Oliveo JO15-6 | JO15-6 zegeviert in derby tegen DSVP

JO15-6 zegeviert in derby tegen DSVP

Zaterdag 10 maart 2018; Thuis tegen DSVP JO 15-3, het team waar we in de eerste seizoenshelft met moeite een gelijkspel wisten te behalen. De ziekenboeg is uitgedund tot alleen Chris, verder was iedereen paraat.

De opstelling: Morris op doel, Sam linksachter, Roan rechtsachter, Tim laatste man met Jan voor zich. Op het middenveld Lennert, Valentijn en Mike, op de vleugels Luuk en Thijs, en Wilbert in de spits. Op de bank zaten voorlopig Joep, Joshua, Finn en Daan.

Na een kleine vertraging werd in de gele reservetenues de strijd geopend. In de beginfase van de wedstrijd liet Oliveo zich door DSVP onder druk zetten. Een vlug versierde hoekschop werd met een mooie parabool op het hoofd van de spits gelegd, en belandde daarvandaan in de handen van onze Morris. Niet veel later haalde de tegenstander weer de achterlijn, en een bal die het midden hield tussen een voorzet en een schot schampte zowel de lat als de paal alvorens terug het veld in te stuiteren. Daar kwamen we goed weg.

Na een minuut of tien kwam Oliveo er een keer door. Via een handig trucje van Lennert kon Wilbert aangespeeld worden en ontstond onze eerste echte kans. Helaas voor Wilbert hield de vijandelijke keeper zijn doel goed klein en kon er niet gescoord worden. Na de wissel werd er opnieuw een indrukwekkend staaltje samenwerking getoond. Joshua komt voor zijn man en pakt hem de aangespeelde bal af, vervolgens passt hij naar Daan die zijn tegenstander het bos in stuurt en een mooie voorzet kan geven, waarna Wilbert met een handig overstapje Finn de kans geeft om uit te halen. Mooi werk, maar de bal ging helaas rakelings langs de verkeerde kant van de paal.

Oliveo kreeg wat meer vat op het spelverloop maar toch gebeurde er een tijdje weinig spannends. Totdat wij in de 25e minuut een hoekschop mochten nemen. De bal kwam terecht bij Mike, die met wat gegoochel het balbezit wist te behouden waarna Valentijn met een vernietigend schot via onderkant lat de score opende; 1-0. Hehe. Een zucht van verlichting ging door het publiek.

Nu vasthouden die voorsprong was het devies. Dat ging nog één keer bijna mis. In het traditionele Jaap en Dirk momentje werd een te zachte terugspeelbal onderschept voordat die bij Morris was, en lukte het de tegenstander bijna om de stand weer gelijk te trekken. Gelukkig mistte men daarbij de scherpte en verdween de bal naast het doel over de achterlijn.

In de tweede helft was duidelijk zichtbaar dat DSVP niet van plan was om hier te verliezen, maar ook dat Oliveo er op gebrand was om de score uit te breiden. Er was dus veel strijdlust te zien, zowel bij de verdedigers als op het middenveld. Toch werd het doelgebied nauwelijks bereikt. Zonde, want op het middenveld en langs de vleugels werd er veel werk verzet door o.a. Roan en Luuk. Ondertussen hielden TerrorTim, Jan, Sam en Joep de deur achterin stevig in het slot.

Een mooie aanval werd ingeluid door een crosspass van Joep die duidelijk geïnspireerd was op de pass van Arnold Mühren op Marco van Basten in 1988. Thijs kon in de uiterste hoek van het veld de bal aannemen en na een mooie kapbeweging voorzetten. Daar dook Luuk rakelings onder de bal door, waarmee DSVP ook zijn portie geluk ten deel viel. Die zat er dicht bij.

Ook een mooie 1-2-1-2 tussen Jan en Luuk leverde niet meer op dan een hoekschop. DSVP moest alle zeilen bijzetten om niet op een grotere achterstand te komen maar slaagde daar wel in. De onvermijdelijke counter gaf gelukkig niet het voor hen gewenste resultaat. Morris stond op zijn post en kon een tegentreffer voorkomen, maar spannend was het zeker wel.

Uiteindelijk hielden de teams elkaar in een ijzeren wurggreep, wat bij deze stand voor ons gunstiger was dan voor de tegenstander. Zo werd het einde van de wedstrijd gehaald en kan de derde overwinning op rij de boeken in. Negen punten uit drie wedstrijden; keurig.