vechten met zijn directe tegenstander om tot een schot te kunnen komen, een dappere maar kansarme queeste.

Na een kleine twintig minuten spelen sloeg het noodlot opnieuw toe. In een rechtstreeks duel met de Delftse rechtsvoor kwam Jan ten val. Waar sommige spelers meenden de bal over de achterlijn te hebben zien gaan kon toch een voorzet gegeven worden. In eerste instantie werd de bal voor het doel weg gehaald, maar het schot uit de tweede lijn wat er op volgde was onhoudbaar; 2-0.

Drinkpauze.

Na de drinkpauze werden Finn, Valentijn en Luuk binnen de lijnen gebracht, wat meteen voor nieuw elan in het Oliveo-spel zorgde. Tijdens één van onze zeldzame aanvallen werd een Delftse speler hard door de bal in het gezicht geraakt. De leidsman liet Oliveo de aanval afmaken voordat het slachtoffer behandeld mocht worden, echter helaas zonder resultaat. (voor wat de aanval betrof).

De 3-0 en 4-0 waren inmiddels een feit toen Roan na een mooie actie langs de lijn Wilbert kon bedienen. Deze verschalkte zijn bewaker met de voor hem kenmerkende sleepbeweging, en bracht de ruststand op 4-1.

In de tweede helft werd in het kader van de onverwachte tactiek overgeschakeld op het 4-4-2 systeem. Dit resulteerde al vlug in een lange bal van de sterk spelende Valentijn op Luuk. Diens schot miste helaas de kracht om de Delftse doelman te passeren. Na een aanval van SEP, keurig gestoord door Sam, gekeerd door Morris en definitief onschadelijk gemaakt door Joshua, kon Jan nogmaals Luuk in stelling brengen, die als een David tegen zijn Goliath moest vechten.  “Ga liggen, dan krijg je een penalty!” schalde het even vanuit het verder keurige Oliveo-publiek. Het siert Luuk dat hij zich niet tot dat soort aanstellerij liet verleiden, al had een beetje theater waarschijnlijk tot meer resultaat geleid.

Naarmate de tweede helft vorderde kreeg SEP weer het overwicht. Oliveo kwam nauwelijks meer over de middenlijn, en hoewel (onder anderen) Chris met geconcentreerd spel veel leed wist te voorkomen viel na een poosje toch de welhaast onvermijdelijke 5-1. SEP rook de overwinning en dacht deze jongetjes wel even op fysieke kracht te kunnen overlopen. Maar wij hebben Joep! Met een perfecte sliding haalde deze de angel uit de volgende vijandelijke aanval. Zo werd de volgende drinkpauze gehaald.

Na de onderbreking beleefde Oliveo weer een korte opleving. Ze leken zelfs een plan te hebben, al leidde dat tot niets méér dan een schot over de lat van Valentijn en wat extra arbeid voor de Delftse keeper.

Over de slotfase van de wedstrijd kunnen we kort zijn. Hoekschop SEP, Morris, nieuwe hoekschop SEP, 6-1. Drie minuten voor het eindsignaal 7-1. Aftrap, overname, 8-1. Aftrap, weer een overname, 9-1. Aftrap, eindsignaal.

Uit wel-ingelichte bron is vernomen dat trainer Dennis na thuiskomst voor zichzelf nog een drinkpauze heeft ingelast. Niet om op krachten te komen maar om deze dag zo snel mogelijk te vergeten.

 

Het is jammer dat het seizoen met de grootste nederlaag van het jaar moest worden afgesloten. Terugkijkend op het hele voetbaljaar hebben we een groeiend Oliveo JO15-6 gezien, een ploeg die steeds beter ging samenwerken, zich niet op de kop liet zitten door oudere of grotere tegenstanders, en vooral met veel plezier elke week opnieuw gezamenlijk de uitdaging aan ging, met de nadruk op gezamenlijk. Ook de jongens die minder vaak in de wedstrijdverslagen genoemd werden hebben hun steentje bijgedragen. (Het is helaas voor hen nu eenmaal zo dat de meeste aandacht vaak aan de doelpuntenmakers wordt gegeven). Als dit team bij elkaar mag blijven hebben we volgend jaar een tweedejaars elftal wat beslist meer potten zal kunnen breken.

Rest nog een woord van dank aan de coaches en trainers, Dennis, René en Marcel. Met veel inzet, tact en geduld wisten zij, zelfs in moeilijke tijden, de focus en het plezier in het spel te bewaren, ook op dagen waarop hun eigen zoons niet speelden. Een niet te onderschatten bijdrage. Prettige vakantie, en hopelijk allemaal tot volgend jaar!      

  

Overig clubnieuws van Oliveo JO15-6