Oliveo JO11-5 | Oliveo JO11-5 geeft Wippolder voetballes

Pijnacker – Onze toppers wilde een goed vervolg geven aan de eerste gewonnen competitiewedstrijden. Nadere analyse van de komende tegenstander leerde dat het wel eens een lastige wedstrijd zou worden. Wippolder had met 4-2 gewonnen van DHL, waar wij ternauwernood van wonnen in de laatste minuut. De jongens werden dus vooraf op scherp gezet.

De volgende jongens verschenen aan de aftrap; Atse als keeper, de verdediging werd gevormd door Thomas, Milan en Sebastiaan en de aanvallende impulsen moesten komen van Josh, Gio en Twan. Leon en Roy, beide net weer hersteld van een enkelblessure, stonden nog even wissel. Met de wind in de rug werd de wedstrijd op gang gefloten door Jos.  Het duel ging gelijk op.  Gesteund door de wind was het makkelijk voetballen voor onze jongens. De uittrappen van Atse bereikten makkelijk de helft van de tegenstander. De passes van Milan en Thomas zorgden gelijk voor gevaar via de zijkanten, waar  Josh en Twan hun tegenstander het lastig maakte . De tegenstander werd steeds verder onder druk gezet. De inmiddels ingevallen Roy werd weggestuurd door Sebastiaan, hij sneed naar binnen en rondde vakkundig af in de linkerhoek, 1-0. Het doelpunt leek nu al het verzet van Wippolder te breken.  Vanuit een corner van Josh kwam de bal voor de voeten van Thomas, die schoof de bal beheerst onder de keeper door, 2-0. Inmiddels was duidelijk dat de enkel van Leon nog niet volledig was hersteld en moest vroegtijdig naar de kant. Deze tegenvaller leek prima te worden opgevangen door het team. Voor de rust was het namelijk een heerlijke aanval die op rechts begon bij Roy, die inspeelde naar Gio, die vervolgens via een één-twee met Josh alleen op de keeper af kon, 3-0. Een prima tussenstand ook in de wetenschap dat we de 2e helft tegen de wind moest spelen. Oliveo hield tot aan de rust het doel schoon.  Milan heerste achterin, er kwam niemand door heen. En als het gebeurde, wist Atse met een aantal katachtige bewegingen de bal uit het doel te houden.

In de rust werden de puntjes op de i gezet en aangegeven de bal laag over de grond te spelen met de harde tegenwind. Ook werd gewaarschuwd dat Wippolder nu met de wind in de rug, vol op de aanval zouden gaan spelen. Dit liep echter in de soep, want knullig uitverdedigen een van Wippolder leidde tot de 4-0. Een verdediger van Wippolder schoot tegen een eigen speler op. De bal rolde langzaam het doel in. Pech voor hun, geluk voor ons. Het volgende doelpunt maakte Wippolder in het juiste doel. Na een scrimmage voor het doel werd, de bal hard binnengeschoten, 4-1. Oliveo raakte hier niet van slag. Sterker nog wat volgde was een periode wat mag worden omschreven als ‘gallery play’. Na goed verdedigend werk van Milan, werd de bal naar de zijkant gespeeld waar Twan stond, die gaf de bal mee aan Roy en herhaalde het trucje van voor de rust, 5-1. Na wederom prima combinatiespel tussen Gio, Josh en Sebastiaan, was het weer Roy die scoorde, 6-1. Zijn hattrick was compleet. De kansen vielen als rijpe appelen van de boom. Met iets meer oog voor elkaar (we moeten kritisch blijven) hadden we de 10 zeker kunnen halen. Ook Wippolder nam het doel nog weleens onder schot, maar Thomas had alles. Met als hoogtepunt een bal die hij uit de kruising wegtikte.  Achterin werd verdert steeds prima verdedigd door Milan, die met zijn verre passes steeds voor lucht achterin zorgde. Een van de passes bereikte Sebastiaan. ‘Samba’ Sebastiaan dolde wat tegenstanders op de achterlijn en na een combinatie met Atse schoot hij vanuit een onmogelijke hoek raak, 7-1. Twan schoot in de laatste minuten nog op de lat en ook Gio vond de keeper een aantal keer op zijn weg, hierdoor bleef het dus bij 7-1.

 

 

Volgende week wacht de kraker tegen de meiden van DSVP. Uit deze wedstrijd zal blijken, hoe we ervoor staan. Aftrap; 8.45u.

Statistieken;

Oliveo JO11-5 – Wippolder JO11-4          7-1

Doelpunten Oliveo;                                Roy (3x), Gio (1x), Sebastiaan (1x), Thomas (1x) eigen                                                                                      doelpunt Wippolder

Toeschouwers;                                        75 (ondanks de buien)

Overig clubnieuws van Oliveo JO11-5